Politiek Log 23

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 23 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 262
 1. Dierenminnende PVV’er Graus stemt niet mee tegen bio-industrie

  Graus’ smoes: De kamer gaat niet over het afbouwen van intensieve veeteelt

  PVV’er Dion Graus, die altijd prat gaat op zijn hart voor dieren, heeft donderdag tegen een voorstel om een einde te maken aan de bio-industrie gestemd. Dat meldt de Pers. Het kwam hem op hoongelach van zijn collega’s in de Tweede Kamer te staan. DE motie haalde het niet, maar GroenLinks en de Partij voor de Dieren (PvdD) zijn blij met de duidelijkheid die de stemming zo gaf.

  De Kamerleden Marianne Thieme (PvdD) en Bruno Braakhuis (GroenLinks) wilden een hoofdelijke stemming om te laten zien hoe iedereen stemde, zo schrijft De Pers. “En om de dubbele moraal bloot te leggen”, zei Thieme. “In verkiezingstijd gaven partijen aan dat ze op termijn af wilden van de bio-industrie. We hadden bewust een milde tekst opgesteld die we uit het PVV-programma hadden gehaald. Maar die partij belooft het de kiezers dus wel, maar draait. Ook de zelfbenoemde dierenambassadeur Dion Graus”, aldus Thieme.

  Graus stelde in een reactie dat de PVV voor afbouw van de bio-industrie is, maar dat de Kamer daar nu eenmaal niet over gaat.

  dierenpolitie en alles maar niet tegen de bio-industrie?


  Maak melding

 2. Heeft ze wel gedaan dick tijdens de verkiezingen en zelfs erna. Ze maakte nog een smeer naar de journalisten dat die het nooit opgepakt hebben.


  Maak melding

 3. Tja als je weg wilt moet je het gewoon zeggen lijkt me. Ze is weggegaan terwijl een fusie met D’66 het meest logisch is. Jammer, dat ze niet progressiever was. D’66 en VVD zijn in Europa al één, kan GL ook nog wel bij……kom er maar in Rana 😉


  Maak melding

 4. Fijn dat Femke opstapt ze heeft niets maar dan ook helemaal niets betekend voor de politiek.Ook zelf is ze erachter gekomen dat het land waar zij voor staat niet werkt door haar kinderen van school te halen, omdat er teveel nationaliteiten opzaten.Misschien dat ze wel naar de Pvv kan want 1 ding kun je haar niet ontzeggen ze heeft een goede babbel.


  Maak melding

 5. Linkse hobby afgeschaft:

  De ministerraad heeft er op voorstel van staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mee ingestemd om de Wet Werk en Inkomen Kunstenaars (WWIK) per 1 januari 2012 te beëindigen. De WWIK biedt kunstenaars de mogelijkheid om binnen een periode van tien jaar maximaal vier jaar een aanvulling op het inkomen aan te vragen als zij niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Met deze maatregel komt een einde aan deze uitzonderingspositie voor kunstenaars in de sociale zekerheid.

  De maatregel tot afschaffing van de WWIK is in het regeerakkoord aangekondigd. Naar het oordeel van het kabinet past het niet dat er voor kunstenaars met deze aparte voorziening andere regels gelden dan voor de overige ondernemers of werknemers. De afschaffing van de WWIK sluit bovendien aan bij het kabinetsstandpunt dat de sociale zekerheid alleen is bestemd voor degenen die echt niet kunnen werken.

  Beëindiging van de WWIK betekent een administratieve lastenvermindering voor de twintig centrumgemeenten die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van deze regeling. Het leidt tot een structurele bezuiniging van 10 miljoen euro op de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Eind 2009 maakten 2.600 mensen gebruik van deze inkomensregeling.

  Kunstenaars die na 1 januari 2012 niet in staat zijn om met hun werk voldoende inkomsten op te bouwen, worden geacht om – net als anderen ?? actief naar ander werk te zoeken, eventueel ook buiten de kunstsector.  Maak melding

 6. Femke zal wel gedacht hebben dat dit een mooi moment is om afscheid te nemen. Vanaf 1 januari 2011 is de wachtgeldregeling voor politici versoberd en heeft men geen recht meer op 6 jaar wachtgeld maar slechts 4 jaar.


  Maak melding

 7. De soap rond de politieke chaos bij de Amsterdamse stadsdelen heeft zich verplaatst van Oost naar West. In Oost zorgde de miljoenenstrop rond de financiering van een muziekcentrum voor een miljoenenstop.

  Stadsdeel West maakt een rotzooitje van de herontwikkeling van De Hallen, een al twaalf jaar leegstaande gigantische tramremise. De aanbesteding lijkt niet te kloppen. In de coalitie tussen D66, PvdA en GroenLinks staan de verhoudingen op scherp.

  Wat er precies aan de hand is, is lastig te achterhalen. Alle relevante en essentiële zaken worden tot nu toe zorgvuldig geheim gehouden door het stadsdeel.

  Al twaalf jaar is het stadsdeel bezig om de leegstaande tramremise om te vormen. Allerlei voorstellen en plannen zijn de revue gepasseerd. Tot nu toe sneuvelden alle plannen. Het stadsdeel heeft een potje gemaakt van zijn besluitvorming. Er zijn miljoenen weggegooid aan niks. Het project hangt als een molensteen om de nek van het stadsdeel.

  ,,Het wordt tijd dat de beerput opengaat en alle informatie openbaar wordt⤽, reageert raadslid Joris Blaauw van de VVD. ,,Er mag echt wel eens duidelijk worden gemaakt wat het de belastingbetaler tot nu toe allemaal heeft gekost. Amsterdammers hebben recht om te weten wat hier allemaal speelt. Iedereen zal zich rot schrikken. Als er zoveel onder de pet wordt gehouden, als in dit dossier, is de betrouwbaarheid van de overheid in het geding.⤝

  Wat een zooitje is het toch bij deze linkse partijen overal hebben ze de mond vol van, maar zelf smijten ze met de belastingcenten van de hardwerkende burger.


  Maak melding

 8. Bericht door Henk, op 17 december 2010 om 19:21
  Kunstenaars die na 1 januari 2012 niet in staat zijn om met hun werk voldoende inkomsten op te bouwen, worden geacht om – net als anderen ?? actief naar ander werk te zoeken, eventueel ook buiten de kunstsector.

  Na een dag hard werken kun je ook tijd vrij maken om een kunststukje te maken. Kan een leuke bijverdienste zijn.


  Maak melding

 9. @Hansel; gisteren heette je nog van Straaten en nu ga je onder een andere naam weer allemaal stemmingmakende teksten plaatsen? Wat lost dat op in jouw ogen? On topic (want politiek); hoewel ik niet persé tegen bezuinigen op kunst ben vind ik een bezuiniging van 10 miljoen wel heel erg marginaal op de totale bezuinigingen. Ik hoop toch niet Rutte en zijn vriendjes dit als een groot succes aan het vieren zijn…..Weinig verheffend wat ze totnutoe hebben bereikt, komend weekend gaan ze kijken of de BTW verhoging op theaterkaartjes wel doorgevoerd moet worden, ze zijn als de dood dat hun belastingplan door de 1e kamer wordt afgeschoten….de lafaards!


  Maak melding

 10. 2 maart 2011, Derk (en Henk, Hansel en anderen): dan mag iedereen boven de 18 gebruik maken van hun stemrecht en een nieuwe provinciale staten kiezen!


  Maak melding

 11. Degene die het grootse kiezersbedrog heeft gedaan is Joop Den Uil, hij was toch degene die simpatie, had voor het derde rijk en het verzweeg.


  Maak melding

 12. Bericht door Derk, op 18 december 2010 om 12:07
  Degene die het grootse kiezersbedrog heeft gedaan is Joop Den Uil, hij was toch degene die simpatie, had voor het derde rijk en het verzweeg.

  Om iets uit zijn verband te trekken is een zwakte bod,lees eerst de hele biografie ,dan besef je pas hoe onsmakelijk deze stelling is die je hier neerzet.Maar het bekt zo lekker he om proberen te scoren.

  http://www.grenzeloos.org/artikel/viewartikel.php/id/1273.html


  Maak melding

 13. ik trek niets uit zijn verband het is gewoon waarheid enne kom nu niet aanzetten met een samenvatting van een boek.

  @Ja Drama ik ga maar feest vieren 😉


  Maak melding

 14. Ik heb hier het 544 pagina tellende boek staan,zou je eens moeten lezen,steek je een hoop van op ipv leugens gaan verkondigen.

  Of is dat standaard in dat overgrote uiterst grefo bevolking van je dorp? Want het was de grefo wat hier de grondslag aan lag.Ennuh het is toch algemeen bekend dat de grefo en rechts geen vreemden van elkaar zijn?


  Maak melding

 15. Sorry jij maakt mij nu uit voor grefo en rechts, haal je die woorden even terug madam? Jou manier van uiten is nu niet echt zoals het in het in de maatschappij gaat. Maar kennelijk voor jou normaal. Je kent me niet eens en je hebt al een mening, oordeel. Duidelijk! Hoe kun je je eigen nog meer belachelijk maken Zwolse? Doeiiiiiiiiiiii


  Maak melding

 16. Derk, jongen toch. Op je verjaardag moet je je toch niet zo opwinden over dit soort dingen. Volgens mij lees je de posting van Zwolse verkeerd en betrek je het teveel op jezelf.


  Maak melding

 17. Eddy voor jou ben ik Mevr. of zwolse of Willie.

  Dat lezen niet je sterkste punt is bewijs je hier maar weer,ik heb het over de bevolking van je dorp.En de grondslag van jou interpretatie van Joop den Uyl aan rechts kwam UIT zijn grefo omgeving en opvoeding ,en mocht je ooit de moeite kunnen/willen nemem lees je verder in dat boek ook hoe hij zich daar tegen verzette. Veel lees plezier.


  Maak melding

 18. @Zwolse, dat neemt toch niet weg dat den Uyl voor de oorlog als jong student bewondering voor het Derde Rijk had? Bij de Duitse inval heeft hij pas krachtig afstand gedaan van de Nazi’s. Maar ja, de Duitsers toen hij er zóveel bewondering voor had, dat hij ook nog bij ze op studeren ging, was wel het Derde Rijk, met alles erop en eraan. De anti-joodse maatregelen waren in volle gang, de Kristallnacht had al plaatsgevonden, en in alle landen waar fatsoenlijke kranten verschenen had men erover gelezen. Maar de jonge Joop ging er toch studeren. Hij moet er het één en ander hebben gezien.


  Maak melding

 19. Tweet van de dag (gister):

  vr 17 december 2010
  Graus: “de kamer bepaalt niet of er bioindustrie bestaat.” Waarom zet je dan in het verkiezingsprogramma dat je het wil afschaffen?

  Paul Maarten Smit  Maak melding

 20. Guusje & Zwolse Arie denken er hetzelfde over:

  Ter Horst: Met nationale politie te veel macht bij één persoon
  Liever verschillende machten die elkaar in evenwicht houden, aldus de oud-minister van Binnenlandse Zaken
  Voormalig minister van Binnenlandse Zaken, en dus ook van de politie, Guusje ter Horst (PvdA) is bezorgd over het feit dat alle macht over politie en jusititie straks bij een en dezelfde persoon komt te liggen, de minister van Veiligheid en Justitie. Dat zei ze zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed. De huidige minister van dat departement, Ivo Opstelten, kondigde onlangs aan dat de minister, oftewel hijzelf, de baas moest zijn over de nieuw te organiseren nationale politie.

  Ter Horst benadrukte in Kamerbreed dat ze geen enkele moeite heeft met de persoon van Ivo Opstelten (VVD). “Maar het departement kan ook in andere handen komen”, waarschuwde ze. Ze vindt het beter als er verschillende machten zijn die elkaar in evenwicht houden. Eerder hoorde de politie bij het ministerie van Binnenlandse zaken. De Tweede en Eerste Kamer moeten een en ander dus zorgvuldig wegen, aldus Ter Horst.
  Arie Slob van de ChristenUnie denkt er net zo over. Hij sprak in hetzelfde programma van “een zorgelijke ontwikkeling”.

  Over “Onze Knip” wist Ivo O. overigens nixxx zinnigs te melden. Hij maakte zich bliksemsnel uit de voeten naar een 3werf “uh” :D:D:D


  Maak melding

 21. We vragen in het algemeen iets beter te letten op ieders privacy.

  Het vermelden of verwijzen naar iemands (vrijwilligers-)werk in een discussie of iemands woonomgeving zijn voorbeelden daarvan.

  Weblog Zwolle


  Maak melding

 22. Het is misschien maar goed dat de reageerders hier de jaren dertig niet bewust hebben meegemaakt. Het is zo wel zo lekker om te oordelen.
  Voor mij is belangrijker dan wat iemand vindt, wat iemand doet. Vaak valt dat samen, maar niet altijd. Over het interbellum en de oorlogstijd valt veel te zeggen, maar er komen toch steeds meer signalen dat de simpele schema’s van ‘goed’ en ‘fout’ niet werken.
  Ik vind het karaktermoord om een integer politicus als Joop den Uyl hier neer te zetten als ‘groot bewonderaar van det derde rijk’ omdat hij als puber een positieve observatie van het Duitse volk onder Hitler maakte (overigens ook van zijn afkeer van rassenwaan en jodenvervolging) en omdat hij als 20-jarige een zomercursus volgde ik Kiel. Duitsland was toen overigens nog steeds een zogenaamde “bevriende natie”.


  Maak melding

 23. Bericht door Dame, op 18 december 2010 om 16:51
  Ik vind het karaktermoord om een integer politicus als Joop den Uyl hier neer te zetten als ‘bewonderaar van det derde rijk’ omdat hij als puber een positieve observatie van het Duitse volk onder Hitler maakte (overigens ook van zijn afkeer van rassenwaan en jodenvervolging) en omdat hij als 20-jarige een zomercursus volgde ik Kiel. Duitsland was toen overigens nog steeds een zogenaamde “bevriende natie”.

  Ik begrijp niet dat die jonge Joop pas afstand deed van zijn bewondering voor het Derde Rijk ten tijde van de inval in Nederland. Iedere ontwikkelde Nederlander was voor de oorlog zeer goed op de hoogte van wat er in het buitenland gebeurde. In het bijzonder wisten ze wat zich in Duitsland afspeelde onder het nationaal-socialisme van Adolf Hitler.

  Die jonge Joop heeft in de oorlogsjaren ook schriftelijk laten blijken dat hij een ariër was om een rustige baan bij de overheid te verkiezen boven een onveilige toekomst in het verzet. Niet iedereen was een held maar de vier jaar jongere Marcus Bakker (CPN) koos wel voor het verzet, terwijl Jopie aan het pennenlikken was op het departement.

  Dankzij onze slapende regering was Duitsland een “bevriende natie”. De Joden die uit Duitsland naar Nederland waren gevlucht dachten dat ze de Nederlandse regering konden vertrouwen maar dit bleek ten onrechte te zijn. Ook nu kom ik weer veel slapers tegen.


  Maak melding

 24. Assie, ga niet van mij vragen om een keuze voor bewondering van Hitler en consorten te verdedigen. Dat ga ik uiteraard niet doen. Wat Zwolse zei is dat Den Uyl in die tijd nog zwaar gereformeerd was en dat dit vanuit die cultuur te verklaren is. Hij was niet de enige. Ook veel katholieke intellectuelen waren gecharmeerd van de corporatistische idealen binnen het fascisme. Zeker waren de ogen van Marcus Bakker eerder open dan die van Joop den Uyl, maar de vraag is of je hem in zijn functie als politicus daarop kunt afrekenen?
  Hij heeft in de oorlog ook gewerkt voor een illegaal blad (Nieuwe Vrijheid).
  Mijn vraag aan jou is, wat je nu beoogt met het minutieus uitpluizen van het verleden van Joop den Uyl? Wat wil je er eigenlijk mee zeggen? Dat hij een hypocriet was? Eens iets verkeerds gedacht, altijd fout? Dan ziet het er treurig uit voor de hedendaagse “slapers”.  Maak melding

 25. Feiten zijn feiten het is gewoon zo dat de heer Den Uyl ook een duister verleden had het kan wel ontkend worden maar het staat toch duidelijk in zijn boek.Ook bij de pvda lopen liepen foute mensen rondt.


  Maak melding

 26. Die smet op Den Uyl’s blazoen is zeker een feit. Volgens mij werd dat ook niet ontkend hier. Woorden als een “duister verleden” en “foute mensen” zijn volstrekt ongepast.
  Onderwerp jezelf maar eens aan een kritisch zelfonderzoek en vraag je je dan af of er van jouw middelbare schooltijd geen opstellen zijn waarin je de domme of kwalijke dingen beweert. En wat zou jij doen als je niet verder kon studeren of geen baan kon krijgen/houden zonder dat je een verklaring tekent? Weet je zeker dat je tot de moedigen onder ons zou horen?
  Nou, ik in elk geval niet. Ik zou hopen van wel, maar besef tegelijkertijd dat de wens misschien meer de vader van de gedachte is. Het overgrote deel van de bevolking heeft tijdens de oorlog zo goed en zo kwaad als dat ging gewoon zijn leventje geleefd. Niks geen helden.
  Die smet, ja, die zit er. Maar die hoeft niet groter gemaakt de te worden dan hij is. Al direct na het uitbreken van de oorlog heeft Joop den Uyl zich openlijk tegen de bezetter gekeerd. Ook daar zijn bewijzen van.


  Maak melding

 27. Joop den Uylis nooit als politici bestempeld als ,,fout figuur,,of als een politici met een duister verleden,,en het heeft zijn politieke carriere nooit in de weg gestaan.Dat is een wezenlijk verschil met de carriere van bv Willem Aantjes die zijn lidmaadschap aan de SS heeft verzwegen en daardoor de politiek moest verlaten.Bij Willem Aantjes was het lidmaadschap van de SS de enigste reden om terug naar Nederland te kunnen komen vanuit Duitsland,waar hij als postbode door de PTT was heengezonden.


  Maak melding

 28. Ook voor Willem Aantjes geldt, dat het gemakkelijk is vanuit je leunstoel kritiek te uiten op zijn keuze als jongeling. Tussen zwart en wit, zitten vele tinten grijs.
  Persoonlijk ben ik erg geroerd door die Drentse verzetsstrijder die vorig jaar heeft toegegeven op grond van foute vermoedens iemand te hebben gedood. Die man zei “ik voelde mij uitverkoren door God”, omdat hij overal doorheen mazzelde. Achteraf realiseerde hij zich wat een waanidee dat eigenlijk was. Die man liet (ook met andere voorbeelden) zien dat ‘goed’ niet altijd beter was dan ‘fout’.


  Maak melding

 29. Dat Willem Aantjes een scheve schaats heeft gereden dat wist ik.
  Maar dat Joop de Uyl een hele foute kant had dat weet ik nu via het boek.Ik kan toch weinig waardering opbrengen voor hem omdat hij dit altijd voor zich heeft gehouden.Ook die Drentse verzetstrijder had wel eens wat eerder mogen komen met zijn bekentenis enn daarvoor kan ik totaal geen waardering opbrengen want hij heeft wel iemand van het leven beroofd.


  Maak melding

 30. Ja Robin, jij zou het ongetwijfeld anders hebben gedaan. In ieder geval met de kennis van nu en in de veilige omgeving van nu. Vraag is hoe jij zou hebben gehandeld in de omstandigheden en omgeving van die tijd.


  Maak melding

 31. Bericht door Dame, op 19 december 2010 om 00:07
  Assie, ga niet van mij vragen om een keuze voor bewondering van Hitler en consorten te verdedigen.

  Heb ik jou die vraag gesteld? Dacht het niet.

  Wat Zwolse zei is dat Den Uyl in die tijd nog zwaar gereformeerd was en dat dit vanuit die cultuur te verklaren is.

  Dat had ik al begrepen. Vind wel dat hij er heeeel laat afstand van heeft genomen. Hij heeft kort voor het uitbreken van de oorlog gestudeerd in Duitsland en moet toen toch al wel het één en andere hebben gezien.

  maar de vraag is of je hem in zijn functie als politicus daarop kunt afrekenen?

  Daar heb je mij toch ook niet over gehoord?

  Hij heeft in de oorlog ook gewerkt voor een illegaal blad (Nieuwe Vrijheid).

  Was dat niet in 1944 toen de kansen zich keerden? Er waren wel meer mensen die toen de kans zagen om roem te verwerven door bij een verzetsblaadje rond te hangen.

  Mijn vraag aan jou is, wat je nu beoogt met het minutieus uitpluizen van het verleden van Joop den Uyl?

  Dat heb ik gisteren niet uitgeplozen. Dat was bij mij al veel langer bekend en Derk kan dat beamen. Ik wist het al toen sommige PVV’ers in opspraak kwamen en heb hiervan bewust geen melding gemaakt omdat ik dat helemaal niet relevant meer vind. Overigens ben ik er gisteren ook niet over begonnen, maar toen het hier ter sprake werd gebracht wou ik even kwijt van wat er bij mij bekend was over de jonge Joop.


  Maak melding

 32. Ach zo is er wel meer Assendörper, er is ook een pvdAer geweest die vast heeft gezeten voor toen der tijd incest. Zo zie je maar als je een pijl wilt schieten vind je altijd wel eens wat.


  Maak melding

 33. Assie, eerst twee citaten uit het boek van Bleich:
  1940:

  Verrassend genoeg, gezien het recente verleden waarin hij zich begripvoller ten aanzien van Duitslandhad gemanifesteerd dan Van der Hoeven,nam Joop den Uyl in zijn rubriek ??Kerkelijke Pers?? stelling tegen de Duitse inval. De bezetting, zo stelde hij vast, ??(…) betekende principieel de opheªng van onze vrijheid, niet van álle vrijheid,maar wel van de kostbaarste??. Hij betreurde het dat de kerkelijke pers hierover had gezwegen,??(…)want een zwijgende Kerk is geen Kerk??.

  Illustratief voor zijn nieuwe positiebepaling is zijn felle commentaar op het onder nazicontrole brengen van de Nederlandse media in de zomer van1940.  Maak melding

 34. Nou een reactie op je posting van 14:09 uur.
  Mijn eerste opmerking was rethorisch bedoeld. Ik ging er ook niet van uit dat je gisteren pas was gaan snuffelen in zijn verleden; ik wist er zelf ook eerder van, nl. bij de publiciteit rondom het proefschrift van Anet Bleich.
  Niettemin blijf ik me afvragen wat je er gisteren mee beoogde. Datzelfde geldt voor de suggestie van oppportunisme van vandaag (‘hele oorlog foute keuze, toen de kansen zich keerde snel bij het verzet’). Dat smet op zijn blazoen is zo en zij zo (helaas, helaas). Maar wat betekent het voor zijn betekenis voor de Nederlandse politiek? Dat is een oprechte vraag aan je. Hoe zie jij dat?

  Ik zie ook geen relatie tussen het naieve, domme gedrag van de jonge Den Uyl en met vanwege-geweld-in-opspraak-geraakte-PVV-ers; ik mag toch hopen jij ook niet.  Maak melding

 35. Derk, ik ga ervan uit dat er net zoveel rare, enge en foute mensen bij de PvdA zitten als bij het CDA of VVD. Persoonlijk geloof ik niet in de PvdA-er als ‘betere mens’. Vind dat een griezelige gedachte. Ik voel mij ook niet aangevallen door opmerkingen over de PvdA; ben er nog nooit lid van geweest en heb ook geen plannen in die richting. Ik voel me wel getergd als een in mijn ogen integer politicus als Joop den Uyl in een flauwe zwartwit-redenering wordt weggezet als opportunist of ‘fout’.
  Maar goed, jij gaat het boek lenen van Zwolse. Ben benieuwd naar je mening daarna.


  Maak melding

 36. Ach over iedere partij/persoon zal wel wat te vinden zijn. Maar zoals drama en dick in het algemene log al zegt let it be.

  Zal het BSNnr eens opzoeken van dat boek.
  Nu ben ik weg want mijn duitse vrienden zijn onderweg.


  Maak melding

 37. Het is jammer dat bepaalde personen het foute verleden van Joop den Uyl onder de mantel der liefde willen bedekken.Joop den Uyl een integer politicus ik dacht het niet na alles gelezen te hebben uit het boek hij was zo fout als het maar kon.Ik denk als het een politicus van 1 bepaalde partij was geweest het hek van de dam is op dit politieke log.


  Maak melding

 38. Zo zie je maar weer hoe de Nederlandse politiek gepersonificeerd is:

  DEN HAAG (ANP) – Groen Links zakt een zetel in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond en zou nu twaalf zetels scoren. De peiling werd grotendeels gehouden nadat bekend werd dat Femke Halsema plaats maakt voor Jolande Sap. Haar imago moet echter nog uitkristalliseren, stelt De Hond.

  De PvdA stijgt deze week met met een zeteltje naar 19 en ook de SP en het CDA tonen een stijgende lijn, allebei naar achttien. De VVD daalt een zetel naar 34 , maar staat nog steeds ruim voor op nummer twee in de peilingen, de PVV met een constante 27. De ChristenUnie blijft maar schuiven van vijf naar zes zetels en weer terug, nu weer naar vijf.  Maak melding

 39. Ik ben een trouw volger van dit log, maar de reacties van onze nieuwe bezoeker van tricht lijkt wel erg veel op van straaten en hansel.
  Mijn tip; negeren!


  Maak melding

 40. @Henk Het is mijn gewoonte om op iedereen te reageren, wat voor een overtuiging ze ook hebben. Ik had bij Robin van Tricht al wel voorgenomen om niet meer op hem te reageren, omdat hij – hoewel hij het proefschrift van Anet Bleich volgens eigen zeggen geheel zou hebben gelezen – kennelijk niet in staat is om de reacties hier goed te lezen en daarop een inhoudelijke tegenreactie te geven. Dan wordt het een beetje zinloos en zonde van mijn tijd om een discussie aan te gaan.


  Maak melding

 41. Deze week publiceerde het weekblad Vrij Nederland een groot interview met Job Cohen, de huidige partijleider van de PvdA. Hij was tot voor kort de burgemeester van Amsterdam. Job Cohen stelde dat de moslims in ons land worden buitengesloten, in het bijzonder door de PVV van Geert Wilders. Hierbij maakte Job de vergelijking met de Joodse bevolking in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. In principe stelt Cohen’dat moslims de nieuwe Joden zijn’. Van alle missers die Job Cohen de laatste jaren heeft gemaakt, is dit tot nu toe de meest pijnlijke.

  De PvdA-leider is zelf van Joodsen huize, doch werd pas na de Tweede Wereldoorlog geboren (1947). Dus heeft hij persoonlijk nooit meegemaakt op welke wijze de Europese Joodse bevolking in de jaren ’30 stap voor stap van alle rechten werd ontdaan en ten slotte in de jaren ’40 werd gedeporteerd en vermoord.

  Getuige

  In tegenstelling tot Job Cohen ben ik daar wél getuige van geweest. Zelf kom ik uit een joods-christelijk-socialistisch milieu. Als kind groeide ik op in de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost. Dat was toen een overwegend Joodse buurt. Daar woonden de mensen die in het begin van de 20e eeuw de doodarme en gedeeltelijk verpauperde Joodse buurt in het hartje van Amsterdam achter zich hadden gelaten. Ze vormden een ontwikkelde klasse van gespecialiseerde arbeiders (zoals diamantslijpers), onderwijzers, ambtenaren en kleine middenstanders.

  Ze lazen allemaal kranten en waren, voor die tijd, zeer goed op de hoogte van wat er in het buitenland gebeurde. In het bijzonder wisten ze wat zich in Duitsland afspeelde onder het nationaalsocialisme van Adolf Hitler. Maar ze voelden zich hier veilig omdat ze (geheel ten onrechte) vertrouwden op de Nederlandse overheid. Al spoedig kwamen de eerste Duits-Joodse vluchtelingen aan de deur. Ikzelf was nog een kleine jongen, maar nooit zal ik de ellende van de veelal hoogopgeleide vluchtelingen vergeten, die als marskramers met een armzalig koffertje probeerden wat stukjes zeep of scheermesjes te verkopen. Daar waren onder meer een oud-minister van Onderwijs bij, een concertpianist, en een leraar klassieke talen. Mijn christelijke moeder, die vloeiend Duits sprak, gaf ze vaak wat te eten en mijn Joodse vader kocht zó veel scheermesjes, dat ik me er als volwassen man nog jaren mee heb kunnen scheren.

  Toen de Duitse nazi’s ons land bezetten, heb ik gezien hoe hele gezinnen met huilende kinderen en baby’s uit hun huizen werden gejaagd en op Duitse vrachtauto’s werden afgevoerd. De levendige Transvaalbuurt werd een soort dode stad waar soms nog een gedekte tafel in de huiskamer stond en kinderspeelgoed op de grond lag. Ik heb meegemaakt hoe stap voor stap de Joodse bevolking het leven onmogelijk werd gemaakt. In parken, tuinen, zwembaden, bioscopen of theaters mochten ze niet meer komen. Joodse leraren werden ontslagen en Joodse kinderen van school gestuurd. Ik heb ze gesproken. Het waren mijn eigen schoolvriendjes en mijn buren op het Transvaalplein.

  Op een uitzondering na heb ik ze nooit meer teruggezien. Dertig jaar later bezocht ik Auschwitz. Daar liep ik over voetpaden die met hun as was geplaveid. Het knarste onder mijn schoenen. Dat het menselijke as was, ontdekte ik pas toen ik er een handjevol van had opgeraapt. Dat bewaar ik thans zeer zorgvuldig in het bureau waaraan ik dit schrijf. Zo heb ik toch het gevoel dat mijn vermoorde schoolvriendjes en vriendinnetjes met mij meeschrijven terwijl ze zich verbijsteren over de uitspraak van Job Cohen, dat de huidige Nederlandse moslims op dezelfde wijze worden gediscrimineerd als zij toen hebben ondervonden.

  Onze vooroorlogse Joodse gemeenschap bestond uit volmaakt loyale Nederlanders die hard werkten en die in ruime mate bijdroegen aan zowel onze economie als aan ons culturele en intellectuele leven. Het begrip criminaliteit kwam in hun woordenboek niet voor. Daarentegen heeft Nederland, en vooral de grote steden, thans te maken met een overvloed aan islamitische immigranten die zich veelal niet goed of zelfs in het geheel niet aanpassen aan onze levensstijl. Hun aandeel in de criminaliteit is extreem hoog en is vaak gewelddadig van aard.

  Weerzinwekkend

  De combinatie donkere poncho, capuchon en scooter is berucht. Hun antisemitisme is weerzinwekkend. Talrijke autochtone Nederlanders, en vooral Amsterdammers, zijn weggetreiterd uit door Noord-Afrikaanse allochtonen bewoonde wijken. Job Cohen heeft daar in de jaren dat hij burgemeester was, nooit iets tegen ondernomen.

  Evenmin heeft hij gezorgd voor enige bescherming van de joods-orthodoxe schoolkinderen tegen het capuchon-geteisem. De Joodse gemeente heeft alle vormen van bescherming zélf moeten organiseren en betalen. Nooit is er bij ons een Jood geweest die tassen roofde, juweliers overviel en de belaagde winkeliers neerschoot zoals thans regelmatig gebeurt. De inburgering van Marokkaanse allochtonen is een mislukking gebleken met uitzondering van de moslim-meisjes. Die doen het grotendeels goed. Men kan ze overal ontmoeten als secretaresse, verpleegkundige, receptioniste, tandartsassistente of als studente aan een hogeschool of zelfs universiteit. Het is hún effectieve manier om zich te ontworstelen aan een primitieve woestijncultuur die verstikkend is voor vrouwen.

  Het vergelijken van de moslimallochtonen met de Joodse bevolking in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog is niet alleen ongehoord dom, het is, om een Joodse uitdrukking te gebruiken, een absolute gotspe. En met het laatste restje Joodse cultuur dat Job Cohen misschien nog heeft, zal hij weten dat dit de overtreffende trap is van een godvergeten brutaliteit.

  Stuk van de dag hoe zakt Job door het ijs


  Maak melding

 42. Dat is ook waar ik op doelde Dame. Ik wilde de doorzichtigheid die ik constateerde met u allen delen. Ik ben n.l. zeer allergisch voor narcistische personen. Daar zal ik niet mee in discussie gaan. Dick en Zwolse schaar ik ook daaronder.


  Maak melding

 43. Tjonge, na een gezellig weekend Keulen ben ik weer terug in Zwolle, maar wat vinden hier ineens onsmakelijke discussies plaats zeg. Over het “oorlogsverleden” van Joop den Uyl nota bene! De beste man is al jaren dood, God hebbe zijn ziel. Waar slaat het op om die man hier zwart te maken? Getuigt niet van enig nivo. Het lijkt me zinvoller dat we hier de hedendaagse politieke situatie bespreken en daarbij; Niemand is 100% “goed” of 100% “fout”, dat gemekker achteraf is altijd makkelijk en Derk; van jou had ik dit lafhartige gedrag hier op dit forum niet verwacht!


  Maak melding

 44. Oh maar Dame ik had Den Uyl ook niet laag zitten hoor, felle discussies gezien en er stonden noemswaardige partijen tegenover, met de juiste personen.

  Nu gaat het allemaal anders voor een verschrijving/verspreking moet er al een spoeddebat aangevraagd worden.


  Maak melding

 45. Nee dat snap ik wel. Als er echt iets ernstigs aan de hand was geweest zouik anders geoordeeld hebben, maar ik vind dat de ‘misstap’ wel erg wordt opgeblazen.
  De dichter Bloem was lid van de NSB, Marsman was ook aangetrokken tot het fascisme maar stierf in mei 1940 op vlucht naar Engeland, Jan Campert deed wat schrijfwerk voor de NSB maar stierf uiteindelijk in Neuengamme, en zo zijn er veel meer dichters, schrijvers, intellectuelen die kortstondig geflirt hebben met het fascisme. Schokkend? Ja. Onvergeeflijk? Nee, zeker niet voor degenen die tijdig tot inzicht kwamen en zelf geen misdaden in woord en daad hebben begaan.
  En Derk, weten wij wel zo zeker dat we vanaf begin af aan rechtlijnig en moedig zouden zijn geweest. Ik hoop van wel, maar vrees (in eigen geval) van niet.


  Maak melding

 46. Nee dame dat zullen we nooit weten moeten we eerst zo’n situatie tegen gekomen zijn. Maar er wordt hier wel meer opgeblazen. Achja ben nu het proefschrift op de ipad aan het installeren laat je weten als ik het uit gelezen heb.


  Maak melding

 47. In het verhaal van Robin van Tricht miste ik meteen de naam Smalhout.
  Het is namelijk exact het verhaal van Smalhout.

  Smalhout legt e.e.a. wel helder en onderbouwd uit en het verhaal Zoals Cohen het heeft neergezet lijkt alweer op een erg domme en niet te onderbouwen emotionele uiting.
  Dat gaat echt nergens over.

  De PVDA graaft haar eigen graf met die Cohen, die man snapt er niets van. Let maar op..

  Wat Den Uijl ooit heeft gedaan is erg lang geleden. Als dat fout was dan zou er meer dan voldoende tijd na hem zijn geweest om dat goed te kunnen maken.
  Dat is ook niet gelukt.

  Als zoiets lang genoeg heeft geduurd, dan komt de tegenpartij vanzelf boven drijven.
  Van Kooten en De Bie waren hun tijd ooit ver vooruit.

  En ook nu zal de tijd het leren..  Maak melding

 48. Dat klopt Hans ik was vergeten de naam Smalhout erbij neer te zetten.
  Maar toch het blijft een zeer duidelijk verhaal waarbij Job Cohen gewoon de oogkleppen blijft ophouden.


  Maak melding

 49. Wat zielig idd Stadshagenees, die onterrechte frustraties over Joop den Uyl blijven spuien over zijn graf. Dat lijkt me pas fout. De man heeft ook nog eens ons koningshuis gered. Hou hardvochtig kun je in elkaar zitten.

  18 december 2010 om 13:28 al gesignaleerd dat het uit de klauw liep. Toen was het al een hele tijd bezig. Sommigen moeten schijnbaar toch hun negativiteit en wrok kwijt….jammer.  Maak melding

 50. Samenwerking is de sleutel tot héél veel:

  Partijen gaan lijstverbinding aan… Jolande Sap (GroenLinks): Samenwerking dé manier om te komen tot een progressieve meerderheid in de Eerste Kamer… PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen bevestigt de plannen… D66-leider Alexander Pechtold niet enthousiast…  Maak melding

 51. Derk, lafhartig ja en totaal irrelevant, als den Uyl al “fout” is geweest, heeft hij dat jaren later ruimschoots goedgemaakt en nogmaals ik vind het belachelijk dat er hier in deze tijd teruggegrepen wordt naar de periode den Uyl, in mijn ogen slaat dat nergens op. Cohen komt qua persoonlijkheid en visie niet in de buurt van den Uyl en vind ik momenteel ook zeer zwak opereren. De PVDA is onzichtbaar in het huidige debat en dat vind ik jammer.


  Maak melding

 52. Bericht door Dame, op 19 december 2010 om 14:53
  Niettemin blijf ik me afvragen wat je er gisteren mee beoogde. Datzelfde geldt voor de suggestie van oppportunisme van vandaag (‘hele oorlog foute keuze, toen de kansen zich keerde snel bij het verzet’). Dat smet op zijn blazoen is zo en zij zo (helaas, helaas).

  Dat antwoord heb ik jou gisteren al gegeven. Voor alle duidelijkheid wil ik nog wel even kwijt dat ik hem dat nooit kwalijk heb genomen. Heb me ook niet negatief over hem uitgelaten maar alleen wat feiten weergegeven. Vind wel dat zijn ogen een beetje laat zijn opengegaan temeer omdat hij voor het uitbreken van de oorlog in Duitsland is geweest en toch iets gezien moet hebben.

  Maar wat betekent het voor zijn betekenis voor de Nederlandse politiek? Dat is een oprechte vraag aan je. Hoe zie jij dat?

  Dit staat helemaal los van hetgeen hij later voor de Nederlandse politiek heeft betekend.

  Ik zie ook geen relatie tussen het naieve, domme gedrag van de jonge Den Uyl en met vanwege-geweld-in-opspraak-geraakte-PVV-ers; ik mag toch hopen jij ook niet.

  Ik ook niet, en heb hiervan ook niets vermeld toen sommige PVV’ers in opspraak raakten. Ook dat heb ik gisteren al gezegd.

  Voor wat mij betreft is dit het einde van de discussie over dit onderwerp.


  Maak melding

 53. Dat zulke foute berichten geplaats worden,geeft meer over de berichtgever zelf aan. Als je alleen je gram kunt halen met zaken uit zijn verband te halen,en daarmee niet schromen de grenzen van fatsoen te passeren,zegt voor mij meer dan genoeg.
  Dit is helaas al een tijdje aan de gang hier,net zoals de persoonlijke beledigingen. Dat heb ik afgelopen zaterdag zelf weer eens mogen ervaren.


  Maak melding

 54. Inderdaad, als een rooie lap voor een stier. Alles draait om de omzet. Zoals Giphart ook schreef

  Cohen sprak van vervreemding en een plek waar mensen zich veilig kunnen voelen, woorden die zo redelijk waren dat alleen een kwaadwillend magazine ze zou durven te verdraaien voor de losse verkoop.  Maak melding

 55. PvdA-stemmer verkiest Rutte boven Cohen

  Uit een populariteitsonderzoek van Maurice de Hond blijkt dat PvdA-stemmers hem slechts de op drie na beste politicus van het jaar vinden. Cohen krijgt 14 procent van de stemmen, achter voormalig GroenLinks-leider Halsema (22), SP-leider Roemer (20) en VVD-leider Rutte (15).

  Volgens De Hond is gemiddeld genomen de kiezer het best te spreken over premier Rutte. Hij gooide bij het CDA hogere ogen dan de ??eigen?? vice-premier Verhagen en ook D66-kiezers verkozen hem boven partijleider Pechtold. PVV-leider Wilders doet het vooral goed bij zijn eigen achterban. VVD-stemmers vonden hem de op één na beste politicus van het jaar.

  Uit de peiling van De Hond blijken verder weinig verschuivingen in zetelaantallen, als er nu verkiezingen zouden worden gehouden voor de Tweede Kamer. De VVD staat nog steeds bovenaan met 34 zetels (+3), gevolgd door de PVV met 27 (+3) en de PvdA met 19 (-11). GroenLinks verliest een zetel ten opzichte van vorige week en komt uit op 12, nog steeds twee meer dan het huidige aantal. Volgens De Hond is het onderzoek echter voor het grootste gedeelte uitgevoerd voordat Halsema vrijdagmiddag haar vertrek aankondigde uit de politiek. :o:o:o


  Maak melding

 56. Waarnemers: Verkiezing Wit-Rusland oneerlijk verlopen
  PvdA: Geen EU-miljarden naar het land. Zittend president Loekasjenko afgelopen weekend met onwaarschijnlijke 80 procent van de stemmen herkozen
  De presidentsverkiezingen in Wit-Rusland zijn afgelopen weekend oneerlijk verlopen. Dat zegt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) maandag, zo meldt de Volkskrant. De organisatie veroordeelde de hardhandige manier waarop politie de oppositieleiders en demonstranten heeft aangepakt. De Partij van de Arbeid wil hierdoor niet dat de Europese Unie miljarden euro’s aan steun gaat verstrekken aan het land.

  “Deze verkiezingen hebben Wit-Rusland niet de nieuwe start gegeven die het nodig had”, zegt Tony Lloyd, hoofd van de verkiezingswaarnemers in Wit-Rusland. Volgens hem heeft Wit-Rusland nog een aanzienlijke weg te gaan naar vrije verkiezingen.

  Nog voor de uitslag van de verkiezingen bekend werd gemaakt, braken in de Wit-Russische hoofdstad Minsk protesten uit, waarbij het hoofdkwartier van de regerging werd bestormd. Drie oppositiekandidaten werden gearresteerd. Een prominente Wit-Russische journaliste die verslag deed van de ongeregeldheden, werd live meegesleurd door de oproerpolitie.

  De PvdA vindt dat de EU de sancties die er al zijn tegen het regime van president Alexander Loekasjenko moet aanscherpen, zo meldt de Volkskrant ook. Tweede Kamerlid Frans Timmermans van de PvdA heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken. Timmermans haalt Duitse en Poolse ministers aan, die hebben voorgesteld Wit-Rusland 3,5 miljard euro steun te verlenen als er sprake zou zijn van vrije verkiezingen.

  Bij de verkiezingen zondag won president Aleksandr Loekasjenko voor de vierde keer de verkiezingen met een onwaarschijnlijke 80 procent van de stemmen. Hij ook wel de laatste dictator van Europa genoemd.

  Oneerlijk verlopen

  Gister weer de bijzonder interessante docu-reeks “Oostwaarts” oid gezien. Er was ook een stuk over Wit-Rusland op.


  Maak melding

 57. Dick.

  Heb de samenvattig van de biogafie Joop den Uyl er nog eens op na geslaan.

  In het boek wordt er uitgebreid over geschreven hoe de jonge jaren en de aanloop naar de volwassenheid van Joop de Uyl verliepen .
  Met name zijn streng gereformeerde opvoeding,zijn worsteling met het geloof,over zijn vlucht in de literatuur en zijn rebbellie tegen het Antirevolutionaire millieu die hem in eerste instantie verder naar rechts en later naar de sociaal-democratie dreef.

  De schok die de Duitse bezetting bij hem teweeg heeft gebracht komt ook uitgebreid aan de orde.

  Ik heb naar mijn mening niets kunnen ontdekken waar met Joop den Uyl zou kunnen kwalificeren als een fout persoon,met een duister verleden.

  Dat wilde ik toch maar even gezegd hebben.;D


  Maak melding

 58. Maar Zwolse, al zou het wel waar zijn, wat dan nog? Het is dan nog steeds zeer marginaal en niet de moeite waard om als “fout” bestempeld te worden. Dhr. Aantjes wordt toch ook niet (en volkomen terecht) met de nek aangekeken? Ik vind het een vreemde actie van Derk, want over het algemeen weet hij scherp en inhoudelijk te debatteren.


  Maak melding

 59. Bericht door dick, op 20 december 2010 om 13:38
  Inderdaad, als een rooie lap voor een stier. Alles draait om de omzet. Zoals Giphart ook schreef
  Cohen sprak van vervreemding en een plek waar mensen zich veilig kunnen voelen, woorden die zo redelijk waren dat alleen een kwaadwillend magazine ze zou durven te verdraaien voor de losse verkoop.

  Vraag me af of die Giphart het hele interview heeft gelezen. Ik heb het gelezen en Cohen maakt die vergelijking wel degelijk.


  Maak melding

 60. @Stadshagenees hoezo een vreemde aktie? Ik vertel alleen dat wat al bekend was bij een hoop mensen en bij sommige niet ( mogen die mensen die kennis niet verkrijgen). Mag het niet gezegd worden? Die Cohen kunnen ze afschuiven, doet de PvdA niet veel goeds, alhoewel er zijn die volgens mij een altaar met zijn foto thuis hebben staan.

  Kan nog wel even doorgaan hoor over foute politicie die er geweest zijn zowel van de PvdA als CU, VVD ect. Maar omdat er hier nu zo gehamerd wordt op berichten die in de media verschijnen van bv leden PVV, zelfs met Grinnik en andere opruiende woordspelingen dacht ik ik ga eens een bommetje gooien. Kennelijk was die raak, alhoewel ik niets met de PVV heb vind ik dat je de berichten echt wel kenbaar moet maken op een normale manier.


  Maak melding

 61. Derk.

  Dit is weer 1 van jou achterbakse manier om er een draai aan te geven.
  Er werd in het geheel niet over dat onderwerp gesproken,maar jij was degene die het aangreep om het te vergelijken met het onderwerp kiezersbedrog wat ik aanhaalde.
  Denk dat jij de kwalificatie jezelf mag toe eigenen die ik afgelopen zaterdag van jou mocht ontvangen.

  een zw.kzinn.g l..ks denkend mens was het toch?


  Maak melding

 62. Derk je hebt groot gelijk over pvda mensen mag niks gezegd worden maar als andere politici een scheve schaats rijden dan is het lachen gieren brullen , hopende dat dat nu ook afgelopen is.


  Maak melding

 63. @ Zwolse een draaikont ben ik niet want dan was ik aktief lid van de PvdA of D66 en zoals je gelezen heb nam ik die laatste zin meteen terug, kom daar nu niet dan mee aan.


  Maak melding

 64. Koetjes en kalfjes, Derk? Krijgen we iig geen ruzie… Ik wordt wel een beetje chaggie van de nasleep van zo’n discussie. Dan is alles wel zo’n beetje gewisseld, de gemoederen bedaard en dan komt er iemand terug, die alles eens overleest en dan begint het feest van voren af aan.
  Kom aan een nieuw onderwerp: “De omstreden oud-Commissaris van de Koningin in Noord Holland Harry Borghouts is kandidaat voor GroenLinks voor de Eerste Kamer.”
  Ik vind dat niet wijs, dat iemand die moets aftreden zo snel weer terugkeert op het politieke toneel.


  Maak melding

 65. @Dame het lijkt mij nou, net dat dat Femke weg en er al een beetje onrust is ook niet verstandig om Harry Borghouts naar voren te schuiven.
  Hij was dat toch van die nep declaraties?


  Maak melding

 66. Niet helemaal:

  Toen even later bleek dat Borghouts zijn handtekening had gezet onder declaraties met niet-bestaande bonnetjes van een oud-Gedeputeerde moest hij het veld ruimen

  Ik begreep altijd wel dat het een nogal arrogante man is. Misschien past dat ook wel bij zo’n functie, hoewel de Overijsselse CdK Jansen eerder het tegendeel is.


  Maak melding

 67. De (goed geïntegreerde) moslims die ik spreek voelen zich idd steeds minder welkom in ons land. Eentje (actief in het CDA) zei laatst dat hij ergens blij was met die openlijke vijandschap, omdat hij het vroeger altijd voelde, maar er niet de vinger op kon leggen. Ik ben het daar niet mee eens. Volgens mij hebben velen het laatste restje beschaving afgelegd.


  Maak melding

 68. Dame.

  Ik ben van mening dat daar de kern van de boodschap van Job Cohen in zit,het verharden in de maatschappij,maar ook zoals jij het zegt dat velen het laatste restje beschaving heeft afgelegd.


  Maak melding

 69. Ik schaam me tegenover deze mensen, omdat ze ontzettend hun best doen maar steeds worden aangesproken op criminele voormalig landgenoten en het nooit goed genoeg lijkt te zijn.


  Maak melding

 70. Bericht door Derk, op 20 december 2010 om 20:07
  Dat zijn Thomas zijn woorden he

  @Derk, ik heb het hele interview gelezen en Thomas geeft net als Giphart niet volledig weer van wat er in Vrij Nederland staat. Heb het hele interview gelezen en mijn conclusie is dat Cohen de moslims van nu vergelijkt met de joden van toen.


  Maak melding

 71. Citeer eens een relevant stukje, Assie, want ik heb geen abonnement meer en moet het dus doen met de site die alleen een voorpublicatie laat zien.


  Maak melding

 72. Dame.
  Cohen vergelijkt het UITSLUITEN van joden rond het beging van de tweede wereldoorlog,met het UITSLUITEN van moslims nu
  Niets meer of minder.


  Maak melding

 73. Leuk comment bij dat stukje

  Cohen heeft eindelijk geleerd van Wilders ! “Doe een volstrekt belachelijke en provocerende uitspraak en alle cameras zijn op je gericht” ; beter goed gejat………….


  Maak melding

 74. Zwolse, dat had ik wel begrepen uit de voorpublicatie, maar het gaat om de context. Hoop dat Assie een goed stukje uitzoekt en er niet teveel typewerk aan heeft.


  Maak melding

 75. ik heb het stuk van Cohen niet gelezen, maar wat is er mis met de vergelijking die gemaakt wordt tussen de Joden van toen en de Moslims van nu? Ik zie grote overeenkomsten. Voor “het volk” moet er op één of andere manier altijd een zondebok zijn (wat mij betreft hoeft dat niet, maar zo schijnt het te werken). Toen (eigenlijk al eeuwen) kregen de Joden overal de schuld van, ook hier in Nederland, en nu is er een nieuwe zondebok gevonden: de Moslims. Ik vind dit grote nonsens, maar de geest is uit de fles (ook internationaal). De vraag is hoe onze regering, wij dus want gekozen, dit een halt weet toe te roepen.


  Maak melding

 76. Cohen maakt geen vergelijking tussen Moslims en Joden; hij vergelijkt het gedrag van anti-semitisten met het gedrag van anti-islamieten. Wel drukt hij het erg ongelukkig uit.

  Helemaal mee eens!


  Maak melding

 77. Hij had het eerst over zijn moeder: ze had zich altijd deel gevoeld van de samenleving, maar rond het uitbreken van de oorlog maakte ze mee hoe joden langzamerhand werden buitengesloten. Na de oorlog had ze, net als zijn vader, de overtuiging: we moeten ervoor zorgen dat dit nooit meer gebeurt, we moeten werken aan een betere wereld. Daarom zijn dat voor mij (Cohen) zulke belangrijke woorden: erbij horen, meedoen, een plek hebben waar je veilig bent.

  Is dat de kern van uw overtuiging?

  Dat zou best eens kunnen. Ik denk dat het heel diep in me zit. Die vervreemding in de samenleving zie je nu ook weer. Dat vind ik verkeerd.

  Gebeurt nu weer wat in de jaren dertig gebeurde: dat mensen worden buitensloten?

  Ja. Praat met de mensen en je hoort het. Ik heb als burgemeester van Amsterdam ook gezegd: ik wil de boel bij elkaar houden. Sindsdien is het alleen maar urgenter geworden. De PVV zegt gewoon tegen de moslims: we willen liever dat jullie weggaan. Maar je kunt de islam niet de schuld geven van het extremisme. Er zijn zoveel moslims die gewoon huisje-boompje-beestje willen en niks anders. Die mensen worden er nu bang van dat Wilders deel uitmaakt van de macht.

  Wat soort u het meest aan de PVV

  Dat moslims worden buitengesloten.


  Maak melding

 78. Bijvoorbeeld de discussie over hoofddoekjes. Er wordt door sommigen steeds vaker en harder geroepen dat het dragen ervan een argument is om mensen uit banen te weren. Dat voelt waarschijnlijk als uitsluiting voor een religieuze moslima.


  Maak melding

 79. Dan vind ik dit comment niet leuker ,maar wel waardevoller met een duidelijke boodschap.

  Het is werkelijk tragisch om te zien hoe weinig sommige mensen zich verdiepen in het onderwerp. Al jaren wordt duidelijk gemaakt dat de ENIGE probleemgroepbonder moslims namelijk de zogenoemde ‘straatterroristen’ een probleem zijn en aanpak verdienen. Kijk naar wat Markouch (nota bene zelf een moslim!) in Slotervaart en Cohen in zijn burgemeesterstijd heeft gedaan. Op dit punt is er geen twist. De fout die door enge populisten als Wilders wordt gemaakt zit ‘m in het stelselmatig generaliseren en wegzetten van mensen op basis van hun geloof (hee dit klinkt als Duitsland in de jaren dertig) niet wat mensen doen en bereiken doet er meer toe volgens g.Wilders maar waar je in gelooft. Dit is mensen stelselmatig wegzetten, kansen om te integreren misgunnen en discrimineren op basis van geloof. Een grondrecht waar onze pater patriae Willem van oranje zijn leven voor heeft gegeven. En dan nog beweren dat je Hollands bent?! Hier komt nog bij dat de regering zonder morele ruggengraat die zojuist ‘gevormd’ is het integratiebudget in 2013 tot 0 nul heeft gereduceerd. Hoe wil je dan integratie nog gaan realiseren? Ondertussen wel lekker nog even gauw de vliegende Betuwelijn van een JSF toelaten. Wat betreft congruentie Joden jaren dertig en moslims nu. Lees aub het boek van Daniël goldhagen – hitlers gewillige beulen dan zie je waar men mee bezig is en dat het zo onschuldig niet is.


  Maak melding

 80. Wat een treurig verhaal, Assie. Dat gaat me ook aan het hart. Iemand die zoveel heeft meegemaakt. Gisteren schreef je ook over de Joodse vluchtelingen die terug werden gestuurd in ’39. Ook het handje vol dat na de oorlog terugkeerde voelde zich vaak niet welkom. Heel triest en een smet in onze geschiedenis.


  Maak melding

 81. Wat heeft jouw voorkeur, Derk? Misschien is de dame in burka nog wel knapper dan die met hoofddoek?
  Ik heb weleens begrepen van vriendinnen die Nederlandse les gaven aan buitenlandse vrouwen, dat die vrouwen onderling zeer vrijmoedig spreken en ook dat ze onder de burka zeer sexy lingerie dragen.
  Misschien spreekt dat tot de verbeelding?


  Maak melding

 82. Ik snap dat sommigen het verschil niet weten tussen een hoofddoek en een burka. Je ziet niet zoveel vrouwen in een burka: in Nederland 150 (cijfer 2008).


  Maak melding

 83. Hahah dame nee dank je ik wil iemands ogen zien, die zeggen veel.
  Lingerie niet die maakt iets moois wat misschien wel helemaal niet mooi is.

  Las net dit;

  De senatoren van regeringspartij CDA willen dat het kabinet de btw-verhoging op de podiumkunsten met acht maanden opschort. De maatregel zou niet over anderhalve week moeten ingaan, maar pas moeten gelden voor kaartjes in het nieuwe theaterseizoen, dat op 1 september begint.

  CDA-Eerste Kamerlid Peter Essers noemde het jammer dat in de kabinetsplannen een redelijke overgangstermijn ontbreekt. Vanuit het oogpunt van rechtszekerheid voor de theaters, concertzalen en toneelgezelschappen is het bezwaarlijk dat halverwege het seizoen tot zo??n drastische lastenverhoging wordt besloten. Essers concludeerde dat de btw-verhoging kennelijk zo??n sterke politiek-symbolische betekenis voor het kabinet heeft dat versoepeling niet mogelijk is.

  PvdA

  De PvdA kwam met een andere oplossing. Tijdens de bespreking van de belastingplannen in de Eerste Kamer zei PvdA-senator Frans Leijnse dat het btw-tarief weliswaar op 1 januari naar 19 procent kan worden verhoogd, maar dezelfde dag door het kabinet met een ministerieel besluit weer verlaagd kan worden naar 6 procent. Leijnse wees erop dat dit najaar ook het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie of onderhoud gedurende het jaar is aangepast.

  Hier heeft Leijnse wel een sterk punt hoor!  Maak melding

 84. Ja Zwolse, dat verhaal was dit jaar uitgebreid in het nieuws. Om je dood te schamen. Ook uit de boeken van bijvoorbeeld Marga Minco komt geen fraai beeld over de Nederlandse mentaliteit tegenover joden naar boven. Sla de Van Dale er maar eens op na, er zijn vele negatieve uitdrukkingen met het woord jood erin (jodenstreek, bijvoorbeeld). En laatst wees ik ook op de liederen die in Ootmarsum met het Vlöglen (tijdens Pasen) worden gezongen. Die klinken ook behoorlijk antisemitisch.


  Maak melding

 85. Vrij Nederland rectificeert Cohen’s uitspraak over Joden

  Journalist geeft toe te kort door de bocht te zijn gegaan
  In het radioprogramma Dit is de Dag op Radio 1 heeft journalist Thijs Niemantsverdriet toegegeven een verkeerde indruk te hebben gewekt met de kop: ‘Cohen: moslims worden buitengesloten zoals Joden in de oorlog’. In het persbericht over het interview met PvdA lijsttrekker Job Cohen wekte hij de indruk dat Cohen de situatie van de Joden in de Tweede Oorlog vergeleek met die van moslims in de huidige samenleving.

  De kop uit het persbericht veroorzaakte veel commotie omdat veel mensen het een onterechte vergelijking vonden. Niemantsverdriet zegt dat hij daarom de kop later ook aanpaste door het woord ‘oorlog’ te vervangen door ‘de jaren dertig’ omdat dit ook de periode is die Cohen bedoelt. Met het woord oorlog geeft de journalist toe dat er een verkeerde indruk is gewekt. “We zijn te kort door de bocht gegaan.”

  Niemantsverdriet vroeg Cohen waarom hij op 63-jarige leeftijd aan de nieuwe klus van lijsttrekker van de PvdA begonnen was. Daarop antwoordde hij dat die keuze iets te maken had met zijn afkomst. De vervreemding die zijn Joodse moeder in de jaren dertig had ervaren, speelde volgens Cohen nu weer en daar wilde hij iets aan doen.  Maak melding

 86. Dick.

  Ben nu wel erg benieuwd op de reageerders die het orgiginele intervieuw hadden gelezen en zo zeker waren dat Cohen onzin sprak en het een domme uitspraak was.;)


  Maak melding

 87. Wat doet Teeven? Veelvuldig moordenaar wil een dagje uit. Alleen

  Cevdet Y. pleegde zes moorden. Na jaren zonder problemen met begeleid verlof te zijn geweest, wil hij nu met ónbegeleid verlof. In 1983 bracht hij zes mensen om het leven. Dat is zoveel dat hij levenslang kreeg. Dat werd een aantal jaren geleden omgezet in TBS.
  Bij TBS hoort wettelijk het recht op verlof. Eerst begeleid, daarna los.
  Ondanks pogingen van staatssecretaris Albayrak om dat begeleide verlof te voorkomen ging dat toch door: het staat in de wet.
  En nu wil Cevdet wel eens alleen op stap.
  De nabestaanden zien daar niet veel in. Het ministerie van Justitie ook niet. Maar nabestaanden en politiek gaan er niet over. De wet gaat er over.
  Interessant om af te wachten wat de Flinke Boze Blanken mannen nu gaan doen.

  Bron: De Pers  Maak melding

 88. DEN HAAG – Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft de Eerste Kamer er dinsdag van proberen te overtuigen dat er volgens hem echt geen alternatief is voor de btw-verhoging.

  Lees ook Nederland in peiling tegen btw-verhoging kunst – 19/12/10
  Lees ook Kabinet buigt zich nog eens over btw op kunst – 17/12/10
  Lees ook Weekers onderzoekt fraude bij Belastingdienst – 07/12/10

  Verwijzingen in Volkskrant.nl


  Maak melding

 89. Vijf arresties na inval in woonwagenkamp Eindhoven

  Op die woonwagenkampen gebeurd ook nog wel eens het één en ander. Volgens mij is het na de verspreiding van de Hanerick goed over Zwolle goed gegaan. Zouden meer gemeentes dat voorbeeld niet moeten volgen?


  Maak melding

 90. Dit is jammer: De SP zit in de aanloop naar de Provinciale Staten en Eerste Kamer verkiezing vooralsnog niet te wachten op een linkse lijstverbinding, meldt de Volkskrant. SP-leider Emile Roemer kondigt in de krant aan geen behoefte te hebben aan ‘praatclubjes’ en een lijst met gezamenlijke programmapunten. Belangrijker is het volgens Roemer om ‘elkaar te blijven vinden in de strijd tegen het kabinet’. Hij reageert hiermee op de plannen van GroenLinks en PvdA om één front te vormen.  Maak melding

 91. De nadruk ligt bij sommigen hier, vooral op wat er verkeerd is aan deze of gene partij. Of persoon, nog triester. De beeldvorming regeert boven argumenten en feiten. Helaas komen “de hullie-wijzers” niet met alternatieven. Dit maakt een discussie ook lastig.  Maak melding

 92. Ik wilde een statement maken en je een spiegel voorhouden.

  Je bevestigt dit eigenlijk zelf als je in je eigen quote, zoals je zo vaak doet, de termen PVV of Wilders invult.

  De nadruk ligt bij sommigen hier, vooral op wat er verkeerd is aan deze of gene partij. Of persoon, nog triester.  Maak melding

 93. Nert de nummer 3 in “De entertainers van het jaar” gelezen…het CDA. Als je dat allemaal op een rijtje leest, is het eigenlijk nog triester. Gehalveerd en zo pluchegeyl dat ze gewoon voor de buit kozen (helft van de ministers). En proncipes? Lekker belangrijk. Camileke(tenenkrommend, schreeuwerig geacteerd Verhagen pleidooi op congres) komt terug en Maia van der Hoeven wordt per 1 juli ook gouveneur (Limburg). Net als de nieuwe (ze was er als de kipjes bij)onderhandelings-assistent nadat Klink was afgeserveerd…Ank Bijleveld; nogwel van onze provincie. CDA-ers in Zwolle hoefde je niet te vragen naar hun voorkeur, cq herinneren aan eerdere uitspraken….ze hingen met hun kop in het zand. Weinig principieel.


  Maak melding

 94. Ik had niet gedacht dat de spiegel voor Dick zo groot zou zijn. Naja, ieder mens kan zich beteren en er hier voor zorgen dat het geen PvdA spamforum wordt 😉


  Maak melding

 95. Nou de BTW regeling is een half jaar van de baan. Ik zat net op de website van de belastingdienst te kijken maar ook sauna’s hoeven maar 6% te rekenen? Raar dit is toch echt een luxe of zie ik het fout?


  Maak melding

 96. Meen je niet drama? Achterhaalde lijst dus bij de kapper nog wel 6% die verdiend dus genoeg aangezien een knipbeurt 24 euro kost. ( kwartiertje werk)

  Het 6%-tarief geldt in het algemeen voor:
  levering van eten en drinken, behalve alcoholhoudende dranken
  levering van agrarische producten en diensten
  levering van geneesmiddelen
  verkoop en verhuur van boeken, dagbladen en tijdschriften
  levering van braille-artikelen voor persoonlijk gebruik door blinden
  personenvervoer
  verhuur van vakantiewoningen en kampeerplaatsen
  toegang tot culturele en sportieve evenementen (musea, concerten, sportwedstrijden)
  optredens door uitvoerende kunstenaars
  diensten door kappers
  herstellen van kleding, schoenen en fietsen
  schilderen en stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar
  schoonmaakwerkzaamheden binnen woningen
  isolatiewerkzaamheden aan woningen ouder dan 2 jaar
  gebruikmaken van een zwembad of badhuis, inclusief sauna
  geven van gelegenheid tot sportbeoefening in een sportaccommodatie  Maak melding

 97. Bericht door Zwolse, op 21 december 2010 om 10:05
  Dick.

  Ben nu wel erg benieuwd op de reageerders die het orgiginele intervieuw hadden gelezen en zo zeker waren dat Cohen onzin sprak en het een domme uitspraak was.

  Voorzover mij bekend was ik hier de enige die het volledige interview heeft gelezen.

  Met het wijzigen van de kop verandert er niet veel voor mij. De kop in de papieren versie van Vrij Nederland was overigens: “alsof ik Christus op aarde was”. In het interview vergelijkt Cohen de situatie van de huidige Moslims met die van de Joden van vóór, en rond het uitbreken van de oorlog. Vóór de oorlog werden de Joden buitengesloten en zoals bekend tijdens de oorlog opgesloten om vervolgens vermoord te worden.

  Maar waar het hem om gaat, is het buitensluiten van mensen. Hij vindt dat de Moslims nu worden buitengesloten.

  Momenteel zijn er wel meer mensen die zich buitengesloten voelen. Een partij als de PVV komt maar niet zo uit de lucht vallen. Politieke partijen ontstaan meestal uit onvrede. Werkt Cohen zelf ook niet mee aan een tweespalt in de samenleving door bij voorbaat al een bepaalde groep uit te sluiten?

  Ook die mevrouw uit Amsterdam in mijn link van gisteravond 21:23 uur voelt zich buitengesloten:
  Met Job Cohen schilde ze drie jaar geleden een appeltje. Ze beschuldigde hem van selectieve empathie. Eerst in een persoonlijke brief aan hem, die ze ook publiceerde in het NIW. Wél theedrinken met Moslims, maar na incidenten tegen Joden hult hij zich in stilzwijgen. Misschien wordt hij gehinderd door zijn eigen joodse achtergrond. Maar dan verliest hij wel de verhoudingen uit het oog, en dat vind ik verwijtbaar.

  De slogan van de PvdA was toch dat iedereen mee zou tellen?


  Maak melding

 98. Bericht door Zwolse, op 21 december 2010 om 10:19
  Dick.

  En zou Smalhout nu ook een collum plaatsen en zeggen dat die er naast zat?

  Ik neem aan dat jij die column van Smalhout bedoelt die door robin van tricht op 19 december om 17:56 is geplaatst. Als dat zo is dan vraag ik mij af waar hij er naast zat of heb ik iets over het hoofd gezien?


  Maak melding

 99. Er is een nieuwe generatie politicologen die op een andere (en minder negatieve) manier aankijken tegen de opkomst van (rechtse) populisten. Zij stellen dat Wilders en consorten iig een punt hebben geagendeerd dat voor die tijd genegeerd werd en dat ze grote groepen niet-stemmers weer politiek geïnteresseerd hebben gemaakt. Ik vind dat ze daarmee een punt hebben.


  Maak melding

 100. Assie, ik vind de column van Smalhout in een woord ‘verschrikkelijk’. Met zijn suggesties en beelden doet hij precies wat Job Cohen aankaart: grote groepen wegzetten en buitensluiten.
  Over criminaliteit gesproken: is Smalhout niet opgepakt (en vanwege leeftijd vrijgelaten) vanwege illegaal wapenbezit? Ik heb laatste cijfers zitten bekijken, en idd allochtonen zijn veel vaker crimineel dan autochtonen. Er zit wel verschil tussen verschillende herkomst. Antillianen (zelden moslim) staan bovenaan. Wanneer je sexe meeneemt dan zijn mannen veel crimineler dan vrouwen en let wel, álle mannen. Autochtone mannen zijn dus ook veel crimineler dan de meest criminele vrouwelijke bevolkingsgroep. Het lijkt me daarom een goed idee om alle mannen het land uit te zetten en van Nederland een vrouwenparadijs te maken. Ik begin een nieuwe PVV, partij voor vrouwen.


  Maak melding

 101. Derk, ik heb niet zo’n zin om het geluid aan te zetten voor zo’n dumpertfilmpje, maar je bedoelt dat Raalte geen 5 jaarsalarissen heeft betaald voor die personeelsfunctionaris? Hte verbaasde me op zich al wel, omdat er twee jaar terug zo’n rel was over Brabant. Anderzijds kan het natuurlijk wel als iemand goed onderhandelt en de gemeente geen dossier heeft. Wel stom, want dan kun je iemand beter ander werk laten doen ipv een dure afkoopsom.


  Maak melding

 102. Bericht door Dame, op 21 december 2010 om 21:04
  Assie, ik vind de column van Smalhout in een woord ‘verschrikkelijk’.

  Dat is een ander verhaal en dat bedoelde ik niet. Vroeg alleen aan Zwolse waar Smalhout, na de rectificatie in Vrij Nederland, er naast zat. Best mogelijk dat ik iets over het hoofd heb gezien maar misschien kan Zwolse mij dat even mededelen. Ze zei toch dat Smalhout er naast zat?

  Het lijkt me daarom een goed idee om alle mannen het land uit te zetten en van Nederland een vrouwenparadijs te maken. Ik begin een nieuwe PVV, partij voor vrouwen.

  Dat lijkt mij een goed idee Dame, maar dan duik ik wel onder.:)


  Maak melding

 103. Hmm let even niet op het taalgebruik dame;

  Blijkt de ontslagen ambtenaar dus hartstikke arbeidsongeschikt te zijn. En de gemeente maar de helft van het geld op te hoesten, de UWV de andere helft en die hebben genoeg. Is gewoon de standaardregeling voor afgekeurde raamambtenaren, kan die arme burgemeester ook niks aan doen. Niks aan de hand & doorlopen.


  Maak melding

 104. Ik vind het wat gevaarlijk om in te gaan op je vraag over waar Smalhout ernaast zat. Ik wil niet onbedoeld een verkeerde indruk wekken. Daarom met de nodige voorzichtigheid

  over de uitspraak van Job Cohen, dat de huidige Nederlandse moslims op dezelfde wijze worden gediscrimineerd als zij toen hebben ondervonden.

  Cohen sprak niet over discriminatie, maar over buitensluiting en niet over de oorlog zelf (zie voorbeelden van Smalhout) maar van de periode vóór de oorlog. De Duitsers waren er nog niet, maar antisemitisme wel.
  De overtreffende trap waarvan hij stelselmatig gebruik roept bij mij een tegenreactie op. Ook vind ik de tegenstelling die hij neerzet tussen de keurige brave hoogopgeleide joden en de criminele laagopgeleide allochtonen overdreven en niet onderbouwd.
  Wat mij ook tegenstaat is dat hij het kennelijk belangrijk vindt om joden neer te zetten als allemaal zeer goed ontwikkeld. Hij bevestigt daarmee het antisemitische idee van de joden die de wereldheerschappij nastreven en de beste posities innemen. Dit is historisch onjuist. Er waren veel verpauperde joden, straatarm en slechtopgeleid. Niet voor niets was de eerste vakbond die van diamantslijpers.


  Maak melding

 105. Derk 21:36 Vind ik wel raar. Een ambtenaar die ziek is wordt na 2 jaar ziekte ontslagen en krijgt een WIA-uitkering als het UWV hem afkeurt. De werkgever blijft wel verantwoordelijk voor mogelijke reïntegratie. Dit klinkt echter als een afkoop van rechten (WW en boven- en nawettelijke WW).


  Maak melding

 106. oeiiiiiii Pdf allert was op zijn plaats 😉 Dame ik ben er niet bij geweest, wat ik eruit begrijp is dat dus het bedrag door 2 partijen op tafel is gelegd en wellicht zo de regels hebben kunnen vermijden. UWV is niet vies van gemene spelletjes hoor.


  Maak melding

 107. Ik heb zelf geen persoonlijke ervaringen met UWV, maar wel via mijn werk. Ben ik ook niet onverdeeld positief over; iig wat loopbaanbegeleiding betreft.

  Wat is een pdf-alert?


  Maak melding

 108. Bericht door Dame, op 21 december 2010 om 21:53.

  Ik denk niet dat Zwolse dat bedoelde.

  Bericht door Zwolse, op 21 december 2010 om 10:19
  Dick.

  Zou de roeptoeterkrant deze retificatie ook vermelden? En zou Smalhout nu ook een collum plaatsen en zeggen dat die er naast zat?

  Het ging over bovenstaande reactie van Zwolse. VN heeft alleen een kleine wijziging aangebracht in de kop van het interview en Zwolse vraagt zich af of Smalhout nu ook een column gaat plaatsen omdat hij er volgens haar naast zat.

  Als Zwolse wat anders had bedoeld dan had ze volgens mij al wel eerder gereageerd op die column van Smalhout en niet na er nu een kleine rectificatie heeft plaatsgevonden.


  Maak melding

 109. Zwolse, Assie vroeg je toch niet om op Smalhout te reageren, maar op zíjn vraag waar Smalhout er na rectificatie naast zat. Voor mij is het grote verschil dat Cohen subtiel en genuanceerd is terwijl de redenering van Smalhout er een is van ‘van dik hout zaagt men planken’. Maar allee, in mijn opvattingen was ie niet/minder geïnteresseerd; hij wil jou er graag over horen.


  Maak melding

 110. Alleen maar plagerijtje of schamen rechtse mensen zich voor het predikaat ‘rechts’ en proberen ze ook dát bij de PvdA te dumpen?

  AMSTERDAM – PvdA-leider Job Cohen is een van de genomineerden voor de titel rechtse Nederlander van het jaar. Hij is in de running omdat het huidige rechtse kabinet ‘voor een groot deel’ aan hem is te danken, zegt juryvoorzitter, oud LPF-Kamerlid en presentator Joost Eerdmans.  Maak melding

 111. DEN HAAG – De bekende advocaat Bram Moszkowicz is “zeer recent” benaderd om minister van Justitie te worden. Dat zegt hij in een woensdag gepubliceerd vraaggesprek met het AD. Hij is er niet op ingegaan omdat het verzoek te vroeg kwam.

  “Ik kan er helaas niets meer over kwijt. Laten we het erop houden dat het verzoek me iets te vroeg heeft bereikt. Maar ik zou als debater niet misstaan in de Kamer,” aldus de advocaat. Hij staat Wilders momenteel bij in het proces tegen de politicus.

  Moszkowicz wil niet zeggen door welke politieke partij hij is benaderd. De post van minister van Justitie ging bij de kabinetsformatie naar de VVD’er Ivo Opstelten.

  Jammer dat was een goede zet geweest om deze man minister te maken , hij heeft veel kennis van zaken en ook nog eens een nuchtere kijk op de samenleving in dit land.


  Maak melding

 112. Godzijdank is ons land dat bespaard gebleven dat zo’n ijdeltuit als Moszkowicz minister van Justitie was geworden. Overigens denk ik dat hij nooit door de screening was gekomen, gezien zijn uiterst dubieuze contacten met Willem Holleeder en Willem Endstra. Ik vond het toendertijd volkomen terecht dat Jort Kelder hem “maffiamaatje” noemde, hij had namelijk alle schijn tegen. Kennelijk heeft hij wat behoefte aan aandacht, anders kan ik dit “nieuws” niet verklaren.


  Maak melding

 113. Er waren ook kamerleden die niet meer onder ons zijn met een fout verleden maar die hebben we ook vergeven, dus ik snap niet dat deze man met zoveel kennis van zaken niet als minister in de kamer kan.


  Maak melding

 114. Een man met dubieuze contacten in de onderwereld vragen om Minister van Justitie te worden is wel heel erg cru. Dat jij dat niet snapt beste Robin zegt erg veel over de manier waarop jij naar de wereld kijkt. Juist een minister van Justitie hoort van onbesproken gedrag te zijn, of zie jij dat anders?


  Maak melding

 115. De imopulariteit van ’t politieke log:

  217 posts vanaf vrijdag….zaken als de hakken in de sloot van het Kabinet voor de Senaat zijn volgens mij nog niet eens besproken…Uniek in de geschiedenis en die teksten van die VVD-senatoren….logen er ook niet om.


  Maak melding

 116. bron:nrc.nl:

  De huidige regering moet stoppen als de coalitie in maart volgend jaar geen meerderheid haalt in de Eerste Kamer. Dat zegt de huidige fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer, Jos Werner, vandaag in een interview in NRC Handelsblad.

  Zonder die meerderheid zullen ⤽tal van punten die dit kabinet belangrijk vindt in de Eerste Kamer zullen struikelen⤝, zegt Werner. ⤽Dan moet je je als kabinet afvragen: willen we nog wel verder?⤝ Het kabinet loopt nu al tegen problemen aan in de Eerste Kamer, die zich bijvoorbeeld verzet tegen de btw-verhogingen voor het theater.

  CDA en VVD hebben momenteel respectievelijk 21 en 14 zetels in de 75-leden tellende senaat. De PVV heeft geen zetels. De Eerste Kamerleden worden gekozen door de leden van de Provinciale Staten. Op 2 maart volgend jaar zijn er weer provinciale verkiezingen en dan doet de PVV voor het eerst in haar geschiedenis mee. De vraag is dus of de drie regeringspartijen genoeg stemmen krijgen om ten minste drie extra senaatszetels te kunnen veroveren

  —————————–
  zou ’t nog spannend worden?


  Maak melding

 117. Denk het niet, de PVV gaat massaal winnen, ten koste van vooral de PVDA en het CDA. Vrees dat het huidige kabinet een grote meerderheid in de Eerste Kamer gaat krijgen. Mijn stem gaat in ieder geval nooit meer naar de VVD.


  Maak melding

 118. Zou het Stadshagenees? Ik heb er mijn twijfels over hoor. Hoop dat het CDA het slecht gaat doen in maart en de PVV ach wie weet mogen die 2 zetels krijgen, we zullen het zien.


  Maak melding

 119. op basis van laatste hondse peiling heeft cda/vvd/pvv een meerderheid van 79 in de 2ek (=52,7%); in de senaat is dat ongeveer 40 zetels, dus een ruime meerderheid….


  Maak melding

 120. Hans Wiegel, was dat niet die man die na het kabinet Den Uyl “puin ging ruimen”? En die vervolgens samen met maatje Van Agt na vier jaar het grootste begrotingstekort ever achterliet?


  Maak melding

 121. Derk, Kok is al sinds 2001 weg, maar de kabinetten daarna (CDA, VVD, LPF; CDA, VVD) die zo fulmineerden tegen het Kwartje van Kok, gaven niets terug. Zelfs de naam lieten ze in stand….:P


  Maak melding

 122. @ Stadshagenees, op 22 december 2010 om 16:43

  Denk het niet, de PVV gaat massaal winnen, ten koste van vooral de PVDA en het CDA.

  Denk dat het Kabinet makkelijk een meerderheid haalt. Tuurlijk krijgt het CDA veel minder zetels. VVD zal ook moeten inleveren aan lijst Geert. Misschien PvdA, maar niet veel aan Geert…..zij staan haaks op Geert’s praktijken. Veel meer (conservatieven) van de VVD….

  Eerst maar eens kijken wie in heaven’s name allemaal op de lijsten komen in alle provincies. Nog meer PVVers met een stuk of 3 bestuurlijke nevenfuncties? Dat zal toch niet waar zijn? Pas dan in elk geval de kieswet aan; dat dit gemarchandeer in de toekomst niet meer mogelijk is. Kijk hoe weinig-nooit de PVV-ers alleen al present zijn in de raad in Almere en Den Haag :o:o:o


  Maak melding

 123. Ik las gisteren in de Stentor een interessant artikel van een Duitse Islamdeskundige die betoogt dat het Islamextremisme, -fundamentalisme een laatste stuiptrekking is van een regigie die zich onvoldoende kan aanpassen c.q. heeft aangepast aan de veranderingen in de wereld. De man is van oorsprong moslim, maar wordt nu verguisd. Ik kan geen digitale versie vinden om hier een link te plaatsen.


  Maak melding

 124. Succes voor Obama…maar hoe kun je nou tegenstemmen >:(>:(>:(

  VS en Rusland sluiten nieuw kernwapenverdrag
  Amerikaanse Senaat akkoord met START-verdrag… Beide landen gaan hun kernwapenarsenaal verlagen van 2200 naar 1550
  De Amerikaanse Senaat heeft het nieuwe START-verdrag geratificeerd. Het kernwapenverdrag dwingt de VS en Rusland hun kenrwapenarsenaal te verkleinen. Ook mogen beide landen elkaars arsenalen inspecteren.

  De Senaat keurde het verdrag met 71 stemmen vóór en 26 tegen goed. De goedkeuring is een grote overwinning voor president Barack Obama: hij lost hiermee een verkiezingsbelofte in.

  Momenteel mogen beide landen nog 2200 kernwapens bezitten. De landen gaan hun arsenaal nu verkleinen naar 1550. In 1991 sloten de landen ook een Strategic Arms Reduction Treaty, maar die is vorig jaar verlopen.

  Trouwens…waar is Amerika-deskundige QM….al geémigreerd?


  Maak melding

 125. PVV haalt kandidaat van Limburgse lijst om tv-interview

  Voormalig nummer 6,
  Kitty Nuyts: ‘Vreemd dat een partij die strijdt voor de vrijheid van meningsuiting iemand schrapt vanwege een interview. Jammer dat Wilders de verkeerde mensen aantrekt’

  De PVV heeft de Maastrichtse juriste Kitty Nuyts (50), nummer zes, van de lijst voor de Limburgse Statenverkiezingen gehaald omdat zij een interview voor de Limburgse tv-zender L1 heeft gegeven. Dat meldt de Volkskrant. Uit onvrede met het vertrek van Nuyts heeft de Maastrichtse student François Essers (26), 20ste op de lijst, besloten zich terug te trekken.

  Nuyts zit momenteel in de Maastrichtse gemeenteraad voor de Liberale Maastrichtse Partij (LPM), zo schrijft de Volkskrant. Ze vormt daarin een eenmansfractie, na een breuk met de VVD.

  Nuyts:

  “Ik vind het vreemd dat een partij die strijdt voor de vrijheid van meningsuiting iemand schrapt vanwege een interview. Het gaat om niks. Maar die mannetjes zijn bang dat ik teveel stemmen trek. Jammer dat Wilders de verkeerde mensen aantrekt.”

  =================================

  Zwolse, bedoel je deze info om 9:23 (niet-klikbare link)?  Maak melding

 126. Ok Zwolse, dan vult het 1 het andere aan. Joop gebruikte de verwijzing uit 9:32. Wat goed van die studente he!

  Uit onvrede met het vertrek van Nuyts heeft de Maastrichtse student François Essers (26), 20ste op de lijst, besloten zich terug te trekken.  Maak melding

 127. Dick.

  Angsthazen gedrag van die schreeuwers die het woord VRIJHEID zo hoog in het vaandel zeggen te hebben.

  Maar als zo vaak,veel geschreeuw ,en weinig wol.


  Maak melding

 128. pvv-limland: “Kitty Nuyts had afgezegd voor een bijeenkomst over kandidaatsstelling wegens ziek in bed, maar draafde op ’t zelfde moment wel op voor de TV.Dat kan niet.” Aldus de pvv-leiding in L.
  bron:nrc.nu


  Maak melding

 129. @ drama, dat lijkt in tegenspraak met 11:27 en 9:32 lijkt ook een flauwe smoes…..sinterklaas is toch ook overal tegelijk 😮 😉

  Maar vooral met Nuyts:
  “Ik vind het vreemd dat een partij die strijdt voor de vrijheid van meningsuiting iemand schrapt vanwege een interview”. Vanwege de inhoud…..lijkt ze te bedoelen


  Maak melding

 130. @dick ; volgens nrc: pvv.L: tv-intervieuw op zich geen probleem.

  in ’t algemeen zal de pvv de statenverkiezingslijsten gedeeltijk vullen met dubbelfuncties.

  en van iemand die zich aanmeldt voor een pvv-lijst heb ik al helemaal geen hoge pet op; of ze zich handhaven of niet.


  Maak melding

 131. Zwolse

  De PVV wil een een rol in het college van gedeputeerde staten. Maar mocht het zo ver komen dan is Brinkman niet beschikbaar als gedeputeerde. Volgens hem heeft de PVV daarvoor wel genoeg geschikte kandidaten.

  Oh ja Hero, welke geschikte kandidaten dan wel en waarom staan die nu niet op de lijst/vraagteken


  Maak melding

 132. Wat een kneuzenkermis die PVV, in de Tweede Kamer zitten naast en achter Geertje W. alleen maar ja-knikkers zonder inhoud. En als ze dan een keer wat mogen zeggen van de Grote Leider dan kramen ze allen hetzelfde liedje uit; Het komt door de linkse kerk, het moet afgelopen zijn met de linkse hobby’s, we gaan afrekenenen met de politieke elite van dit land en het is een schande (wat precies dan zo schandalig is, blijft dan altijd fijn in het luchtledige hangen). Nee, met die PVV komen we er wel. Zie het gestuntel met de kandidatenlijsten voor de Statenverkiezingen die eraan komen. Amusant? Nou nee. Genant? Dat zeker. Beschamend voor het aanzien van de Nederlandse politiek? Dat helemaal!


  Maak melding

 133. @ Stadshagenees, 13:33; uitstekend verwoord. Het is allemaal eigenlijk veel te triest in deze dondere dagen voor Kerst. Laten we vieren en vrolijk zijn….deze lijst (nadrukkelijk geen democratische partij) Geert-troep maar ff van ons afzetten. Vrees dat we er ons nog lang genoeg druk over kunnen maken.

  Vrolijk Kerstfeest alvast  Maak melding

 134. Belgen klagen paus aan—–DAADKRACHTIG!

  Advocaten van misbruikslachtoffers stellen paus Benedictus XVI verantwoordelijk

  De advocaten van een aantal slachtoffers van misbruik door geestelijken van de Belgische Rooms-katholieke kerk willen de paus en het Vaticaan dagvaarden. De advocaten menen dat de paus hoofdverantwoordelijke is voor het misbruik.

  De advocaten, Walter Van Steenbrugge en Christine Mussche, wijzen op de mogelijkheid van herhaling van misbruik. Doordat geestelijken en verantwoordelijken door een wet verplicht zijn tot geheimhouding kunnen dit soort schandalen opnieuw plaatsvinden.

  Mussche: “We zeggen dat de uitvaardiger van dit soort wetten uiteraard verantwoordelijk is voor het misbuik”, aldus Mussche.

  Mussche en Van Steenbrugge zijn niet de eersten die het Vaticaan voor het gerecht slepen. Eerder hebben Amerikaanse collega??s het Vaticaan gedagvaard.

  Linkje naar de Belg  Maak melding

Reageer