Wärtsilä schenkt machines aan Deltion College

Zwolle – Wärtsilä heeft onlangs de machines van de bedrijfsschool van dochteronderneming DTS-Zwolle B.V. aan het Deltion College geschonken. In januari 2010 werd bekend gemaakt dat Wärtsilä, een vooraanstaande fabrikant van motoren voor de wereldwijde maritieme en energiesector, in Zwolle ongeveer 100 banen zou schrappen. Wärtsilä sloot in mei jl. de bedrijfsschool van dochteronderneming DTS, dat onderdelen voor scheepsmotoren maakte. Deltion is heel blij met deze waardevolle onderwijsmaterialen.

DTS-Zwolle B.V. (Diesel Technology Solutions) produceerde machineonderdelen voor vestigingen van Wärtsilä in Finland en Italië. De firma had jarenlang een eigen bedrijfsschool, waar studenten van de technische opleidingen de mogelijkheid hadden hun studie te combineren met het opbouwen van de praktische vaardigheden benodigd voor het moderne machine-bankwerken. Zowel in de opzet als uitvoering van de opleidingen  was er een intensieve samenwerking tussen DTS en het Deltion College.

Na de sluiting van DTS in mei jl. gaf de directie van DTS aan, de machines te willen schenken aan het Deltion College. De heer Frans Don, managing director van Diesel Technology Solutions-Zwolle B.V. geeft aan: ’Het doet ons genoegen dat de opleidingsmaterialen vanuit onze eigen school goed terecht zijn gekomen. Vanaf dag één dat de sluiting van DTS-Zwolle bekend was, hebben wij met de gedachte gespeeld om onze machines aan een opleidingsinstituut te doen toekomen. Het Deltion College lag voor de hand, omdat we toch vele jaren goed hebben samengewerkt.’

Half november jl. werd de verhuizing van machines gestart. Het gaat om moderne machines die strategische onderdelen en complete modules maken voor motoren, zoals motorblokken, cilinderkoppen, drijfstangen en lagerschalen. Het betreft grote freesbanken, draaibanken, werkbanken en machines om onderdelen te stellen, te monteren en uit te lijnen. Ook ontvangt het Deltion College cnc-apparatuur (computer numeric control), waaronder computergestuurde verspaningsmachines.

Michiel Bilstra, sectordirecteur Techniek & Vormgeving van het Deltion College: ‘Wij zijn heel blij met de door DTS-Zwolle beschikbaar gestelde machines. Het is belangrijk dat onze studenten mee kunnen groeien in technologische ontwikkelingen. We zien deze schenking als een grote aanwinst voor onze onderwijsomgeving.’

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Steeds meer bedrijven sluiten hun bedrijfsopleidingen.
    Toch is het in de afgelopen decenia altijd zeer waardevol gebleken om vakmensen binnen het eigen bedrijf op te leiden.
    Dus Heren werkgevers, nu niet klagen dat er geen goede technische vakmensen te krijgen zijn he?    Maak melding

Reageer