Grote kerstbraderie in centrum

Zwolle – In het centrum van Zwolle wordt woensdag 15 en donderdag 16 december een grote kerstbraderie gehouden. Kerst in Zwolle herbergt tientallen kramen. Op diverse locaties treden bovendien koren op en is theater te zien.

15-12-2010_kerstmarkt_diezerstraat_1.jpg

Bezoekers van de binnenstad kunnen door het hele centrum, maar vooral op de Grote Markt en in de Diezerstraat, struinen langs kramen van marktkooplui en winkeliers. Zij bieden twee dagen lang uiteenlopende waar aan, van etenswaren tot kerstartikelen en van kleding tot parafernalia. De braderie wordt woensdag gehouden van 10 tot 18 uur en donderdag van 10 tot 21.00 uur. Naast kramen treden woensdagmiddag en donderdagavond ook koren op. Zij zullen verspreid door het centrum een kerstrepertoire ten gehore brengen. Bovendien zijn theateracts te zien en is er een rol voor de Zwolse stadsomroeper Peter Vader. Natuurlijk ontbreekt ook de kerstman niet.

15-12-2010_kerstmarkt_diezerstraat_2.jpg

15-12-2010_kerstmarkt_diezerstraat_3.jpg

15-12-2010_kerstmarkt_diezerstraat_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Het was er vanmiddag iig kaal qua hoeveelheid kramen en nogal sfeerloos. Hopelijk is het morgen voller en gezelliger, anders mogen ze dat ‘Grote’ in de omschrijving van kerstbraderie wel weglaten. (De vrouw van blauwvingertje…die ook graag meeleest );)


  Maak melding

 2. foei, foie wat een zielige vertoning, had me er toch wel iets anders van voorgesteld. Durven ze te spreken van een GROTE kerstbraderie,het mocht zeker weer eens geen cent kosten. 😮


  Maak melding

 3. ik hoorde van een collega dat het gewoon een winterversie van de blauwvingerdagen is… kleding, juwelen, kale kraampjes, hoezo KERSTmarkt?? Sfeerloos , een afgang! Kijk eens naar duitsland en leer ervan!! hier ga ik niet heen….


  Maak melding

 4. Ik vroeg ook aan mijn vriend of we vanavond naar de kerstmarkt zouden gaan, maar hij had de markt gisteren gezien en vond het ook klein en saai. Dus wij gaan ook niet. Er moet bij een kerstmarkt toch wel meer sfeer zijn dan tijdens de blauwvingerdagen. Ik ga dan ook liever een dagje naar een kerstmarkt in Duitsland.


  Maak melding

 5. Het is een leuk idee,maar gezelligheid is een kunst.
  Het mag geen kerstmarkt genoemd worden.

  Voor sfeer moet je naar het zuiden van Nederland of naar onze oosterburen.

  En dagje Keulen of Dusseldorf,Munster.
  Of voor echt een topdag,rothenburg am tauber.

  Wel 6 uur rijden maar wat een sfeer,zeker de moeite waard.


  Maak melding

 6. Kijk eens naar duitsland ,ach Valkenburg,Maastricht en Kampen zijn ook goede voorbeelden.Observer wordt jij niet vrolijk van Peter Vader hij roept volgens mij alleen maar om.Peter heeft goede ideeen,jammer dat het Hanze gebeyren nooit wat is geworden en als je het mij vraagt wordt de kerstmarkt ook niets.Er zijn al vele pogingen ondernomen,maar er zal meer samenwerking moeten komen met Ambulante handel,die er uiteraard op tegen is,city-centrum die liever meer zondagen open willen . En de Horeca is natuurlijk een belangrijke pion in het hele gebeuren.Zoals nu dat 1 instantie het organiseerd ,die er alleen maar geldelijke belangen bij heeft wordt het nooit wat


  Maak melding

 7. @Wichert, In mijn beleving belanden de initiatieven van Dhr. PV altijd in de kroeg, daar is op zichzelf niks mis mee natuurlijk maar het toont wel een bepaalde affiniteit, of als je het zo noemen wilt, afhankelijkheid met de Zwolse Horecaondernemers aan he?
  En opnieuw een Hanzefestival zal ik altijd toejuichen maar zo’n middeleeuws (1400-1600) gebeuren opgesierd met chantiekoren, stadsomroepers, Gele Rijders, en dames in Lodewijk de 14e hoepeljurken is wel een beetje erg historisch chronologisch ruim opgevat.
  Misschien moet Peter Vader hierover toch eens z’n licht op gaan steken bij Hein ter Riele uit deventer.


  Maak melding

 8. nou ben er net geweest. (moest toch de stad in) en het stelt geen reet voor! staan misschien 25 kramen en daarvan is niet eens alles in gebruik.


  Maak melding

 9. De evenementen in West Overijssel zijn toch mooi verdeeld zo?
  Wil je evenementen met veel herrie en een massa consumerend jong volk dan moet je in Zwolle zijn.
  Maar wil je cultuur en (Kerst)sfeer dan ligt Zwolle heel centraal, je bent zo in Kampen, Hattem, Deventer of Elburg.


  Maak melding

 10. De opzet deugd voor geen meter.Hier moet je begin Januari mee beginnen en continu reclame maken.tenminste als je wat te bieden hebt.Horeca ondernemers die Gl?whein verkopen,echte Duitse Bradwurst tenten,kerstartikelen enz.Het zal alleen heel moeilijk worden om dergelijke mensen aan te trekken .Ieder goede tent heeft echt al wel ergens een plaatsje veroverd op een goede lokatie.Luttekestraat Grote Kerkplein en Grote Markt is eigenlijk de enige lokatie waar je het gezellig en intiem kan maken.Rondom onze Grote kerk.


  Maak melding

 11. Wil je evenementen met veel herrie en een massa consumerend jong volk dan moet je in Zwolle zijn.

  Dan moet je niet op deze kerstbraderie in Zwolle zijn hoor, geluid heb ik niet gehoord en volk nauwelijks gezien;)


  Maak melding

 12. Wie zitten er in het bestuur van de organiserende “stichting het genootschap” en waarom is het concept van de Kerst-inn uit voorgaande jaren nu veranderd in Kerstbraderie?


  Maak melding

 13. deo’s en shampoo en dat soort drogisterijzooi horen ook niet thuis op een kerstmarkt en het beetje kerstversiering dat er is zit bij de kramen van de TURKSE verkooplui….. kun je nagaan… Die doen tenminste nog iets!


  Maak melding

Reageer