Het weer: sneeuw

Zwolle – Donderdag begint de dag zwaar tot geheel bewolkt met hier en daar wat lichte sneeuwval. Opnieuw is de kans op gladheid groot. In de loop van de ochtend neemt vanuit het noordwesten de intensiteit van de neerslag toe. Aan het einde van de ochtend valt er in het hele land flink wat sneeuw.

15-12-2010_weerfoto_wintersfeer_stadsgracht.jpg
Stadsgracht

’s Middags kleurt heel het land wit. Er vallen eerst nog ettelijke centimeters sneeuw, maar in de tweede helft wordt het vanuit het noorden droger. Wellicht breekt de zon ook nog even door. De wind draait ’s middags van zuidwest naar noordwest en neemt tijdelijk toe naar vrij krachtig, aan zee mogelijk hard, windkracht 7. De maxima lopen uiteen van 5 graden aan de westkust tot 2 graden in het oosten en daarmee dooit het licht. De dooi is maar van korte duur, want aan het einde van de dag dot de vorst al weer z’n intrede.

Vrijdag is het overwegend bewolkt. Verspreid over het land vallen dan winterse buien, waarbij de meeste buien zich ophouden in de kustgebieden. De neerslag zal voornamelijk uit sneeuw bestaan. Het wordt 1 tot 2 graden boven nul. Zaterdag slaat de winter ook nog eens toe. Er valt opnieuw weer flink wat sneeuw. De temperatuur komt overdag maar moeizaam boven nul uit. De dagen daarna neemt de kans op neerslag af maar helemaal droog wordt het zeker niet. De kou blijft voorlopig nog even in het land.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. sneeuw? waar dan? wel een liter of 5 aan water ondertussen pfff. gelukkig had ik zwembroek al klaar liggen wandt als ze sneeuw zeggen regent het toch:P dus zeg volgende keer even regen dan weet ik dat ik de slee en ski,s klaar kan leggen :P:D;D


    Maak melding

  2. oja in de loop van de ochtend zou de sneeuw komen. sorry ik was een beetje te vroeg met me reactie zie ik naar buiten kijkend hahaha stelletje weerprofeten hie in dit landr:P;D


    Maak melding

Reageer