Poging tot straatroof in fietstunnel

Zwolle – Een 23-jarige inwoner van Zwolle heeft dinsdag 14 december aangifte gedaan van een poging tot straatroof.

De man fietste zondagochtend 12 december rond 04.45 uur samen met een vriend vanaf de Zwarteweg in de tunnel naar de Nieuwe Deventerweg. Daar werden ze ingehaald door twee jongens op een fiets. Ze stapten af, duwden de 23-jarige man en ook zijn vriend op de grond en eisten geld, telefoon en de fiets. De belagers gingen er – zonder buit – vandoor toen er een andere fietser op het fietspad boven de tunnel voorbij kwam. De fiets van de aangever liep schade op bij het incident.

Het signalement van de daders luidt:

Man 1:              lang, donkerblond haar met lichte krul aan onderkant (soort ‘matje’), zwarte jas, spijkerbroek, oorknopje (soort diamantje), ca 1.85 m., 20-25 jaar.

Man 2:             iets forser en kleiner dan de andere man, ca. 1.78 m., 20-25 jaar, spijkerbroek, zwarte jas met bontkraag.

Wie informatie heeft over deze zaak wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Zo, laat de standaard reacties maar weer komen over de bontkraagjes en (licht) getinte huidskleur.

  Maareh…. blond haar, matje? Goh, ik begin bijna te denken aan gebleekte Geertje.

  Maar goed, ben het met die laatste figuur wel eens dat het veiliger op straat mag worden met wat meer blauw die niet verplicht allerhande papierwerk op kantoor moeten doen in plaats van dat ze de straat op gaan.


  Maak melding

 2. Nou was Geert maar aan de macht dan zouden dit soort dingen keihard worden aangepakt, al die jaren heeft dat linkse zooitje zitten slapen en daar plukken we nu de vruchten van.


  Maak melding

 3. en daar plukken we nu de vruchten van.

  Deze zin is een beetje vreemd in dit verband. Wie bedoel je eigenlijk met “we”? De ‘vruchten van het beleid’ tot nu toe worden namelijk niet geplukt door de beroofde en andere potentiële slachtoffers, maar door de andere twee, toch? Dus, wie zijn “we”?


  Maak melding

Reageer