Het weer: droog

Zwolle – Zaterdag is het wisselend bewolkt en overdag vrijwel droog. In de loop van de dag draait de wind naar het zuidoosten. Aan het einde van de middag bereikt een storing vanuit Het Kanaal ons land. Via Zeeland trekt deze storing richting het noordoosten. Heel actief is deze storing niet, maar het levert wel wat lichte sneeuw op in het zuiden. In het noorden blijft het waarschijnlijk droog.

17-12-2010_weerfoto_straaljager_deltion.jpg

Zondag staat een zwakke tot matige zuidoostenwind die weer droge, maar koude lucht aanvoert. Door een depressie boven Engeland is er ook in Nederland veel bewolking aanwezig. Het blijft overdag wel droog. Aan het einde van de dag komt de depressie steeds dichter bij ons. Dat merken we eerst aan de toenemende wind. Zondagavond staat er langs de kust een harde wind en op de Wadden is er kans op storm. In de loop van de avond en nacht trekt vanuit het zuidwesten ook een neerslaggebied over het land. Aanvankelijk is de wind nog zuidoost en valt er sneeuw, maar later draait de wind naar het zuidwesten en gaat de sneeuw over in regen. Met aanvoer van zachtere lucht lopen de temperaturen in de loop van de nacht op.

De dagen daarna wil de dooi nog niet verder doorzetten, overdag is de temperatuur iets boven nul, in de nacht er iets onder. Het blijft wisselvallig met kans op winterse neerslag.  

Artikel delen:

Reageer