Donatie De Gasthuizen aan initiatieven voor senioren

Zwolle – Een totaalbedrag van 51.140 euro is afgelopen maand door de Zwolse stichting De Gasthuizen toegekend aan 17 organisaties die een goed doel voor senioren in de Overijsselse hoofdstad willen realiseren. De Gasthuizen verstrekt op meerdere momenten per jaar financiële bijdragen aan initiatieven voor senioren. 

De Gasthuizen treedt sinds april 2010 actief naar buiten als fonds voor initiatieven voor Zwolse senioren. Tijdens de eerste grootschalige toekenningenronde afgelopen zomer, werd in totaal ruim 15.000 euro toegekend. De stichting zag het aantal aanvragen daarna flink stijgen. Voorzitter Albert Oosterveld van De Gasthuizen: “Deze steun is in het leven geroepen om iets extra’s te doen voor senioren, iets waarvoor binnen de betreffende organisatie geen geld beschikbaar is. Het totaalbedrag van 51.140 euro aan toekenningen laat zien dat hier behoefte aan is.”

Van hospice tot clown

Na de afgelopen aanvraagronde, die sloot op 1 oktober dit jaar, werd in november bekend gemaakt welke organisaties het door hen aangevraagde bedrag of een deel daarvan kregen toegekend. Het grootste bedrag, à 15.000 euro, is voor Hospice Zwolle, het tehuis voor terminaal zieken, ook wel een ‘bijna thuis huis’ genoemd. Het geld wordt ingezet voor het inrichten van het hospice.

Verder zijn er bijdragen voor – onder andere – het bezoek van een clown aan dementerende bewoners van verpleeg- en reactiveringscentrum Weezenlanden, een nieuw hok voor de geiten en kippen van de dierenweide van woonzorgcentrum De Kievitsbloem, de jubileumavond van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen in Zwolle en een ringleiding en een laptop voor de ontmoetingsruimte van de seniorenwoningen in ’t Hoge Huis in Stadshagen.

Volgende aanvraagronde

Op 1 mei 2011 sluit de volgende aanvraagronde. Verenigingen, clubs en andere groepsverbanden met ideeën om het welzijn van senioren te bevorderen, kunnen tot die tijd bij De Gasthuizen een bijdrage aanvragen. Bijvoorbeeld voor een uitstapje of voor materiaal dat nodig is voor activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer