Actie studenten verpleegkunde voor KinderWensMobiel

Zwolle – Een enthousiaste groep studenten verpleegkunde (klas VP1VA) van het Deltion College in Zwolle heeft in korte tijd een bijzondere prestatie verricht. Dinsdagmiddag overhandigden zij een cheque aan het goede doel met daarop het gecollecteerde bedrag van maar liefst € 2.212,96. ​De cheque werd in ontvangst genomen door een zichtbaar geroerde Joyce Lurvink, die namens de Stichting KinderWensMobiel aanwezig was.

kinderwensmobiel.jpg

Stichting KinderWensMobiel doet goed werk voor acuut of chronisch zieke kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om een dagje uit te gaan. Deze kinderen zijn afhankelijk van apparatuur. Met behulp van een kinderambulance zorgen zij ervoor dat deze kinderen weer mobiel worden. De ambulance heeft een playmobiel look, een sterrenhemel en een cd speler. Studenten Rian en Kristi lichten toe waarom ze zich hebben ingespannen voor dit goede doel: ‘Voor onze opleiding moesten we een activiteit verzinnen rond het thema kerst.

Één van ons had het idee om wat voor een ander te betekenen, de rest was het hier direct mee eens! Wij hebben het immers goed met de kerst. We hebben met de klas deze stichting uitgekozen omdat we een gastles hebben gehad over de kinderthuiszorg.’

De Stichting heeft toegezegd in januari nog eens bij klas VP1VA langs te komen en te vertellen wat ze met het geld hebben gedaan.

Artikel delen:

Reageer