Bejaarde man verjaagt drie overvallers

Zwolle – Aan de Sallandstraat hebben drie mannen geprobeerd een 77-jarige man te overvallen in zijn woning. De man was in de woonkamer toen hij opeens oog in oog stond met de mannen die onuitgenodigd binnen waren gekomen.

 

politienieuws_logo.jpg

Eén van hen riep dat hij geld wilde. De bewoner was echter niet van plan daar gehoor aan te geven en wist het drietal te verjagen. Ze vluchtten de woning aan de achterkant uit, waarschijnlijk richting Assendorperdijk of Tweede Weidjesstraat. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Het signalement van de daders luidt: circa 20 jaar, 1.65/1.70 m., getint uiterlijk, donkere kleding, donkere muts. Eén van hen droeg een blauwe spijkerbroek en een witte sjaal.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Wat een held! En de daders zijn een stelletje lafbekken! Laat ze het bij mij proberen (43 jaar oud), ik wed dat ze niet eens meer lopend kunnen vluchten!


  Maak melding

 2. Laat ze het bij mij proberen (43 jaar oud), ik wed dat ze niet eens meer lopend kunnen vluchten!

  Dat wil ik geloven, maar als ze met een pistool voor je staan begin je ook niets.


  Maak melding

 3. Die gasten moeten zich de ogen uit de kop schamen. Bah! Oude mensen beroven. Ik hoop dat ze dit lezen:

  Probeer het maar eens bij een grote, sterke vent, kijken of je dan nog zo dapper bent. En ga eens bij je eigen opa op bezoek, hoe zou jij het vinden als één van je “kameraadjes” zoiets bij hem zouden uitvreten? Nou??

  Want dan zijn het ineens lijers en spreek je d’r schande van en wil je ze terugpakken.

  Kijk eens in de spiegel, en bedenk je eens hoe trots je op jezelf kunt zijn… Losers.  Maak melding

 4. Zo doen we dat in Assendörp. Als ze aanbellen voor een goed doel dan geven we geld, maar als ze onaangekondigd naar binnen gaan en geld eisen, dan schoppen we ze naar buiten. :D:D:D Petje af voor mijn buurtgenoot.


  Maak melding

 5. Het waren mensen in de straat waar ze aangebeld hebben, daar hoorde ik dit verhaal en ze hebben gebeld zo ik begrepen heb.
  Zelfde signalement, o.a. donkere jas en muts.  Maak melding

 6. Ik heb hen net eventjes gebeld…de man was vanavond even niet thuis geweest,
  dus deed zijn vrouw zeker de voordeur niet open.
  Maar ze hebben de politie nog niet gebeld.
  Er is immers niets gebeurd. Maar misschien is het beter als ze dit wel doen.  Maak melding

 7. Drie overvallers dachten in de 77-jarige Henk van Dijk uit Zwolle een makkelijke prooi te hebben om hem zijn geld afhandig te maken. Maar Henk liet zich niet beroven…

  Henk was bezig met het optuigen van de kerstboom toen er ineens een wildvreemde vent in de kamer stond. Via de achterdeur was hij binnen gekomen. De overvaller schreeuwde om geld, maar Henk zei doodleuk dat het geld op was omdat Sinterklaas net was geweest. ,,Mijn man dacht dat het een grapje was. Daarna zag hij de tweede kerel die ook geld wilde. In de gang kwam hij nummer drie tegen. Die had een groot mes in zijn hand⤝, vertelt mevrouw van Dijk.

  Het echtpaar dat al 55 jaar lang lief en leed met elkaar deelt, heeft al jaren een grote ijzeren staaf in de hoek van de gang staan die nu dus eindelijk eens van pas kwam.

  Henk greep de staaf en heeft uitgehaald. ,,Hij heeft niemand geraakt. Volgens de politie had hij dat beter wel kunnen doen want dan was er nog dna van te verkrijgen geweest. Daarna zijn ze op de loop gegaan⤝, zegt mevrouw van Dijk.

  Henk vindt het zelf heel normaal wat hij heeft gedaan en wil er weinig woorden aan vuil maken. ,,Iedereen vindt het moedig. Gelukkig was ik zelf net even een boodschap aan het doen, als ik die gasten in mijn kamer had gehad, was het vast anders afgelopen⤝, zegt mevrouw van Dijk. Toen ze terug kwam van het boodschappen doen stond er al politie in de woonkamer. ⤸Ik hoop dat ze die kerels te pakken krijgen want het is natuurlijk niet leuk als zo op klaarlichte dag zo ineens bij je naar binnen komen⤝, aldus de Zwolse.

  Het trio is via de achterkant van het huis op de vlucht geslagen waarschijnlijk richting Assendorperdijk of Tweede Weidjesstraat. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Het signalement van de daders luidt: circa 20 jaar, 1.65/1.70 m., getint uiterlijk, donkere kleding, donkere muts. Eén van hen droeg een blauwe spijkerbroek en een witte sjaal.

  Telegraaf


  Maak melding

 8. Henk greep de staaf en heeft uitgehaald. ,,Hij heeft niemand geraakt. Volgens de politie had hij dat beter wel kunnen doen want dan was er nog dna van te verkrijgen geweest.

  Nou, dat is ook weer een beetje een dubbel verhaal van de politie!

  Als hij één van die sukkels wel had geraakt en had verwond hadden we nu een 77 jaar oude man in de bak zitten! Dat kan niet de bedoeling zijn!


  Maak melding

Reageer