Het weer: kans op zon

Zwolle – Maandagmorgen is het droog en staat er een zwakke tot matige zuidelijke wind. In het noorden schijnt de zon regelmatig, maar ook in het midden en zuiden weet de zon af en toe door te breken.  Langs de Waddenkust neemt in de middag de kans op enkele sneeuwbuitjes geleidelijk toe en ook in het zuiden zou weer wat lichte sneeuw kunnen vallen. In de avond koelt het onder een heldere hemel opnieuw flink af.

19-12-2010_weerfoto_koestraat.jpg
Koestraat

Dinsdag overdag neemt vanuit het zuiden de bewolking weer toe. In het noorden is er nog wel lange tijd ruimte voor de zon. Vanuit het zuiden gaat het in de loop van de middag en avond sneeuwen. In het zuiden kan de neerslag geleidelijk over gaan in regen, met ijzel als tussenvorm. Woensdag zet de dooiaanval vanuit het zuiden moeizaam door. In het noorden betekent dit waarschijnlijk sneeuw en in het zuiden regen of ijzel.  In het noordoosten van het land blijft het nog lang licht vriezen, doordat er aan de grond een stevige noordoostenwind op steekt. Uiteindelijk gaat de neerslag in de nacht naar donderdag overal over in regen en raken we de vorst even kwijt.

De dagen daarna zet de dooi verder door. Vanuit het zuiden stroomt geleidelijk wat warmer lucht binnen op grote hoogte, maar doordat de wind aan de grond uit het oosten tot noordoosten blijft waaien zijn we de winter en de gladheidperikelen nog niet geheel kwijt.  Vooral in de nachten raken we de vorst niet geheel kwijt en is er kans op opvriezing. Als de dooi niet te fel inzet ligt er mogelijk hier en daar nog een sneeuwdek tijdens de kerstdagen. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer