Waarschuwing voor gladheid regio Zwolle

Zwolle – In het westen en midden van het land is het glad door sneeuw. Ook de snelwegen zijn soms spiegelglad. Voor Gelderland en Flevoland geldt een waarschuwing extreem weer. Er kan de komende uren tot 5 cm sneeuw vallen in de regio Zwolle. Verder is het verraderlijk glad door bevriezing van sneeuwresten.

sneeuw.jpg

De Nederlandse Spoorwegen (NS) adviseren mensen niet met de trein te reizen als dat niet strikt noodzakelijk is. Gaan mensen toch, dan moeten ze ruim op tijd vertrekken. Een woordvoerder liet vrijdag weten dat de NS zich gezien de weersomstandigheden aansluit bij eerdere adviezen van de ANWB en het KNMI. De Syntus-bussen op de Veluwe en in Overijssel rijden met vertraging. Alle Syntus-treinen rijden volgens de dienstregeling.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Waarschuwing voor gladheid regio Zwolle”

  1. het is hier ook spekglad maar een ding begrijp ik niet, ze strooien eerst zout en vervolgens komt er een kwartier later een schuiver aan…………… tja dan gaat het zout snel op

  2. Nee Derk, die schuiver verzamelt het zout weer t.b.v. hergebruik. Zout is en blijft schaars. Zelfs de Romeinse soldaten werden in zout uitbetaald….

  3. Juiste volgorde is eerst schuiven, dan strooien. Maareh…. drama, je gelooft toch zeker neit dat ze het zout weer verzamelen met de schuivers? :D;D

  4. tja Derk, hier in Zwolle strooien ze eerst zout op het midden van de rijweg; vervolgens wordt na de neerslag, het zout met schuivers verzameld, en ter plaatse aan de zijkanten van diezelfde weg datzelfde zout nu voor de langslopende fietspaden gebruikt; kan zo in één moeite door…

    maar ’t wordt nu iets van een olifant met een lange snuit enz.

    Veel plezier vanavond in Kampen. Ik ga’s kijken of het bos bereikbaar is.

  5. De herstelwerkzaamheden aan een kapotte bovenleiding in Heerenveen duren langer door de kou.

    Daardoor moeten treinreizigers van Zwolle naar Leeuwarden en vice versa vrijdag nog rekening houden met vertraging op het spoor. Dat heeft een woordvoerder van ProRail gezegd.

    Door de kou zijn ijzeren onderdelen niet makkelijk om in de hand te nemen, zei de zegsman. Naar verwachting rijden de treinen tussen Heerenveen en Wolvega weer vanaf vier uur. Donderdagmiddag reed een vrachtwagen met een kraan door de bovenleiding heen. De draden raakten verstrikt in de spoorbomen die daardoor kromtrokken.

    Volgens een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten had de chauffeur de kraan niet voldoende ingeklapt. Hij kan een boete tegemoet zien. ProRail beraadt zich nog op stappen.

    ANP

  6. Bericht door drama, op 17 december 2010 om 18:12
    tja Derk, hier in Zwolle strooien ze eerst zout op het midden van de rijweg; vervolgens wordt na de neerslag, het zout met schuivers verzameld, en ter plaatse aan de zijkanten van diezelfde weg datzelfde zout nu voor de langslopende fietspaden gebruikt; kan zo in één moeite door…

    maar ’t wordt nu iets van een olifant met een lange snuit enz.

    Veel plezier vanavond in Kampen. Ik ga’s kijken of het bos bereikbaar is.

    Dat wist ik niet Veel plezier in het bos 😉

  7. @Derk, hier in ’t bos (Ommen) ligt nog genoeg sneeuw en is het een schitterende witte wereld, sprookjesachtig.

    Hoe hebben jouw zoon en jij de gebeurtenissen in Kampen ervaren?

  8. Tis hier nog altijd beter dan in Apeldoorn. Ik heb daar de hele dag gewerkt in een pand wat aan hun “ringweg” staat en heb van 07:00 tot 16:00 geen één sneeuwschuiver of strooiwagen voorbij zien komen. Toen ik wegreed lag er een ijslaag van 1 cm op de weg.

    In Zwolle aangekomen zag ik overal zwaailichtjes van strooiwagens op de ring. Gelukkig is het hier beter 8)

  9. Robert Long – Poezevoetjes in de sneeuw

    Poezenvoetjes in de sneeuw
    En ze leiden met een omweg naar
    Het wit besneeuwde vogelhuisje
    Het is beslist de koudste winter van de eeuw
    Poes zit zogenaamd te soezen
    Da’s een ouwe truc van poezen
    Daarmee zegt ze: Kijk, van mij valt niks te vrezen
    Ter misleiding van de mussen
    En de vinken en de mezen
    Ik zit binnen bij het raam
    En zie het bijna al gebeuren:
    Straks dan schiet ze overeind
    En zal zo’n vogeltje verscheuren
    Als een hongerige leeuw
    Het lijkt zo’n liefelijk tefereel
    Maar het is het tegendeel
    Poezenvoetjes in de sneeuw

    Het wordt beslist de koudste winter van de eeuw
    ——–

    Oke, Nu voedertafel vullen.

  10. Ook de komende dagen kan het regelmatig enige tijd sneeuwen of vallen er sneeuwbuien. Vanavond en vannacht passeert een nieuw sneeuwgebied. De kans op gladheid ook door bevriezing blijft onverminderd groot. Het ziet er naar uit dat het winterweer met meest matige vorst in de nacht en periodiek sneeuw deze week aanhoudt.

Reacties zijn gesloten.