Festival of Lessons and Carols in de Peperbus

Zwolle – Op 19 december 2010, de zondag voor kerst, verzorgt “Anthem, koor voor kerkmuziek”, het traditionele Festival of Lessons and Carols in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek aan de Ossenmarkt te Zwolle.

In Engeland worden al vele eeuwen Festivals in deze vorm uitgevoerd, waarbij de bijbellezingen (lessons) centraal staan en afgewisseld worden met koor- en samenzang (carols). Dit jaar wordt het Festival voor de 25e keer uitgevoerd en tijdens dit jubileum zal de première plaatsvinden van een lied gecomponeerd door Timothy Brown, die jarenlang dirigent was bij het koor van Clare College in Cambridge. Tijdens de laatste concertreis van Anthem naar Engeland is er een bijzondere, persoonlijke band ontstaan waarna hij dit lied speciaal voor het koor heeft gecomponeerd. Traditiegetrouw is er ook ruimte voor bekende en minder bekende Carols zoals ‘Once in royal David’s city’, ‘O come all ye faithfull’ en ‘Hark the Herald angels sing’.

Anthem staat onder leiding van Herman Weelink. Organist Harry van Wijk bespeelt zowel het Maarschalkerweerdorgel als het koororgel, terwijl Englyke Baksteen en Ton Hendrikman de bijbellezingen verzorgen.

Dit sfeervolle Festival wordt twee keer uitgevoerd, ’s middags om 16.00 uur en ’s avonds om 20.00 uur. De kerkdeuren gaan een half uur voor aanvang open. Gewoontegetrouw is de toegang gratis, wel is er na afloop een collecte.

Artikel delen:

Reageer