Computers voor wijkcentra Travers Welzijn

Zwolle – De FNV Dienstenbond stelt de komende weken 36 computers beschikbaar aan drie wijkcentra van Travers Welzijn in Zwolle. Voordat de bewoners in de wijken gebruik kunnen maken van de computers, worden de computers door studenten van het ICT Lyceum van het Deltion College opgeschoond en voorzien van de juiste programmatuur. Met dit initiatief willen de partijen volwassenen onder begeleiding van jongeren kennis laten maken met computers.

De studenten van het ICT Lyceum zijn werkzaam bij het Leerbedrijf Goede Doelen. Binnen dit leerbedrijf zijn ze onder verantwoordelijkheid van de medewerkers van de dienst Automatisering van het Deltion College, bezig met het repareren en installeren van gebruikte computers. De geprepareerde computers worden vervolgens verspreid onder goede doelen in binnen- en buitenland. De dienst Automatisering beschikt naast het leerbedrijf Goede Doelen over diverse andere leerbedrijven, zoals het leerbedrijf werkplekbeheer, Automatisering Service Punt, reparatie & retour en Driezorg.

Project Digitale Trapvelden

De digitale trapvelden van Travers Welzijn zijn ontmoetingsplaatsen voor bewoners in de betreffende wijken in Zwolle. Sinds 2001 treffen zij elkaar in een informele sfeer, tegen het laagste tarief en onder begeleiding van vrijwilligers om hun basisvaardigheden voor de computer te vergroten. De deskundige vrijwilligers begeleiden de bewoners met Microsoft Office programma’s, fotobewerking en het Internet. “Het digitale trapveld biedt maatwerk en elke bewoner kan in zijn of haar eigen tempo een zelf samengestelde cursus volgen”, vertelt Petra Staas, coördinator digitaal trapveld Holtenbroek.

De komende tijd leren de wijkbewoners onder begeleiding van jongeren, werken met computers. De studenten van het Deltion College brengen regelmatig een bezoek aan de wijkcentra, om de computers na te kijken en indien noodzakelijk te repareren. “Op deze manier leren onze studenten omgaan met volwassenen en de volwassenen maken op hun beurt kennis met de belevingswereld van jongeren”, aldus Arjan Andriessen, projectleider Leerbedrijf Goede Doelen.

Samenwerking Deltion en Travers Welzijn Welzijn

Travers Welzijn en Deltion werken op vele fronten samen, waaronder op het gebied van kinderopvang, scholing, stage en kennisdeling. Zo werden Deltion-studenten bijvoorbeeld ingezet voor buitenschoolse opvang, beveiligen ze jongerencentra, bemannen ze wijkboerderijen en doen ze onderzoek naar de tevredenheid van klanten van Travers Welzijn. Ook het Festival der Kunsten, waar mensen met een beperking hun talenten laten zien, is mogelijk dankzij de intensieve samenwerking tussen Travers Welzijn en Deltion.

De computers zijn vorige week overhandigd aan het Wijkcentrum Holtenbroek. Vanaf de eerste week van januari start het digitale trapveld in wijkcentrum Holtenbroek.

Artikel delen:

Reageer