Uniek project bereikt hoogste punt

Met een kop erwtensoep voor de bouwvakkers tijdens de lunch staan de bewoners van MMWZ aanstaande vrijdag 16 maart om 12.00 uur stil bij het bereiken van het hoogste punt van een uniek project in Stadshagen te Zwolle. Naar verwachting worden de 52 woningen en de gemeenschappelijke ruimte medio 2007 opgeleverd.

In samenwerking met DeltaWonen realiseert de vereniging Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle (MMWZ) Stadshagen het project Meander in De Hoven in Stadshagen. MMWZ heeft als doelstelling het tot stand brengen en bewonen van mens- en milieuvriendelijke woningbouwprojecten in Zwolle. Het project bestaat uit 52 woningen die mens- en milieuvriendelijk gebouwd worden. Eén van de aspecten daarvan is dat de bewoners zelf de binnenmuren van hun woningen vaststellen. Ook hebben de aanstaande bewoners van het project invloed op hun woonomgeving.

Het milieuvriendelijke aspect komt tot uitdrukking in onder meer energiebesparing door het toepassen van hoogwaardige isolatie, het gebruik van duurzame bronnen (bijvoorbeeld zonne-energie) en duurzame materialen bij de bouw. De hoogwaardige isolatie leidt tot een duurzame kostenbesparing die voelbaar is in de portemonnee. Het mensvriendelijke karakter blijkt onder meer uit gemeenschappelijk groen en een grote fietsberging. “Betrokkenheid op elkaar kan positief uitpakken voor de sfeer in een buurt. Maar iedereen maakt voor zichzelf uit hoe en in welke mate dat gebeurt. Want iedereen heeft zijn eigen huis, met privacy,” aldus Theo Brand, één van de aanstaande bewoners.

Er zijn enkele koopwoningen beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rutger Ekhart van vereniging MMWZ Stadshagen, telefoon (038) 460 22 34 of email: info@mmwz.nl. Of kijk op www.mmwz.nl

Artikel delen: