Digitale samenwerking Dimence en huisartsen

Zwolle – Sinds kort kunnen huisartsen in Zwolle via hun eigen systeem patiënten digitaal verwijzen naar Dimence. Voor zowel huisarts als patiënt levert dit voordelen op. Een verwijzing  gaat op deze manier gemakkelijk en snel en geeft de zekerheid dat het bericht altijd, en vrijwel direct, veilig aankomt bij Dimence. De patiënt wordt hierdoor sneller en adequater geholpen.

Digitaal verwijzen zorgt voor meer gemak. De informatie die een huisarts toevoegt in een digitale verwijzing is vollediger. Huisartsen kunnen gegevens uit het dossier van de patiënt toevoegen aan de verwijzing, hierdoor komt de patiënt bij Dimence direct op de juiste plek terecht. Huisarts en voorzitter van de ‘stadscomputer Zwolle-Kampen-Wezep’ Johan de Jonge maakt hier gebruik van via de stadscomputer: “Het blijft niet alleen bij een aanmelding. Alle communicatie tussen de huisarts en Dimence verloopt digitaal. We blijven tussentijds ook digitaal op de hoogte over onze patiënten en na beëindiging van de behandeling ontvangen we een eindbrief. Het scheelt aanzienlijk in tijd, die we nu aan de zorg kunnen besteden.”

Op termijn kunnen vanaf de huisarts relevante medische en/of verwijsgegevens direct – zonder tussenkomst van personen – opgenomen worden in het elektronisch patiëntendossier (EPD) van Dimence.

Artikel delen:

Reageer