Start verbouw Landstede locatie Dokterspad

Zwolle – Donderdag werd op de Landstede locatie aan het Dokterpad officieel gestart met de verbouw van de oude locatie. Echter wat er in september 2011 geopend gaat worden, is feitelijk een compleet nieuw gebouw. Onder de naam ‘Centrum voor creatief zakelijke dienstverlening’ biedt het gebouw straks ruimte aan de landschappen Office & Management, Handel & Commercie,  Veilig & Beschermd, ICT&Technologie en Vormgeving & Entertainment. In het centrale gedeelte komt een grote ruimte voor externe partners waarmee de betreffende landschappen samenwerken.

landstedepaaldokterspad5.jpg
Foto: Frans Paalman

Directeur Ankie van Ballegoijen sloeg, samen met mbo-ers Eline Dijk (‘Mbo-topper’ 2010) en Robin Visser (winnaar nationale mbo ondernemerschapsprijs) en andere betrokkenen, de eerste paal. Aanleiding voor het nieuwe gebouw is, naast de noodzaak voor vernieuwing, de samenvoeging van de opleidingen in de zakelijke en creatieve dienstverlening. Landstede speelt daarmee in op een landelijke ontwikkeling; de sterke groei van de sector creatieve dienstverlening. Arend Runia, College van Bestuur Landstede: ‘Interessant is vooral de combinatie van het zakelijke en het creatieve. De beide opleidingen kunnen elkaar enorm versterken.

impressie_1.jpg

impressie_2.jpg

Een student  vanuit Vormgeving & Entertainment ontwerpt een website, een ICT-er bouwt hem, een student vanuit Handel & Commercie verkoopt hem en een student vanuit Office & Management houdt hem in stand. Dit is slechts één voorbeeld van de vele verbindingen die we kunnen maken. Het nieuwe gebouw draagt bij aan die verbinding”

Naast de aandacht voor interne verbinding, richt Landstede voor de nieuwe locatie het vizier nadrukkelijk naar buiten. In het centrale gebouw, tussen gebouw 1 en 2 in, wordt ruimte gemaakt voor bedrijfjes van mbo-ers en externe organisaties. Zo is er een samenwerking met RTV-Oost en de musicalschool Song & Dance. Voor beide organisaties is deze vestigingsplek tussen creatief-zakelijke partners interessant. Voor de mbo-ers is het een zeer uitdagende leeromgeving. Er is bewust gekozen voor twee gebouwen, waardoor het gevoel van kleinschaligheid vergroot wordt. Het centrale gebouw verbindt de beide gebouwen.

De officiële opening vond vanochtend plaats op de bouwgrond in het bijzijn van de studenten, medewerkers, enkele raadsleden, directieleden, bestuur, omwonenden en de bouwers. Na een toelichting door de architect Robert Flier werd met een ouderwetse hei-stelling de symbolische eerste paal geslagen.

Het nieuwe gebouw, dat in totaal ruimte biedt aan 1400 studenten, wordt naar verwachting in september 2011 volledig geopend. De kosten bedragen tussen de 6 en 7 miljoen euro.

Artikel delen:

Reageer