Het weer: bewolkt

Zwolle – Op veel plaatsen is vannacht sneeuw gevallen. In Zwolle ook een aantal centimeters. Het kan daarom behoorlijk glad zijn ivm sneeuw(resten) en bevriezing. Zondagochtend valt er vooral in het oosten nog wat lichte sneeuw. Elders is het op een lokale sneeuwbui na droog. Het vriest op veel plaatsen licht tot matig.

18-12-2010_weerfoto_van_nahuysplein.jpg
Van Nahuysplein

Zondagmiddag is het overwegend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Alleen Zuid-Limburg maakt later weer kans op verse sneeuw. In het zuidwesten van het land loopt de temperatuur op naar waarden rond het vriespunt, in het noordoosten blijft het 5 graden vriezen. Er staat een zwakke tot matige wind uit overwegend oostelijke richtingen. ’s Avonds zijn er enkele opklaringen. Er staat weinig wind en boven het sneeuwdek koelt het flink af. De minima liggen tussen -4 graden in Zeeland en -10 graden in Drenthe.

Maandag is er met name in de kustprovincies ruimte voor de zon. In het binnenland blijft het overwegend bewolkt. In het zuiden kan later op de dag weer sneeuw vallen, al lijken de hoeveelheden mee te vallen. De maxima liggen tussen +1 in het westen en -5 in het oosten.

Dinsdag verloopt dan weer bewolkt met vooral in de zuidelijke helft van het land sneeuw. In de avond en nacht naar woensdag kan er ook in het midden wat lichte sneeuw vallen. De maxima liggen tussen -3 en +2 graden. De dagen daarna wordt het tijdelijk iets zachter met overdag maxima rond 3 graden en ’s nachts lichte vorst. Vanaf kerstavond lijkt de temperatuur weer iets te dalen. Er is iedere dag kans op winterse neerslag.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Het KNMI waarschuwt voor extreem weer. Op veel plaatsen heeft sneeuw voor overlast gezorgd. De buien trokken de afgelopen nacht van het zuidwesten naar het noordoosten.

    Gemiddeld viel er tussen de 5 en 10 centimeter sneeuw, maar op sommige plaatsen is 30 centimeter gemeten. Het KNMI waarschuwt dat het door sneeuw en bevriezing op veel plaatsen glad is.

    Het winterse weer leidt tot problemen op de weg en op het spoor. De NS rijdt met minder treinen en op Schiphol sliepen honderden mensen noodgedwongen op veldbedden omdat vluchten zijn geannuleerd of vertraging hebben.    Maak melding

  2. De wegen in Zwolle zijn hartstikke slecht kan ik je inmiddels uit ervaring vertellen (IJsselallee ook) – dus blijf lekker thuis!


    Maak melding

Reageer