Leerlingen verrassen ouderen met kerststukje

Zwolle – Leerlingen uit groep 1 t/m 8 van OBS de Toonladder gingen op donderdagmorgen op pad om samen met de Riki Stichting de bewoners van zorgcentrum Fermate te verblijden met een kerstpakket. Behalve het kerstpakket kregen de bewoners ook een zelfgemaakt kerstwerkstukje van de kinderen.

16-12-2010_kerstactie_de_toonladder_fermate_4.jpg

Eén van de belangrijkste aspecten hierbij is dat de jeugdige bewoner van de Zwolse wijk Holtenbroek aandacht heeft en klaar staat voor de oudere medemens in de wijk. Deze bezoekjes aan de bewoners van Fermate zijn zeer betekenisvolle ontmoetingen tussen oud en jong. De kinderen van de Toonladder komen jaarlijks meerdere keren bij de bewoners van zorgcentrum Fermate om samen te zingen of op andere wijze creatief bezig te zijn. Het zijn altijd zeer vrolijke en plezante ontmoetingen, die bijzonder op prijs worden gesteld door zowel de ouderen als de leerlingen van de Toonladder. Ook dit keer werd het bezoek van de kinderen erg gewaardeerd.

16-12-2010_kerstactie_de_toonladder_fermate_2.jpg

16-12-2010_kerstactie_de_toonladder_fermate_3.jpg 

16-12-2010_kerstactie_de_toonladder_fermate_1.jpg 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Prachtig om te zien en te lezen! Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Laat Wilders maar lullen, kinderen van alle gezindten en van allerlei afkomst doens SAMEN wat voor de oudere medemens. Daar kunnen heel veel volwassenen nog wat van leren! Het komt best goed met onze samenleving en eigenlijk gaat het al best goed!


    Maak melding

  2. Laat Wilders maar lullen, kinderen van alle gezindten en van allerlei afkomst doens SAMEN wat voor de oudere medemens

    Precies, maar als het goed gaat hoor je dat volk niet, dan zijn ze angstvallig stil. Ze groeien namelijk alleen maar bij het inpraten op angstgevoelens.


    Maak melding

Reageer