Staking bij AH in Zwolle

Zwolle – De stakingen bij de distributiecentra van Albert Heijn breiden zich uit. Ook personeel van de centra in Zwolle en Nieuwegein doet nu mee. In totaal wordt nu in zes distributiecentra van Albert Heijn gestaakt.

Ongeveer 50 medewerkers van de dagploeg in het Albert Heijn distributiecentrum in Zwolle zijn vrijdagmorgen voor onbepaalde tijd in staking gegaan. De reden voor de staking is een geschil over de nieuwe cao. De onderhandelingen zijn vastgelopen, onder meer op het punt van loonsverhoging. De bonden willen er twee procent bij. Albert Heijn biedt anderhalf procent. De staking komt voor de winkels van Albert Heijn op een slecht moment. Met de Kerst voor de deur dreigen er tekorten te ontstaan.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Het supermarktbedrijf wil meer flexibele arbeidskrachten inzetten, terwijl de bonden juist meer vaste contracten eisen.

  Dat is volgens mij de voornaamste reden. En ik kan me er wel iets bij voorstellen dat mensen een vast contract willen.  Maak melding

 2. Ik zou als werkgever ook liever flexibele arbeidskrachten inzetten, bijvoorbeeld bij plotseling overwerk op zaterdag. Het zijn dan vaak de flexibele krachten die dan wel willen werken.


  Maak melding

 3. Natuurlijk Ingrid, dan draaien de wensen om, en wil je zoveel mogelijk vastigheid.

  Helaas zijn dat vaak 2 dezelfde, zeer verschillende werelden.


  Maak melding

 4. Ik denk dat een DC van AH niet zonder flexibele krachten kan, want niet altijd dezelfde hoeveelheid werk op vaste tijden: dat varieert nogal.


  Maak melding

 5. @ Derk, dat hebben meer grote bedrijven zoals Scania en natuurlijk TNT niet te vergeten, dus zo bijzonder is dat niet. De meeste bedrijven willen tegenwoordig flexibele krachten, die kunnen ze makkelijker kwijt zonder te veel gezeur als er een crisis op komst is.


  Maak melding

 6. Ja en juist die instelling vind ik walgelijk, ikke ikke en de rest kan stikke mentaliteit. Logisch toch dat mensen geen binding met een bedrijf meer krijgen.


  Maak melding

 7. En ik moet door die staking (en de sneeuw) morgen om 03.00 uur op, omdat het vooral de chauffeurs van AH zijn die door de staking getroffen worden en veel later thuis zijn. Nu moet ik vroege ritten doen omdat zij anders niet aan hun rusttijden komen. En ik ben geen ochtendmens… kunnen we staken niet afschaffen?


  Maak melding

Reageer