Deltion economie halve dag voor Serious Request

Zwolle – Donderdag 16 december was het bij het Deltion College in Zwolle een en al bedrijvigheid. Maar liefst 145 eerstejaarsstudenten van de opleidingen Assistenten Gezondheidszorg en Optiek domineerden het straatbeeld op de Campus. Verdeeld in 24 groepjes gingen ze als echte ondernemers aan de slag voor de landelijke actie 3FM Serious Request 2010.

marco_en_mandy_gaan_de_cheque_overhandigen_in_eindhoven.jpg

Om 9.00 uur ontving ieder groepje tien euro, met de opdracht deze naar eigen goeddunken te investeren. Deze vrijheid leidde tot een bonte mengeling van ventende studenten. Coördinator en docent Jolanda van Til: ‘We hebben werkelijk van alles gezien: een poffertjeskraam, een kapsalon, een geïmproviseerde nagelstudio, henna tattoos, bloemenverkoop, noem maar op.’ Het resultaat mag er zijn. In een halve dag hebben de studenten € 2.500,- bij elkaar verdiend. Til: ‘De campus is gebouwd als nabootsing van de samenleving. Studenten hebben hier alle ruimte om ondernemerschap te tonen. Dat we hiermee geld kunnen verdienen voor een goed doel, is prachtig!’.

De studenten met de meeste omzet mogen naar Eindhoven om de cheque te overhandigen aan de 3FM DJ’s in het Glazen Huis. Die eer valt ten deel aan Marco Liang (19) en Mandy van der Loos (17), die samen ruim € 500,- ophaalden in ruil voor de haardos van Marco. Marco Liang twijfelde geen moment: ‘Voor arme kinderen moeten we een groot hart kunnen hebben, vooral rond de kerst. Mijn haren gaan er morgen af, maar dat is een klein offer.’.

Tijdens Serious Request sluiten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in het Glazen Huis. Gedurende hun verblijf mag het drietal niets eten. Wel kunnen luisteraars 24 uur per dag en tegen betaling een plaat aanvragen. Daarnaast worden vooral scholieren en studenten opgeroepen in actie te komen. Dit jaar staat de actie in het teken van weeskinderen door aids.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer