Vlaamse wonderband in Zwolle

Het mag gezegd worden, bij onze zuiderburen ontstaan mooie dingen. Eén van die parels heet Absynthe Minded en deze Vlamingen komen voor een gevarieerde rockshow naar Zwolle in  Hedon op vrijdag 23 maart. Het voorprogramma wordt verzorgd door de LoFi-pop band The Sugarettes

Absynthe Minded is zo’n wonderbandje uit België dat maar niet wordt opgepikt door het grote publiek. Onterecht! Debuut album ‘Acquired Taste’ en de in 2005 uitgebrachte opvolger ‘New Day’ zijn perfecte popplaten. Loodzware rocksongs worden afgewisseld met jazzy nummers, festivalmeezingers en dansvloerhits. Een bonte mix van violen, trompetten en een hammond orgel zorgen voor de eigen sound van deze Gentse groep. Optredens zijn intens en geladen. Niet voor niets stond Absynthe Minded regelmatig in het voorprogramma van dEUS.

The Sugarettes verzorgen het voorprogramma. Deze Eindhovense band maakt liedjes die een rauwe muzikale drive hebben, met een sterk gevoel voor de LoFi-pop. In 2006 kwam de demo Sugarettecity uit en waren ze Hollands Nieuwe bij 3voor12. Het 3voor12 oordeel: een stevig rockfundament zoals Sonic Youth ze bouwt, dat lekker combineert met de PJ Harvey-achtige hysterie. Alles is goed doortimmerd, maar het ontspoort nooit echt.

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle, via www.hedon-zwolle.nl en ’s avonds aan de deur. Deuren gaan open om 20:30 uur, aanvang: 21:00 uur. Een kaartje kost € 8,00 (excl. €1,00 servicekosten)  

Artikel delen: