Wedstrijd FC Zwolle gaat voorlopig gewoon door

Zwolle – De competitiewedstrijd tussen MVV en koploper FC Zwolle, die vrijdagavond in de Geusselt in Maastricht gespeeld wordt, gaat voorlopig door. Het veld is vrijdagmorgen in orde bevonden. Om 17.00 uur zal het veld herkeurd worden door scheidsrechter Kamphuis.

FC Zwolle is vrijdagmiddag naar Maastricht vertrokken in de wetenschap dat de wedstrijd alsnog afgelast kan worden. Spelverdeler Arne Slot is het niet eens met de beslissing om de wedstrijd MVV – FC Zwolle door te laten gaan: "Ondanks een weeralarm en een veld waarop de uitslag een loterij wordt, moeten we toch spelen. Competitievervalsing noem ik dat!"

Vrijdagmorgen hebben zo’n 75 vrijwilligers in de Geusselt gewerkt om het speelveld sneeuwvrij te maken. De grasmat is in zo’n conditie dat gevoetbald kan worden, als de omstandigheden niet veranderen.

Inmiddels zijn de acht andere wedstrijden, die voor vrijdagavond in de eerste divisie op het programma stonden, afgelast.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. volgens mij gaat het door:

    Scheidsrechter Jochem Kamphuis stond om half 3 bij MVV op het veld en keek zijn ogen uit. Hij gaf alle medewerkers een grote chapeau: “dit veld ligt er gezien de omstandigheden perfect bij!”

    Eerder op de dag keurde scheidsrechter Ed Janssen het veld in Stadion de Geusselt al goed. In verband met de sneeuw die op dat moment nog viel, werd echter besloten tot een herkeuring. Ook de herkeuring viel dus positief uit.

    Het veld is derhalve goedgekeurd. De wedstrijd MVV Maastricht -FC Zwolle vangt aan om 20.00 uur.    Maak melding

Reageer