Willemijn Vos wint zes medailles op NK minder validen

Zwolle – Willemijn Vos heeft afgelopen weekend tijdens de Nederlandse korte baan kampioenschappen zes medailles gewonnen. In het Sloterparkbad werd de zwemster van Swol 1894 Nederlands Jeugd kampioen op de honderd meter schoolslag bij de minder validen.

In een spannende strijd met Romy Panthers uit Valkenburg tikte Willemijn aan in een tijd van 1.53.23 Hiermee was ze ruim twee seconden sneller dan Romy en mocht ze op het hoogste platform gaan staan. De tweehonderd meter wisselslag heeft ze nog maar één maal gezwonnen. Drie weken geleden zwom Willemijn een tijd van 3.52.10 wat ruim binnen de gestelde limiet was. Van te voren zei ze niet veel van deze afstand te verwachten. De 3.45.83  kwam dan ook totaal als een verrassing en mocht ze opnieuw het podium betreden; ze werd tweede.

Dit jaar is Willemijn voor het laatst jeugd zwemster. Vanaf volgend seizoen kan ze alleen nog  medailles winnen in de dames All-in categorie. Op de honderd meter vlinderslag won ze als jeugd zwemster haar eerste All-in medaille. In een tijd van 1.46.09 , met een verbetering van haar pr van bijna negen seconden, werd ze tweede in de Jeugd categorie en derde All-in.

Verder zwom Willemijn de honderd meter vrije slag en rugcrawl. Hier verwachtte ze zelf niet zoveel van omdat de schoolslag en vlinderslag meer haar ding zijn. Ook hier werd ze verrast. Op de vrije slag werd ze derde bij de jeugd in een tijd van 1.41.29, hiermee verbeterde zij haar persoonlijke record met bijna vijf seconde. En op de rugcrawl werd zij eveneens derde in een tijd van 1.55.25, hier verbeterde zij haar pr met bijna zeven seconde.

De vijftig meter vrije slag stond ook nog op het programma. In een tijd van 0.46.19  werd Willemijn vijfde.

Artikel delen:

Reageer