Het weer: sneeuwbuien

Zwolle – Vrijdagochtend zullen vooral de kustprovincies met sneeuw te maken hebben, in de loop van de dag trekken de sneeuwbuien steeds verder het land binnen. Door de wind van zee wordt het niet heel koud. De temperatuur schommelt rond het vriespunt. Alleen langs de oostgrens is er een echte ijsdag. Tussen de buien zijn er opklaringen en is er kans op wat zon.

<

p align=”center”>16-12-2010_weerfoto_diezerkade-brink.jpg
Diezerkade

Ook vrijdagavond zijn er nog enkele sneeuwbuien. De temperatuur daalt na zonsondergang snel. In het hele land kan het matig vriezen, -7 of -8 graden. De hoogste temperaturen zijn bij een westelijke wind aan de kust te vinden, de laagste in het binnenland. In de loop van de nacht neemt de buienactiviteit af. Zaterdag is het wisselend bewolkt, maar aanvankelijk droog. In de loop van de dag draait de wind naar het zuidoosten. Aan het einde van de middag bereikt een storing vanuit Het Kanaal ons land. Via Zeeland trekt deze storing richting het noordoosten. Daarbij kan het hele land opnieuw rekenen op flinke sneeuwval, vooral in de avond.

Zondag heeft de storing ons land nog niet verlaten en zijn er perioden met lichte sneeuw, later natte sneeuw. De temperaturen komen overdag weer boven nul. Het warmst is het in het zuidwesten met +3 graden, in het noordoosten blijft het rond het vriespunt. De dagen daarna wil de dooi nog niet verder doorzetten, overdag is de temperatuur iets boven nul, in de nacht er iets onder. Het blijft wisselvallig met kans op winterse neerslag.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer