Radioprogramma ‘Sassendonk On Air’

Zwolle – 9 januari 2011 starten Cook & Pepponi (Martin Koekenberg & Peter Vader) bij RTV Zoo een nieuw carnavals programma genaamd  ’Sassendonk On Air’.  Zoals de naam al doe vermoeden is het programma verbonden met de website Sassendonk Online van Sassendonk promotions. In dit programma zal elke week een uur aandacht worden besteed aan het carnaval in Zwolle. Het seizoen is in november al gestart, Sassendonk On Air haakt in en duikt in de achtergronden van de evenementen in januari en februari. Daarnaast zullen een aantal vaste rubrieken wekelijks terug keren.

Met dit initiatief keert het carnaval weer terug op de radio. In de jaren 90 starten een groep carnavalsvierders (o.a. Martin Koekenberg) met Radio Elluf. Dit programma beleefde zijn hoogtepunt met haar 11 jarig bestaan met een uitzending vanuit de manegezaal in Odeon.  Vanaf 2000 doofde het programma langzaam uit. Wichert aan het Rot heeft nog een tijd het carnaval bij de toenmalige omroep overeind gehouden. Met het Initiatief van Cook & Pepponi is het carnaval weer helemaal terug in ‘The Air’.

Sassendonk On Air is elke zondag te beluisteren van 13:00 tot 14:00 op RTZ Zoo. Op de kabel  via 104.5 en 105 in de ether. Op internet is het programma te volgen via www.sassendonkonair.nl  en natuurlijk via twitter: http://twitter.com/sassendonkonair. Vragen, informatie  en reacties kunnen ook  gemaild worden naar redactie@sassendononair.nl.

Martin Koekenberg

Deze importeerde en geëxporteerde Brabander kwam in 1986 in Zwolle wonen en was verbaasd over het carnaval dat hier gevierd werd. Na een aantal jaar verenigings loos te zijn geweest heeft hij zich in begin jaren 90 aangesloten bij de Eileuvers. In 1999 Verruilde hij die vereniging voor het adjudantschap bij C.V. de Antrekkers uit Hattem. In 2000 starte hij met een ploeg aan het Sassendonk Online project. Een jaar later was de site een feit. Deze website (www.sassendonk.nl) was als snel niet meer weg te denken uit het Sassendonkse carnaval. In de afgelopen jaren heeft het team vele prijzen in ontvangs mogen nemen. Begin 2006 werd Martin Koekenberg door Peter Vader benaderd met de vraag of hij C.V. net Éhm Anders in het komende seizoen wou voorgaan. De kans om na het vele werk voor Sassendonk Online heeft feest weer eens van een andere kant te bekijken en vieren. Prins Cook was in het seizoen  2006 – 2007 samen met zijn adjudanten het gezicht van C.V. Net Éhm Anders en veranderde daar onbewust de vereniging in een thema vereniging. Begin 2010 stapte hij in het bestuur van 55 jaar Sassendonk.

Peter VaderDe stadsomroeper van Zwolle is ook een bekende in het ‘Sassendonkse’. Peter vierde jaren carnaval  zonder zich aan een vereniging te koppelen. In het seizoen 2004 – 2005 kwam daar een einde aan, C.V. de Deurzakkers benader hem voor het voorgaan van hun vereniging in dat seizoen. Als Prins Pepponi (Zijn Cliniclown naam) ging hij dat jaar C.V. de Deurzakkers voor. Het prinsendom van dat seizoen werd legendarisch en na het carnaval besloten ze om gezamenlijk verder te gaan. Uit die plannen is uiteindelijk C.V. Net Éhm Anders  ontstaan. Niet met het prinsendom uit 2004 – 2005, maar met een grote groep enthousiaste carnavalsvierders. Nu in 2010 is Peter (met een kleine pauze) nog steeds actief in het bestuur van deze vereniging.  In 2009 is Peter Vader benard door Martin Koekenberg voor het ambassadeurschap bij Stichting Sassendonk promotions. Ook Peter stapte in 2010 in het bestuur van 55 jaar Sassendonk.

Artikel delen:

Reageer