Algemeen Log 204

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 205 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 382
 1. Potjan dorie nog aan toe
  Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Derk met Natscha dr10de medaille 😀 :D:D

  Eregalerij:

  met 2: blauwtje, -p- en Nachtbroeder

  met 3: Dame, JanD, Verdieping, marieke de tweede en Plantje

  met 6: Gezellig, Appie,Wim en bernard

  met 8: ingrid. ja-tja, Eva

  met 9: Koko hattem

  met 10: Natascha

  met 12: Tim

  met 13: drama

  met 18: Derk

  met 19: Assendörper en Joppuh 😀 😀

  :D:D:D:D
  Joppuh was ook binnen de minuut dus. ………..


  Maak melding

 2. Vind het strooibeleid van de gemeente Zwolle tot opheden goed te noemen. Wie heeft er slechte ervaringen tot nu toe.
  Hoe zou het met de zoutvoorraad zijn. Hoor al regelmatig gemeentes op tv die hem nu al beginnen te knijpen


  Maak melding

 3. Thanks allemaal!

  Vind het met de hoeveelheid sneeuw ook reuze meevallen om eerlijk te zijn. In de buurten is het nu wel spekglad maar ja dat is altijd, de hoofdwegen zijn idd moois schoon!


  Maak melding

 4. Ik vind het strooien op de fietspaden niet overhouden. Met name de paden achter de nieuw aangelegde bushaltes en de bij bochten worden slecht of niet gestrooid. Die zijn dus spekglad. Dit terwijl de paden wel met nadruk stonden gemarkeerd op de strooiroutes. Je moet echt goed uitkijken.


  Maak melding

 5. Goedemorgen deze GLADDE dag. Ik geniet mijn vakantie, echter ben ik niet te beroerd om te waarschuwen voor gladheid. Want dat is het. Ik ga nu slapen, tot later.


  Maak melding

 6. Ajax, Twente en PSV weten aan het begin van de middag tegen welke club het Europese seizoen in de Europa League wordt vervolgd.

  In het Zwitserse Nyon wordt vanaf 13:00 uur geloot voor de zestiende finales en direct daar achteraan voor de achtste finales. Ajax zit in pot 1 net als de groepswinnaars van de poules in de Europa League. Daardoor ontlopen ze clubs als Manchester City, Dinamo Kiev, Liverpool en Bayer Leverkusen.

  De mogelijke opponenten zijn: KKS Lech Poznán, Aris Thessaloniki, Lille, PAOK, Bate Borisov, Sparta Praag, RSC Anderlecht, Young Boys, Metalist Kharkiv, Sevilla, Napoli, Besiktas, Rubin Kazan, FC Basel, Glasgow Rangers en Benfica.
  —————————-
  Ajax speelt, als geplaatste ploeg, zijn eerste wedstrijd op 17 februari uit. Een week later, op 24 februari, volgt de thuiswedstrijd. Na de eerste loting volgt direct de loting voor de achtste finales, die op 10 en 17 maart worden gespeeld. Daarin zijn geen geplaatste ploegen meer en kunnen landgenoten elkaar treffen.  Maak melding

 7. Trijntje Oosterhuis net live in De Gouden Uren op radio 2.
  Vanavond in The Voice of Holland en morgen………
  In “Spijkers met Koppen” :D:D:D

  Op haar facebookpagina:
  A.s. maandag ga ik voor Serious Request optreden. Voor 50 euro entree een mini kerstconcert. 100% gaat naar het goede doel! Reserveer hier kaarten:

  http://tinyurl.com/srtocke  Maak melding

 8. Een precieze uitleg van zo’n Dos-aanval gaat mij boven de pet. Via Google is vast meer duidelijkheid daarover te verkrijgen.

  Onze technische mannen gaan aan het werk om de linker reactiekolom te repareren en de toegankelijkheid voor Politiek Log 22 weer mogelijk te maken.

  Zijn er meer mankementen, meldt dat!

  Weblog Zwolle  Maak melding

 9. @Ingrid dat wil zeggen dat er ineens heel veel aanvragen naar de server zijn, die het dan allemaal niet kan handelen en op zwart gaat.

  Zo ik heb vanochtend vrolijk met de kleine in de klas kerst gevierd ( heb dus een excuus) kling klokje klingelingeling Klin klokje kling pfffffffffff


  Maak melding

 10. 101 is bij ziggo digitaal zender van de maand en dan kan iedereen die digitaal van ziggo heeft de zender zien en wij dus ook ook ik ga dus zoveel mogelijk volgen:D


  Maak melding

 11. Beste bezoeker,

  Zoals je kunt zien is de reactie-kolom gelukkig weer te zien.

  Om de politieke discussies gaande te houden is Politiek Log 22 geloten en is Politiek Log 23 aangemaakt. Alle berichten waren in deel 22 helaas verdwenen door de eerder genoemde DoS-aanval. Erg jammer!

  Weblog Zwolle


  Maak melding

 12. @Dick en Natascha, zal het meeste via de radio gaan volgen. Wij hebben hier in Ittersum een eigen zendmast. Digitaal tv kijken doen we nog niet aan. Je hebt dan voor iedere tv in huis dan toch een appart kastje nodig. Of heb ik dit fout.


  Maak melding

 13. Volgens mij niet bij alle providers. Wij hebben 2 extra KPN-digitenne-kastjes voor 2 tv’s extra. Maar volgens mij kan KPN dat tegenwoordig ook allemaal in 1 aanbieden.


  Maak melding

 14. Van een of andere idioot die bv de Httpfucker draait met een paar personen of een dmv een exploit ( malware ) wat op een bepaalde site staat en pc’s mee geinfecteert worden enzo gebruikt kunnen worden door een derde ( dit noemen ze een botnetwerk) dan heb je dus de beschikking over meerdere pc’s zonder dat de eigenaar van die pc het weet.


  Maak melding

 15. Nee dat heb je niet fout. Bij KPN kost ieder kastje 6 euro pm geloof ik en bij Ziggo hebben wij voor het eerste kastje destijds eenmalig 100 euro betaald en is van ons . Het kastje wat we boven op de tv hebben kregen we vorig jaar een aanbieding van voor maar 15 euro eenmalig en is ook onze eigendom.

  De een vind KPN prettiger, de ander Ziggo en weer een ander heeft weer een andere aanbieder;)


  Maak melding

 16. CL:
  Loting achtste finales:
  Internazionale – Bayern M?nchen
  Arsenal – FC Barcelona
  AC Milan -Tottenham Hotspur
  AS Roma – Sjachtar Donetsk
  Valencia – Schalke 04
  Olympique Lyon – Real Madrid
  Olympique Marseille – Manchester United
  FC Kopenhagen – Chelsea

  Met o.a.
  Inter (Sneijder) -Bayern (van Bommel, Robben en nog 1). Arsenal (Robin van Persie)-Barcelona (na de winter Ibrahim Afellay).
  Tottenham Hotspur (Rafael van der Vaart) – AC Milan (Clarence Seedorf) Schalke 04 (met Klaas-Jan Huntelaar)  Maak melding

 17. Zo, Weblog Zwolle is weer helemaal “gerepareerd”. Op zich hadden wij geen last van de DoS (zelfs geen verhoogd netwerkverkeer te zien geweest) terwijl deze plaats vond. Maar er is waarschijnlijk (door de hoge netwerkpiek op andere delen van het netwerk) een stroomuitval geweest, waardoor onze database-server niet fatsoenlijk is afgesloten, de Weblog Zwolle databases beschadigd zijn geraakt en de boel voor de helft functioneerde na het opnieuw opstarten.
  Allemaal technisch dus, maar ik vind het toch nodig om te melden: alles heb ik inmiddels gerepareerd, niets is verloren geraakt en alles werkt weer!


  Maak melding

 18. @ Natas; toen ik laatst belde met KPN over 101…..Groot compliment: kamen ze uitzichzelf met: “U heeft toch ook internet-plusbellen?” “Ja” … “Dan heeft u recht op 15 euro korting”. 1-malig volgens mij maar toch: ze kwamen er zelf mee. Zou nog per brief bevestigd worden.


  Maak melding

 19. Anderlecht…wilde het gister nog ‘vet’ maken hier:

  Ajax moet het in de eerste ronde van de knock-outfase opnemen tegen het Belgische Anderlecht, FC Twente staat tegenover het Russische Roebin Kazan en PSV kruist de degens met het Franse Lille.

  Zowel Ajax, Twente als PSV spelen eerste duel op 17 februari uit. De return is op 24 februari.  Maak melding

 20. W: 270px

  Fokke & Sukke
  Voor Fokke & Sukke hier[/url] klikken.

  Sigmund
  Voor Sigmund hier klikken.

  Garfield
  Voor Garfield hier klikken.

  Indien comics het niet doen, probeer het dan later nog eens, de data is dan nog niet geupdate
  ++++++

  Maar bovenal…

  GOEDEMORGEN, ZWOLLE!


  Maak melding

 21. Morgen met de trein naar Mainz en dan de rest van de vakantie varen naar Basel, waar ik de kerst mag vieren. Daarna ergens in zuid-Duitsland oud en nieuw waarschijnlijk 🙂


  Maak melding

 22. Ow Hans mijn conclusie kwam voort uit

  Op zich hadden wij geen last van de DoS (zelfs geen verhoogd netwerkverkeer te zien geweest) terwijl deze plaats vond

  .

  Denken staat vrij gelukkig 😉 Van werk ruilen is een leuk idee. Dan zal ik die modellen wel ff ver-eeuwigen.


  Maak melding

 23. Bericht door dick, op 17 december 2010 om 13:25
  @ Natas; toen ik laatst belde met KPN over 101…..Groot compliment: kamen ze uitzichzelf met: “U heeft toch ook internet-plusbellen?” “Ja” … “Dan heeft u recht op 15 euro korting”. 1-malig volgens mij maar toch: ze kwamen er zelf mee. Zou nog per brief bevestigd worden.

  Dat is inderdaad een goede zaak Dick, heel netjes 😀


  Maak melding

 24. Ja Derk ze gaat mee maar ze moet morgen nog werken anders was ik vandaag met d’r naar keulen / köln gegaan, aangezien er maar 5 plaatsen in de auto zijn… Dan gaat 6 niet,


  Maak melding

 25. Zo vrouw Derk heeft de man van de DHL en TNT net weer aan de deur gehad ze kennen de weg hier naartoe, dacht dat het slecht ging maar er zitten toch heerlijke wijnen bij hoor.


  Maak melding

 26. Derk, gewoon je partytent boven je stoep vastsjorren. in ’t kader van ’t milieu (hergebruik partytent) waarschijnlijk zonder vergunning te realiseren.


  Maak melding

 27. Goed idee drama ik heb ook nog 2 van die zijkanten kan er ook niets van de zijde in sneeuwen. Maar waar zet ik dan die slee voor die jongen?  Maak melding

 28. @Ingrid; We hebben haar net met slee en al opgehaald bij de kdv…
  Ze was helemaal blij verrast!

  Is die slee voor mij???? Dat vind ik prachtig!!!

  :):D:-*


  Maak melding

 29. @ Eva, dat is inderdaad genieten. zo’n blij kindergezichtje. Slee rijden is hier helaas al een poosje geleden. Was altijd dikke pret.
  Misschien krijg ik ze morgen nog zo ver om een sneeuwpop te maken

  Maak melding

 30. En Derk; Kampen overleefd? Hoe vond je zoontje het?
  Vorig jaar ben ik er geweest; was toen erg koud om de hele avond er staan te zingen. Gelukkig had de slager om de hoek heerlijke snert 😀
  Het is wel heel sfeervol. Vooral de steegjes bij …. ik weet even niet hoe het daar heet (aan de kant van de Stomme). Maar het is er altijd mooi verlicht met kaarsjes en gezellige muziek.


  Maak melding

 31. Bericht door Tim, op 17 december 2010 om 13:57
  Morgen met de trein naar Mainz en dan de rest van de vakantie varen naar Basel, waar ik de kerst mag vieren.

  Dus niet langs de Lorelei? Loop je in elk geval geen risico betoverd te worden door haar aanlokkend gezang… met onaangename gevolgen. Tim, vele plezier met je Rijnreis!


  Maak melding

 32. Ajax-Feyenoord
  0-5 Joppuh
  2-0 Dick
  1-1 Drama
  1-2 ja-tja
  3-1 zwolse
  3-0 Tim
  4-1 Assendörper
  5-1 Marcello
  2-2 Zuidski
  2-1 JanD
  2-3 Dame
  5-0 Bantega  Maak melding

 33. Marieke de tweede, onze zoon en wij hebben er heerlijk van genoten, dat optreden met vuur heeft die in de kou wel 3 kwartier naar zitten kijken wel lekker bij een terras heater, paar cafeetjes in geweest was heerlijk. Nu mijn verjaardag vieren!


  Maak melding

 34. Nou Derk, je merkt het ik feliciteer je graag, maar een plaatje erbij plakken lukt me helaas niet. Ik doe geen nieuwe poging voor dat plaatje, maar wil jou wel een fijne verjaardag wensen.


  Maak melding

 35. Zwolle-Deventer
  Zaterdag 18 December 12:05
  Oorzaak
  Tussen Olst en Deventer rijden geen treinen door een defecte trein.
  Verwachting
  Houdt u rekening met een extra reistijd van 30 – 60 min. De verstoring is naar verwachting rond 16:00 uur verholpen


  Maak melding

 36. Had me maar uitgenodigd!

  Joppuh, je weet toch nog wel dat Derk met zijn bezoek de grootste sneeuwpop van Genemuiden gaat maken. Misschien doen betreffende dames mee, misschien worden ze ingezet als lokkertje voor mannen zoals jij…;)


  Maak melding

 37. @ Derk van harte met je 35e, geldt natuurlijk ook het thuisfront.

  Wat is dat voor kabaal en vuur, zit er een gedachte achter? Wat een wous die rond dat vuur liep?

  Geniet ervan!

  PS maak je niet te druk op het politieke log. Den Uyl er bij betrekken sloeg volgens mij al nergens op. Gewoon discussies niet te persoonlijk maken….en uh Zwolse is een toppert; dat is ze zeker!


  Maak melding

 38. Youp was weer erg sterk!

  Hofnarreslee

  Het sneeuwt in de stad. En niet een beetje. Een dik pak sneeuw bedekt de daken, de bomen, de auto??s. Dus ook op kinderdagverblijf Het Hofnarretje valt sneeuw. Dat gebouw kan wel wat verse sneeuw gebruiken.

  Mijn hoofd probeert al een dag of wat te bevatten wat daar gebeurd is, maar mijn hoofd kan dat niet aan. Mijn hart ook niet trouwens. Mijn hoofd is te leeg en mijn hart te dom.

  Vieze dikke leeftijdgenoten die naar Thailand afreizen om met twaalfjarigen te wriemelen maken me al razend, kapelaans en pastoors die frunniken aan onschuldige misdienaars hebben mij en een eventuele god in de loop van mijn leven verder uit elkaar gedreven dan ooit, maar mannen die met kleuters aan de gang gaan??zuigelingen zelfs??.. ik denk aan dingen als doodstraf door middeleeuwse martelingen, stenigen, brandstapels. Dingen waar ik normaal nooit aan denk.

  Ooit heb ik zo??n kleuterneuker ontmoet. Een man die mij na afloop van een voorstelling zei dat hij mij wel geestig, maar veel te hard vond. Ik discussieerde nog even met hem. Over ethiek, geloof en moraal. Midden in het gesprek liep hij boos weg. Twee jaar later werd hij aangehouden met zes overvolle computers. Laptops vol krijsende kinderen. Duizend? Nee hoor, twintigduizend. Heb toen nog even het plan gehad om naar de gevangenis te gaan om de discussie daar af te maken. Maar dat vond ik te gemakkelijk. Daarbij wilde ik die ranzige viespeuk niet meer ontmoeten. Vlak na zijn vrijlating werd hij weer opgepakt. Nu met nog meer en nog smeriger materiaal.

  Moet steeds aan het Bussumse slaapfeestje denken. Vooral aan die arme ouders die die kinderen te goeder trouw aan die mensen meegaven. Het is toch raar dat kinderen van vier een zogenaamd uitzwaaifeestje krijgen omdat ze van de kinderopvang naar de kleuterschool gaan. Dan ben je als school toch al een beetje in de war? Dat dat niet gewoon met een glas limonade in het Amsterdamse lokaal gebeurde, maar twintig kilometer verderop in een Gooise villa in een kamer vol matrassen. De vrouw van de directeur heeft verklaard dat er niks gebeurd is. Dan nog vind ik het raar. Dat een zakenman zijn werk mee naar huis neemt snap ik, maar als baas van een hol met krijsende kleuters ben je toch blij als die krengen naar hun ouders zijn. Die neem je toch niet mee naar je huis? En dan ook nog om een nachtje te tukken? Dan klopt er iets toch niet helemaal? Of liever gezegd: helemaal niet! Pamperseks. Kleuters! Zuigelingen! Hoe ziek moet je zijn? En wat is de volgende stap? Embryo??s? Demente bejaarden? Dat voordat mevrouw Jansen euthanasie krijgt het hele verpleeghuis bij de directeur gaat slapen. Geen slaapfeestje, maar een zogenaamd inslaapfeestje. En dat later blijkt dat de directeur en een paar vrienden los gingen in hun Mickey Mouse-pyjama??s! En dat eentje het gefilmd heeft en het daarna versleuteld over de wereld heeft gestuurd. En dat hele bisschoppenconferenties trillend onder hun mijtertjes daar naar hebben zitten loeren. Met de Belgische bisschop voorop!

  Soms word ik zo moedeloos van het leven. Al die volwassen viespeuken die alles bezoedelen. Vunzige pastoors, vieze kapelaantjes, therapeuten bij wie de tv vanzelf op porno springt, bejaarde Italiaanse politici die hem in kinderen van zeventien duwen.

  Er valt sneeuw op Het Hofnarretje. Genoeg sneeuw voor een prachtig sneeuwballengevecht. Kinderen mogen gooien naar de juffen. De juffen gooien zachtjes terug. Terug op de lachende kinderen.

  Er valt sneeuw op Het Hofnarretje. Genoeg sneeuw voor een lange tocht op een slee. Kraaiende kinderen met rode wangen onder warme capuchons. De warme chocolademelk wacht. Ze smullen van de gevulde speculaas.

  Er valt sneeuw op Het Hofnarretje. Sneeuw voor wel zeven poppen. Sneeuwpoppen met een ontroerende schoorsteenvegerhoed. Met twee stukken antraciet als prachtige ogen en een winterpeen als neus. Als neus. Gewoon als neus. Een niks anders dan als neus. Neus, neus en nog eens neus.  Maak melding

 39. Ik heb geprobeerd me te bedenken, wat voor seks je zou kunnen hebben met een zuigeling… Nou ben ik erg fantasierijk, maar deze kan ik niet verzinnen… wil ik eigenlijk ook niet!

  Hoe kan het toch, dat er bij dit werk niet op zn minst een Verklaring van Goed Gedrag gevraagd wordt, voordat iemand uberhaupt in de buurt van een kind mag komen???

  Nou snap ik ook, dat je met zo’n maatregel alleen de viezeriken weert die al eens betrapt zijn en dat er nog een enorme groep met nog niet betrapte perverseriken blijft bestaan, maar dat vind ik al een enorme stap in de goede richting!

  Nee, in onze maatschappij kan je zo weer in je oude beroep weer aan de gang, no questions asked!!
  Ik heb een aantal jaar geleden stage gelopen bij een jeugdinstelling, waarbij een knul werkte, iets ouder dan ik, die met jonge pubers werkte. Hij vergreep zich er aan (zover mij bekend) één!
  Hij is ontslagen, aangeklaagd, voor het gerecht gekomen en veroordeeld tot, ik meen, 240 uur dienstverlening.
  Ik was in de rechtzaal aanwezig, zo ook mijn collega’s.
  Ik heb de rechter horen zeggen, dat zij het hem ten strengste afraadde ooit nog weer werk met jongeren op te zoeken.
  Eén jaar, of twee jaar later sprak ik weer een collega van toen. Deze misbruiker was alweer als jeugdwerker aan het werk gesignaleerd!!!

  Ik houd mijn hart vast!


  Maak melding

 40. Ik probeerde net mijn profiel wat te vullen en kreeg de mededeling
  Service Unavailable, Guru Meditation: XID: 206319101. “Guru Meditation”, klinkt mij vreemd in de oren. Wie is de goeroe van WLZ?


  Maak melding

 41. @Dame: Wikipedia zegt er het volgende over:

  Guru Meditation is an error notice displayed by early versions of the Commodore Amiga computer when they crashed.

  Leuk te weten dat WLZ op een Commodore Amiga draait. – Good old days…


  Maak melding

 42. Dat klinkt ouderwets, Commodore. Doet me aan onze eerste Atari 1024 denken.
  Maar wel jammer dat er achter Admin geen goeroe schuil blijkt te gaan. Weer een illusie armer.;)


  Maak melding

 43. Oei Bernard, ik krijg eerder het gevoel dat je een val voor mij uitzet… Ik geef daarom meteen maar toe dat ik volstrekt geen verstand van computers heb. Behalve aan- en uitzetten (hoewel dat laatste wel moeilijk is, is net als het “dooddrukken van een muis, zoals Wim Kan ooit zei ;)) en wat tekstverwerking waag ik me niet aan vakkreten.

  Kreidlers en Yamaha’s, oftewel “buukschuuvers”, waren bij ons op school de brommers waarop de dorpsjongens naar school scheurden. In die tijd ging de rest met OV of de fiets; het milieubewustzijn begon op te komen.


  Maak melding

 44. Sophie in ’t Veld schrijft net vandaag op Facebook:

  Geen gat in de grens voor criminelen in Europa
  door Sophie in ’t Veld op zaterdag 18 december 2010 om 11:04

  De Tweede Kamer riep deze week op tot het opzetten van een Europees ⤽pedo-register⤝, in reactie op het bekend worden van een aantal afschuwelijke kindermisbruikzaken. Het mag niet zo zijn dat een gekend kinderverkrachter door simpelweg te verhuizen, zijn criminele verleden onzichtbaar kan maken. Maar zo??n register (ECRIS) staat al in de steigers, en zal in 2012 in werking treden.

  Na de zaak van lustmoordenaar Fourniret (die na een gevangenisstraf in Frankrijk, zijn praktijken ongestoord in België voortzette) werd in 2004 besloten tot het opzetten van een strafregister informatie systeem, zodat het niet meer kan voorkomen dat criminelen door simpelweg te verhuizen, hun criminele verleden onzichtbaar kunnen maken.

  en verder…

  Volledige verhaal


  Maak melding

 45. Bericht door bernard, op 18 december 2010 om 21:37
  @Dame Mijn fout. Bedenk nu dat de kampen Commodore en ATARI waren.

  Dat begreep ik al Bernard, maar wij hadden ook een Atari. Was een leuk ding waar je zelf van allerlei dingetjes op kon doen: tekeningetjes maken enzo. Als je ets fout deed kwamen er bommen op het scherm en sloot hij automatisch af. Dat was dan wel schrikken.


  Maak melding

 46. Er wordt hier met enige regelmaat gesproken over ‘verklaring omtrent goed gedrag’. Dit moet (bij mijn weten) zijn: ‘verklaring omtrent goed gedrag’.

  Voor zover ik begrepen heb, is die verklaring dus niet zozeer voor ‘goed’ gedrag maar meer voor ‘passend’ gedrag voor bepaald werk. In dit geval dus een pedofiel (of eigenlijk: pedosexueel) die dus in die verklaring omtrent gedrag een aantekening moet hebben waarbij duidelijk is dat hij niet met jeugdigen mag werken. Iemand die vrij gemakkelijk erop los slaat zou dus een aantekening moeten hebben dat hij bijvoorbeeld niet in aanmerking komt voor taken als stadswacht en politie, etc.)

  Maar ik vraag mij ook wel eens af hoe pedofielen het toch voor elkaar krijgen om aan de bak te komen op bepaald eplekken.
  Een paar gokjes:

  1) er wordt dus niet gevraagd om de bewuste verklaring. Ik denk aan verenigingen e.d.
  2) de financiën die een oorzaak zijn. Weinig geld van bedrijven waarbij er wat minder kieskeurig gekeken wordt naar mensen (die dus voor lagere bedragen aan het werk willen)

  Referenties zijn vrij gemakkelijk te omzeilen met een smoes voor zover ik afgelopen week begrepen heb: “Zou u geen contact op willen nemen met mijn referentie, ze weten daar namelijk nog niet dat ik aan het solliciteren ben” (voor zover je als pedofiel/-sexueel al een referentie opgeeft als je ergens betrapt bent…..)

  Ik hoop in ieder geval dat er heel wat verbeteringen gaan komen op dit vlak. Ik moet er in ieder geval niet aan denken dat mijn dochtertjes prooi zouden kunnen worden van dit soort smeerlappen.


  Maak melding

 47. Bericht door Assendörper, op 18 december 2010 om 21:18
  Ik had vroeger als dörpsjongen ook een opgevoerde Kreidler waar iedere meid achterop wou zitten

  Hmm, ik dacht dat jij een stads mannetje was. Wat moest je dan met een brommer (behalve voor die meiden dan)?


  Maak melding

 48. Wat ik zo gevaarlijk vind is, dat men alleen de bekende pedo’s in de gaten houdt! Maar men moet zich goed realiseren, dat er ook “onactieve pedo’s” zijn, die misschien nog actief gaan worden…

  EN DAT VIND IK EEN HELE GEVAARLIJKE GROEP!!!

  Wanneer alle ogen op de actieve groep gericht zijn, kan de onactieve pedo opeens toeslaan. De kinderen worden er op gewezen om uit de buurt van buur Jansen te blijven, terwijl daarmee buur Smit zn kans schoon ziet…

  Laten we alsjeblieft allert blijven en onze kinderen waarschuwen voor ALLE mensen die te dichtbij willen komen of rare dingen met ze willen doen.


  Maak melding

 49. Eva, Dat zou betekenen dat je je kinderen voor iedereen moet waarschuwen. Je kunt aan de buitenkant niet zien wat iemand van zins is. Ik vind dat ook gevaarlijk. Want wat is “te dichtbij komen” of “rare dingen” met ze willen doen?
  Uiteraard leert iedereen zijn kinderen niet mee te gaan met vreemde volwassenen, ook niet als deze “kleine poesjes” heeft of een “mooie trein” of “lekker snoep en drinken”. Maar wat kun je meer doen?
  Bovendien blijkt uit cijfers dat kinderen vele malen vaker in familie- en kennissenkring worden misbruikt dan door een vreemde. Treurig, maar waar. Alert blijven en antennes aan moet natuurlijk, maar laten we in godsnaam niet afstevenen op een samenleving waarin wantrouwen de boventoon voert.


  Maak melding

 50. Mij lijkt de actie die er nu opgestart word over de ondergoed regel wel een goede. Leer je kind dat je altijd thuis moet vertellen wanneer er iemand aan je ondergoed wil zitten. En jij kunt dan beoordelen wat je er verder wel/of niet mee wil.


  Maak melding

 51. Is misschien een idee, Ingrid. Anderzijds zijn de mensen die kwaad willen/doen vaak heel sluw en zorgen ze er via dreigementen voor dat een kind niets verteld.
  Het is heel naar, maar echt voorkomen kan niet. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ouders maar vooral werkgevers niet alles moeten doen om hun kind te beschermen. Er is een boek dat gaat over dat je soms aan de voorkant niet kunt zien wat er achter zit. Het begint met deeltekeningen (zoals onze hotspot) die dan lijken op bijvoorbeeld een beest. Als je de bladzijde omslaat bijkt het dan een bloem te zijn. De laatste bladzijden gaan over de vriendelijke meneer Ivo en de guur uitziende meneer Tono. Beiden hebben een hand achter de rug. Vraag is aan het kind: wat heeft meneer Ivo achter zijn rug? Blijkt een wapen te zijn. Volgende vraag: Wat heeft meneer Tono achter zijn rug? Een bos bloemen.
  Vond ik educatief geweldig omdat je kinderen leert niet op oppervlakkige waarneming af te gaan. Maar het in de praktijk brengen is natuurlijk weer lastiger. De werkelijkheid is altijd weer net anders dan je denkt.


  Maak melding

 52. @ Dame, het blijft iets waar je als ouders moeilijk vat op kunt krijgen vind ik. Je wil je kindern ook niet bang maken, want dan worden ze angstig. Ik heb er altijd voor gekozen om er met regelmaat over te praten.


  Maak melding

 53. Dat is precies wat ik ook bedoelde, Ingrid. Zelf gebruik in mijn intuïtie. Als ik een naar gevoel bij iemand krijg, ga ik deze uit de weg en omgekeerd. Is misschien niet altijd eerlijk, maar ik blijf toch op mij gevoel (goed in de ogen kijken) afgaan. Ik ben daarin nog nooit bedrogen, maar wie weet, gebeurt dat onverhoopt nog wel eens. Dat zij dan maar zo. Maar altijd wantrouwend en angstig zijn, maakt het leven niet mooier.


  Maak melding

 54. Inderdaad zo is het Dame, intuïtie blijft voor mijn gevoel een goede raadgever. Maar het is erg moeilijk, heb ik aan den lijve (t.o.v. 1 van de kinderen en school) ondervonden, om met je intuïtie over te brengen, en de ander te overtuigen dat er iets aan de hand is. Dan moet je je eigen plan gaan trekken.


  Maak melding

 55. Ik bedoelde maar te zeggen, maar volgens mij is dat ook wel gelukt… staar je niet te veel op 1 ding, maar wees je bewust, dat het overal kan zijn. Maak je kinderen niet bang, maar leer ze wel op meerdere momenten om een beetje terughoudend te zijn bij vreemde mensen.

  Alleen dingen zowel in vorm als in spraak aannemen, als je ouder je heeft gezegd dat het mag. Als een man of vrouw op je af komt en zegt dat je met hem of haar mee moet gaan en dat mamma hem of haar had gestuurd, ga dan pas mee, als je van pappa of mamma of een persoon die zij vertrouwen hebt gehoord, dat het klopt.
  Eigenlijk is hierom vrij vroeg (vanaf wanneer ze voor het eerst uit je zicht mogen) met een mobieltje beginnen een best goede zaak. Als je kind je iets wilt vragen, ben je altijd te bereiken.

  Ook kan je ze leren, dat ze altijd ALLES kunnen en mogen vertellen aan de ouders. Voor de ouders geldt dan wel, dat ze dan ook alles aan gespreksonderwerpen moeten kunnen toelaten. Praten over seks, drugs, drank en dingen die eigenlijk niet mochten, mag dan geen taboe zijn of groot conflict opleveren. Hoe opener jij bent, hoe opener je kind zal durven zijn.

  Jaja, die kleine uk van mij is 3! Ik hoop maar, dat ik mn eigen tekst goed in praktijk zal weten te brengen als ze er aan toe is. Tot die tijd blijf ik stuurlui aan wal….


  Maak melding

 56. @ Dame, dat is toen op zich wel goed gekomen, maar dat heeft in 1e instantie niet door meewerken van de school geweest. Wij gaven al veel eerder aan dat er iets was. Maar hij is/was een goede leerling en daar werd meer naar gekeken dan zijn gedrag. Uiteindelijk hebben wij zelf actie ondernomen (heeft ons behoorlijk wat geld gekost, wat niet had gehoeven als de school eerder had meegewerkt, maar dat zij zo).
  Maar toen het erg moeilijk werd waren zij de eersten die de handoek in de ring gooiden, en hij van school af moest.

  @ Eva, wij hadden de afspaak met de kinderen dat ze nooit met iemand anders mee mochten gaan, zonder dat ze een codewoord die wij samen hadden afgesproken konden zeggen. En dat werkte want 1x heeft een buurman ze van school gehaald omdat mijn vader onverwachts in het ziekenhuis belandde, en het niet goed ging. Hebben toen de school gebeld en gezegd dat ze door de buurman werden opgehaald. Maar de oudste vroeg toen toch aan de buurman wat het codewoord was, en gelukkig hadden wij er aan gedacht om dat hem te vertellen.


  Maak melding

 57. De IJsselcentrale heeft ook nu weer met de kerst een speciale verlichtingsact. Dit keer niet op de schoorstenen maar op een muur.

  Alleen kan iemand ons vertellen wat het voorstelt? We komen niet verder dan konijneoren


  Maak melding

 58. De net teruggetreden directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje zou eerder ontslagen zijn na beschuldiging van kindermisbruik in een creche.

  Tis maar een beschuldiging maar wel een beerput die open getrokken is volgens mij.


  Maak melding

 59. Derk bedoelt waarschijnlijk dit: Directeur Het Hofnaretje stapt per direct op. Bericht is al een paar dagen oud.

  Tja, slaapfeestjes… Ik kan er niet goed over oordelen. Gebeurt dit ook op andere KDV’s? Heeft het misschien alleen nu een verdachte klank gekregen, maar was het voor dit drama gewoon leuk? Lastig om het in een goed perspectief te zien.  Maak melding

 60. Ja, ik las het net ook bij Nu.nl. Persoonlijk zou ik mijn kind niet zo snel voor een slaapfeestje hebben meegegeven. Ze zijn nog zo klein als ze op een cr?che zitten (0-4 jaar). Blijft lastig omdat een beschuldiging snel is geuit en lang blijft hangen. We herinneren ons ook de Bolderkar-affaire nog wel, niet?


  Maak melding

 61. Nee Bernard nu blijkt dat hij al erder weggegaan is bij en KVD ivm beschuldigen van misbruik.

  Weet iemand of de VVV morgen ook nog van die wandeltochten heeft? Zou leuk zijn voor mijn duitse gasten en ons natuurlijk.


  Maak melding

 62. Stadswandelingen zijn er volgens mij dagelijks, het eenvoudigst is zonder begeleiding met een boekje erbij.
  Met begeledier moet je wel regelen, of dat op zo’n korte termijn kan weet ik niet. Is wel de moeite waard. Maar je kunt altijd de Peperbus op en de Sassenpoort in en een beetje rondlopen en naar de mooie gevels kijken (en uiteindelijk de kroeg in…).


  Maak melding

 63. Ontdek de leukste plekjes van Zwolle. Te voet onder verhalende begeleiding van een gids, ontdekt u de bijzondere historische binnenstad van Zwolle. Tijdens de wandeling van ongeveer twee uur loopt u langs de leuke straatjes, verstopte binnentuinen, diverse gebouwen en monumenten, waaronder de Grote Kerk, de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, het Oude Raadhuis met Schepenzaal en de Sassenpoort. Tijdens de wandelingen worden enkele monumenten van binnen bezocht.

  In augustus wordt de stadswandeling iedere maandag en donderdag aangeboden om 14.00 uur. Kosten voor de stadswandeling bedragen, inclusief entree monumenten en vvv stadsgids, ?? 6,- per persoon. Geef u nu op voor een wandeling bij de VVV Zwolle, Grote Markt 20, tel. (038) 4216198. Reserveren is verplicht.  Maak melding

 64. Welke stadswandelingen kan ik doen?
  Vanuit de VVV winkel worden er verschillende stadswandelingen aangeboden, eventueel onder leiding van een gids. Een groot deel van de stadswandelingen kunt u vinden in onze VVV webwinkel. Enkele voorbeelden van stadswandelingen:
  – Vestingroute
  – Assendorp in de stroom
  – Thomas a Kempisroute
  – Herman Broodroute (tevens steptocht)
  – Culinaire wandeling
  – Theatrale wandeling
  – Wandeling met ome Bertus
  – Wandeling voor de kleine beurs  Maak melding

 65. Nog meer info (straks denkt Dick dat ik voor de VVV werk;))

  Programma A
  Historische stadswandeling

  Tijdens de historische stadswandeling verhaalt de stadsgids over de geschiedenis van de oude Hanzestad Zwolle. De 2 uur durende wandeling voert onder andere langs de Onze Lieve Vrouwe Basiliek en de enige nog overgebleven stadspoort van Zwolle, de 600 jaar oude Sassenpoort. Om de oude geur op te snuiven kunnen de gebouwen ook van binnen bezocht worden. De ervaren stadsgids vertelt u graag over de oorsprong van de talloze historische gevels die u tegen komt.

  Programma B
  Op stap met de Hanzekoopman

  Waan uzelf terug in de Gouden Eeuw en beleef Zwolle onder leiding van de Hanzekoopman. Hij vertelt u in kleding van toen en laat oude tijden herleven. Onderweg komt u ook nog oog in oog te staan met andere belangrijke personages uit die tijd. Aan het einde van de tocht wordt u nog ontvangen in het Vrouwenhuis.
  De wandeling duurt ± 2,5 uur.

  Programma C
  Stadswandeling en wijnproeverij

  De wandeling begint met een 1,5 uur durende stadswandeling met aansluitend de wijnproeverij. Tijdens deze wijnproeverij met kaas en paté, vertelt een echte kenner, u in een sfeervolle ambiance, alles over de kunst van het wijnproeven. Wat maakt een goed wijnjaar? Hoe worden verschillende wijnen geproduceerd? Wanneer komt een wijn het beste tot zijn recht? Zie, ruik, proef en oordeel zelf.
  Tijdsduur ± 2,5 uur.

  Prijzen en bijzonderheden
  Klik hier om dit uitje direct te boeken.

  Prijs
  Programma:
  A. ?? 6,00 p.p..
  B. en C. ?? 19,95 p.p..

  Minimum deelname programma A 10 personen; programma B en C 12 personen.

  Inclusief
  Programma:
  A. VVV stadsgids en entree.
  B. Hanzekoopman, figuranten, entree en Vrouwenhuis.
  C. VVV stadsgids, entree en wijnproeverij met hapjes.

  Bijzonderheden
  Programma C:
  alleen van dinsdag tot en met zaterdag.

  Inlichtingen
  RBT Vechtdal ?? Ijsseldelta
  Postbus 1155
  8001 BD Zwolle
  Telefoon: 038-4222299
  Fax: 038-4222679
  Email: info@overijsseltrips.nl  Maak melding

 66. Ziet er gezellig uit. Maandag is wel een rotdag omdat er veel dicht is. Dame moet nog 3 dagen werken, dus laat het toch maar bij jou liggen (flauw h??). Trusten.


  Maak melding

 67. Tip: de nieuwe tentoonstelling in De Fundatie, voor als je Zwolle niet uit wilt.

  of wandeling in het Engelse Werk, lunchen bij Uitspanning Krisman en dan:

  Opheffingsuitverkoop ambachtelijke kaarsen bij Het Oude Veer

  Met het heerlijk avondje en de donkere dagen voor kerst in het vooruitzicht houdt Het Oude Veer weer uitverkoop van ambachtelijk gemaakte kwaliteitskaarsen.

  Kaarsen in diverse vormen, kleuren en grootte worden verkocht tegen de zeer lage prijs van 4 euro per kilo.

  In verband met de voorgenomen sluiting van Het Oude Veer is dit ook de laatste kans om een bezoek brengen aan de ambachtelijke kaarsenmakerij, het informatiecentrum IJsselzone en de gezellige Theeschenkerij.

  Het Oude Veer is te vinden op een van de mooiste plekjes van Zwolle, in een voormalige school nabij de IJsseldijk.

  Adres: Bosweg 9 te Zwolle

  Openingstijden: ma. t/m vrij. van 9.00-16.30 uur (behalve tussen kerst en oud en nieuw)

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Het Oude Veer tel. 038-4659771.  Maak melding

 68. Weltrusten Drama, ik ga nog wat met mijn duitse vrienden drinken, ze zijn net terug van een heerlijk dinee bij Bos Huis drie in Speuld. 1,5 uur hebben ze over de terug reis gedaan 😮


  Maak melding

 69. De wedstrijd FC Den Bosch – FC Zwolle, die vanavond om 20.00 uur op het programma staat, gaat niet door. De KNVB heeft het veld in Stadion De Vliert vanochtend onbespeelbaar verklaard. De wedstrijd is daarmee afgelast. We houden u op de hoogte van de nieuwe data van de inhaalduels FC Den Bosch – FC Zwolle en FC Den Bosch – Fortuna Sittard. In beide gevallen geldt dat reeds aangeschafte, of bestelde toegangskaarten hun geldigheid behouden.


  Maak melding

 70. Belterwiede decor NK marathon natuurijs
  (Gepubliceerd: maandag 20 december 2010)
  Bron: ANP

  WANNEPERVEEN – Het Nederlands kampioenschap marathon op natuurijs kan aanstaande woensdag worden gehouden. Dat heeft de voorzitter van IJsclub Belterwiede, Jans Bijker, zondag in zijn woonplaats Wanneperveen bekendgemaakt. ,,Schaatsbond KNSB heeft vandaag het parcours van zes kilometer al geïnspecteerd????, aldus Bijker.

  Op het Overijsselse meer de Belterwiede ligt nog niet overal de vereiste 15 centimeter dikke ijskorst. ,,Maar dat komt de komende dagen heus wel goed????, verwacht Bijker. ,,Wij hebben bijna geen sneeuw op het ijs liggen. Met een beetje vorst hebben we maandag op het hele traject 15 centimeter ijs liggen.????

  Volgens KNSB-coördinator Teun Breedijk beslist de schaatsbond maandag over de definitieve datum. ,,We moeten nog wat zaken regelen. Dinsdag en woensdag hebben we al marathons op de kalender staan. We zullen moeten improviseren, want er komt ook weer een dooiaanval aan.????

  Mocht het NK marathon deze week worden gehouden dan is het de derde titelstrijd in eigen land op rij. Vorig seizoen lieten de Friezen Jorrit Bergsma en Maria Sterk zich op het Zuidlaardermeer (10 februari) tot Nederlands kampioen kronen.  Maak melding

 71. VVV ontslaat trainer Jan van Dijk
  »
  VVV-Venlo heeft trainer Jan van Dijk ontslagen. De clubleiding houdt hem verantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten in dit kalenderjaar.

  VVV staat in de eredivisie zeventiende, met tien punten uit achttien duels. Dat zijn er zes meer dan Willem II, maar ook zes minder dan Excelsior, de nummer zestien.

  “Er ontstond bij VVV in toenemende mate een oncomfortabel gevoel”, zo verklaart voorzitter Hai Berden de beslissing van de clubleiding. “Met de trainer hebben we dit regelmatig besproken. Bij de leiding van VVV is het draagvlak voor verdere samenwerking verdwenen.”

  Het is nog niet bekend wie Van Dijk in Venlo opvolgt.

  Fijne Kerst…
  Van Dijk is de zevende trainer die in de week voor Kerst zijn baan kwijt raakt in de eredivisie. Han Berger (AZ, 1986), Bert Jacobs (Fortuna Sittard, 1986), Simon Kistemaker (FC Utrecht, 1995), Cees Lok (NEC, 2005), Ruud Brood (Heracles Almelo, 2007) en Willem van Hanegem (FC Utrecht, 2008) gingen hem voor.

  Vorig jaar werd er in de eredivisie ook iemand op straat gezet. Toen was technisch directeur Andre Wetzel de pineut bij ADO Den Haag.  Maak melding

 72. Ook in Oldebroek!….

  Nederlandse bank voor miljoenen opgelicht
  »
  In een groot onderzoek naar de verduistering van een enorm bedrag bij een Nederlandse bank zijn afgelopen maand dertien verdachten aangehouden.

  Door het systeem van de bank te manipuleren, slaagden de daders erin 5,6 miljoen euro te storten op de bankrekening van een 26-jarige man uit Wageningen. Die sluisde het geld door naar bankrekeningen in het buitenland.

  Toen de bank erachter kwam, is de politie ingeseind. Er is zo’n twee miljoen euro teruggevorderd; de rest van het geld is nog spoorloos.

  Huiszoekingen
  De verdachten zijn tussen de 26 en 62 jaar oud. Ze zijn aangehouden op verdenking van oplichting, verduistering en witwassen. Ze mogen de inhoudelijke behandeling van hun zaak in vrijheid afwachten.

  De politie heeft huiszoekingen gedaan in woningen in Heerewaarden, Wageningen, Druten, Mill, Oss, Soest, Woudenberg, Driebergen, Oldebroek en Aardenburg.

  Welke Nederlandse bank slachtoffer is van de oplichting, is niet bekendgemaakt.  Maak melding

 73. Tweet van de dag

  ma 20 december 2010
  Net als vrijdag zo’n posi-voorlichter van ProRail op de radio dat t best lekker gaat. Die maken zich pas druk als alle treinrails gejat zijn

  Dolf Jansen  Maak melding

 74. Zwolle in het nieuws bij RTV-Oost. Beetje onbenulling nieuws, het lijkt wel of het alweer komkommertijd is

  De extravagante Amerikaanse zangeres Lady Gaga wil schoenen van ontwerpster Miriam van Weeghel uit Zwolle.

  Van Weeghel kreeg vorige week een e-mail van het stylingteam van de Amerikaanse superster met het verzoek om een paar schoenen op te sturen. Lady Gaga wil de houten schoenen van Van Weeeghel aan tijdens een fotoshoot voor haar nieuwe album. Van Weeghel dacht aanvankelijk dat het spam was. Ze vindt het verzoek een enorm compliment. Of Lady Gaga de schoenen ook werkelijk draagt, hoort Van Weeghel deze week.  Maak melding

 75. Honderdste Tour start op Corsica

  De Tour de France van 2013 gaat van start op Corsica.

  L’Assembléé de Corse, het hoogste bestuursorgaan op Corsica, heeft ingestemd met dat plan. Daarmee staat niets ‘Le Grand Départ’ op het ruige eiland nog in de weg.

  Het is de eerste keer in de historie van de Ronde van Frankrijk, die in 2013 zijn honderdste editie beleeft, dat het ruige eiland wordt bezocht. Corsica is nog het enige Franse departement dat de Tour nooit op bezoek kreeg.

  (Bron: nos.nl)


  Maak melding

 76. Ja Joppuh; de poul-indelingen en wedstrijdschema’s

  Op dinsdag 28 en woensdag 29 december wordt in de WRZV-hallen weer het jaarlijkse Jo van Marle toernooi gespeeld met Zwolse voetbalverenigingen. WVF is in poule B ingedeeld met Zwolsche Boys, EDON, HTC, Ulu Spor, Be Quick ’28 en ZAC. Voor het programma kunt hier klikken voor poule A en hier voor poule B. Altijd wel gezellig: beetje onzin uitkramen, skuimer d’r bij. Veul volk, vorig jaar. Ga denk ik alleen de finaledag.


  Maak melding

 77. Denk allemaal even aan het oude wijze chinese spreekwoord:
  “ga je nu aan de schijt….
  krijg je bij het verwisselen van het log enorme spijt!”


  Maak melding

 78. Moed =
  Midden in de nacht bezopen thuiskomen,
  je vrouw staat op je te wachten met een bezem,
  en dan vragen :

  …’Ben je nog aan het schoonmaken of vlieg je nog ergens naar toe?’  Maak melding

 79. Vanochtend, met de Duitsers naar het Engels werk geweest was mooi lekker warme chocomelk gedronken en een hapje iets verderop in Hattem, brug bekeken en hun zijn nu weer op de terug weg naar Usedom.

  Eindelijk rust.


  Maak melding

 80. Ha Derk, leuk dat je mijn tip hebt gevolgd. Ik vind dat zelf in alle seizoenen een geweldig park. Helemaal om na het wandelen bier en bitterballen te gaan nuttigen bij Krisman.


  Maak melding

 81. Het is inderdaad een mooi park was er al ruim 10 niet meer geweest en zo nu met de sneeuw erbij zag het er alleen maar mooier uit. Moeten we vaker doen!


  Maak melding

 82. dit artikel is vergrendeld; u kunt hier nu geen reacties (meer) plaatsen.
  ====================================================

  duurt wel lang:)


  Maak melding

 83. Nou, dan heeft Dame nog heel wat logopeningen te gaan, Joppuh! Bungel zielig met drie plakken ergens onderaan, maar kan goed tegen mijn verlies.:)


  Maak melding

 84. Natascha zo meteen moet je allemaal nieuwe kleren kopen 😮 hoorde dat de volgende hotspot speciaal een kleding bon van 200 gaat worden 😉 maare knap gedaan hoor Hulde! :D:D:D


  Maak melding

 85. @Derk, thanks! Maar die nieuwe kleding ligt allemaal al in de kast;) Ik ben al een tijdje bezig maar had er hier nog niks over gezegd, 9 augustus ben ik begonnen met een ander eet patroon, dus geen dieet maar gewoon andere producten en hoeveelheden en vaste tijdstippen. Van broek ben ik al 3 maten kleiner en van truien shirts etc 2 maten:D


  Maak melding

 86. @ Drama dat is jammer idd maar ach als je je goed voelt in je lichaam is het verder goed toch? Ik was niet meer zo happy, nu gelukkig weer helemaal in topvorm en nog naar log 205;D


  Maak melding

Reageer