Buurtbewoner Berkum tipt politie over inbraak

Zwolle – In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 december werd in de wijk Berkum een 20-jarige man op heterdaad aangehouden voor inbraak in een woning aan de Grotiuslaan. De man werd in de kraag gevat nadat een alerte buurtbewoner een verdachte situatie meldde.

 

politienieuws_logo.jpg

De inbreker had een tas bij zich met goederen die – zo bleek uit nader onderzoek – afkomstig waren uit de woning waar hij binnen was geweest. De man werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij legde direct een bekennende verklaring af. Onderzoek wees uit dat hij was binnengekomen met een huissleutel die bij een fietssleutel werd bewaard in het slot van een fiets van één van de bewoners. De man verklaarde dat hij vaker op deze soortgelijke manier te werk ging. De politie waarschuwt er in dat verband nog eens op huissleutels niet bij de fietssleutels te bewaren en geen deuren van woningen en bergingen of schuurtjes open te laten staan. De man bekende tevens dat hij – naast meerdere woninginbraken – ook uit enkele auto’s goederen had gestolen.

Verklein het risico op inbraak in uw woning

De impact van een woninginbraak is groot. Het idee dat onbekenden in uw huis zijn geweest, juist op die plek die veiligheid moet bieden, roept gevoelens van onbehagen op. Een inbraak is niet altijd te voorkomen, maar u kunt het risico wel verkleinen.

Veel inbrekers zijn gelegenheidsdieven en willen snel ‘scoren’. Ze hebben een hekel aan licht, lawaai en lang werk. Goede buitenverlichting met sensoren en deugdelijk hang- en sluitwerk zijn goede maatregelen. Wat u beter niet kunt doen: ladders naast het huis, open ramen, huissleutel en fietssleutel aan één sleutelbos in het slot van de fiets bewaren in een niet afgesloten schuur of achter het huis of kostbare spullen (bv. laptop) in het zicht laten staan. Ook op uw voicemail of op social media zoals hyves of twitter melden dat u er even tussenuit bent raden wij ten zeerste af. Ook inbrekers zijn actief op internet.

Bent u toch slachtoffer van woninginbraak, bel dan de politie en doe aangifte. Meestal verricht de forensische recherche een onderzoek. U kunt daarbij helpen door ervoor te zorgen dat eventuele sporen niet verloren gaan. Tips en meer informatie vindt u op de site van het Politiekeurmerk.

Artikel delen:

Reageer