Algemene Log 205

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 206 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 239
 1. Bericht door Derk, op 20 december 2010 om 19:43
  Natascha ik neem mijn petje voor je af hoor! Tot hoever wil je gaan?

  Mijn doel heb ik al bereikt, de aangekomen kilo’s van het roken zijn er af. Meer dan dat nu zelfs. Afgelopen zomer was ik echt niet meer gelukkig, lichamelijk en geestelijk dus het doel was ook om mezelf gewoon weer prettig te voelen in me eigen lichaam.

  Voor volgend jaar hebben we als streven nog eens 10 kg, omdat de dietiste denkt dat ik het kan, maar als het niet lukt, vind ik het ook prima, ik kan nu mezelf weer zijn.

  Bericht door drama, op 20 december 2010 om 19:41
  @Natascha ; precies!. Ben nu enkele maanden wekelijks in de martelwerktuigen bezig. Val niets af, maar geeft wel spirit.

  Idd, ik kan me heerlijk ontspannen als ik op de martelwerktuigen bezig ben;)


  Maak melding

 2. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Natscha dr 11de medaille

  Eregalerij:

  met 2: blauwtje, -p- en Nachtbroeder

  met 3: JanD, Verdieping, marieke de tweede en Plantje

  met 4: Dame

  met 6: Gezellig, Appie,Wim en bernard

  met 8: ingrid, Eva

  met 9: ja-tja

  met 10: Koko hattem

  met 11: Natascha

  met 12: Tim

  met 13: drama

  met 19: Derk

  met 20: Assendörper en Joppuh


  Maak melding

 3. Bericht door drama, op 20 december 2010 om 19:48
  was net aan ’t zoeken wat F5 is.

  Druk maar eens op de F5 toets drama 8) *momepelt iets van jaja nerd*


  Maak melding

 4. Derk ik wens je heel veel sterkte met je voornemen, het is mij niet in de koude kleren gaan zitten maar uiteindelijk ben ik er ‘rijker’ van geworden


  Maak melding

 5. Van Harte gefeliciteerd allemaal.
  En Natascha knap hoor al die kilo’s eraf.
  Maar je weet het is net zoals met roken ervan af blijven. En in jou geval ze eraf houden. Toppie.


  Maak melding

 6. Natascha, gefeliciteerd! Wat een log-opening.
  Wordt er al geschaatst op natuurijs? bijv. WZLpark?
  Ik heb ’t even niet gevolgd de laatste paar dagen…


  Maak melding

 7. @Dame

  Doorzettingsvermogen, ik ben de baas niet de nicotine, te veel hart en vaatziekten op jonge leeftijd in de familie, eigenlijk heel erg cliche allemaal, maar het werkte bij mij. Succes bij een eventuele nieuwe poging! En misschien zijn hulpmiddelen een uitkomst voor je als je dat nog niet geprobeerd had.

  @Ingrid
  Thanks;)


  Maak melding

 8. Hello! Vroeg mij af of ik het artikel of foto’s van onze nieuwe brug heb gemist daar bij de Spiegel.

  Brug heeft een mooie vormgeving en is in de avond- en nachtelijke uren verlicht.

  🙂


  Maak melding

 9. Is dit al bekend hier? Van RTV Oost

  Poppodium Hedon en Stichting Zwols Popfront gaan volgend jaar fuseren.

  Vrijdag tekenen beide partijen een intentieverklaring. Hedon en het Popfront zetten zich actief in voor de popcultuur in Zwolle. Een fusie zien beide stichtingen als een logische stap om elkaar te versterken en als middel om kosten te besparen.  Maak melding

 10. En nog een Zwols nieuwtje:

  Eerste Autismehuis in Zwollemaandag 20 december 2010 | 17:51 uur
  In Zwolle zijn de werkzaamheden aan de fundering voor het eerste Autismehuis in Nederland afgerond.

  Het huis komt in de wijk Westenholte. Dineke Hartman, zelf moeder van twee autistische kinderen, is de initiatiefneemster. Zij wil naast het huis in Westenholte nog tien opvanghuizen rondom Zwolle realiseren. Het huis biedt dag- en weekendopvang voor 14 kinderen met autisme. Zo kunnen ouders en het gezin af en toe worden ontlast en de kinderen zo vroeg mogelijk worden begeleid bij hun aandoening. De eerste aanmeldingen voor het huis zijn inmiddels binnen. In mei moet het autismehuis klaar zijn.  Maak melding

 11. Inderdaad, ga morgen hier beginnen met de deuren en posten te schuren en opnieuw te schilderen…………… Pfffffffffffffffff Ja maar het moet had het beloofd. Al die kralen in de kozijnen en vlaken in de deuren, heb er nu al spijt van dat ik het heb toegezegd. Bouwstijl 1948


  Maak melding

 12. @Derk Belofte maakt schuld. Ik hoop dat het alleen de binnenboel is, want buiten is het te koud om te werken. Succes ermee.
  Ik ga werken en heb ook een spannende dag voor de boeg. Tot vanavond.


  Maak melding

 13. So is het ook nog, maar misschien is Derk dat wel té burgerlijk. Zou wel tof zijn als ie die speciale kwastenhanteerdert zou binnenlaten. Dat zo’n jongen zich zelf druk maakt 😮


  Maak melding

 14. Ben nu al vanaf 07.00 uur bezig met een deur en post, maar liefst 4 oude verflagen die er met druipers op zaten kaal gemaakt. Brander en verfkrabber er bij Pfffff en er zitten 5 deuren in de hal trap ook nog, ga toch maar eens kijken of er een schilder is die al vakantie heeft.


  Maak melding

 15. En dan nog een verflaag. Zonder druipers, dan heb je nog een dikke kans dat je het volgens de directrice niet goed doet.

  Derk heb jij trouwens die Duitsers ook geïnformeerd over de historie van het Engelse Werk?


  Maak melding

 16. Derk, ik ken een paar schilders, en die hebben werk plenty. Bovendien het hele jaar zich het sch*s gewerkt, en nemen nu een paar dagen vrij.  Maak melding

 17. Langst deze onsympatieke weg wens ik vrouw-derk heel veel plezier met de klusjes man. Helaas is daarmee de bende nog niet geschilderd, lijkt het. Misschien toch maar een op marktplaats rondkijken, zoals Koko aanbeveelde.


  Maak melding

 18. Dick.

  Ik zie het zoek wel even andere op.

  En dat hoofd is het bronzen beeld van Joop den Uyl die voor de Troelstrazaal staat op het binnenhof.:D


  Maak melding

 19. Dank je Zwolse! Dit verhaal had ik vroeger eens gehoord. Maar ik kende het niet meer precies. @ Derk…dit is nog een aanvulling over het Engelse Werk

  Vorm en materiaal

  Het monument in park Het Engelse Werk te Zwolle is een kleine zuil van dolomiet (een grijsgroene steensoort) met in reliëf een heraldisch wapen.

  Tekst
  De tekst op de zuil luidt:

  ‘GEFUSILLEERD
  3 OKTOBER 1944
  CORNELIS BAKKER 15-05-1922
  ALBERT BROUWER 09-07-1919
  HANS MARIUS KOOPAL 15-08-1920
  JACOB KOORN 04-11-1922
  ALFRED SCHNELL 10-06-1900
  EVA SCHNELL-JOLOWICZ 19-11-1913.’
  Digitaal Joods Monument

  De joodse oorlogsslachtoffers die op dit gedenkteken vermeld staan, zijn tevens opgenomen in het ‘Digitaal Monument Joodse Gemeenschap in Nederland’. Hierin vindt u meer informatie over deze personen met waar mogelijk een korte biografie, familierelaties en adresgegevens.

  Onder het kopje ‘Geschiedenis’ op deze pagina kunt u op een persoonsnaam klikken om doorverwezen te worden naar het Digitaal Joods Monument.

  Locatie
  Het monument is geplaatst in het park Het Engelse Werk, nabij de IJssel, aan de Katerveerdijk in Zwolle.

  Deze link


  Maak melding

 20. Dick.

  Als je deze link aanklikt lees je meer waarom deze 6 mensen gefusieerd zijn.www.engelsewerk.hubertweb.nl.

  ik kan deze link niet plaatsen.


  Maak melding

 21. Advies???????????????? je wou me strikken om de onderkant van de deuren te doen en jij de bovenkant.
  En bij die deuren van jou zit veel glas aan de bovenkant, koko an het werk en Derk mooi weer spelen;)

  Dank oe de koekoek


  Maak melding

 22. Ach Koko ik neem er de tijd voor eerste deur is geschuurd, morgenvroeg weer een en als ze allemaal gedaan zijn dan schilderen. Ga zo eerst even een schuurmachine halen waar de stofzuiger op kan.

  Trouwens ik heb al een maat van me gestrikt om mee te helpen, dus blijf jij maar even uitrusten en bijkomen. 8) Natuurlijk ben je uitgenodigd om als het klaar is “mijn”werk te komen bewonderen. :D:D:D


  Maak melding

 23. Gisteren 4 kratten gehaald, dat is dus 4×30% =120% zei ik tegen dat meisje achter de kassa en vroeg of ik dus even 20% kon beuren. Die keek me aan of ze water zag branden, ze moest even bellen. Wij lachen natuurlijk zo leuk kan boodschappen doen zijn.


  Maak melding

 24. Ach ik moet zeggen dat het verbruik van de 270 echt wel mee valt. Ik zit op een gemiddeld verbruik van 6.9, komt natuurlijk ook omdat ik veel lange afstanden rij.

  Die Alfa was iedere dag 60 euro tanken……………….:o


  Maak melding

 25. Cheque 20 mile van Office Depot aan 3FM Serious Request

  Medewerkers van het Office Depot in Zwolle hebben aan radiopresentatoren Sander Lantinga en Ramon Verkoeijen een cheque van 20.000 Euro overhandigd voor 3FM Serious Request 2010. De DJ??s kregen de cheque als beloning voor hun ludieke actie als klusjesmannen op het distributiecentrum in Zwolle. Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat dit jaar in Eindhoven. Vanaf 18 december zitten radiopresentatoren Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Giel Beelen een week lang zonder eten in het Glazen Huis en maken non-stop radio.  Maak melding

 26. @ Natascha, vind het knap van hem dat hij er zo mee naar buiten komt. Zo zien jongeren dat het ook niet alleen rozegeur en maneschijn is, wanneer je gevraagd word om je droom (voetballer te worden) om te zetten in werkelijkheid.


  Maak melding

 27. Is er als werkverschaffing tijdens de jaren dertig niet gewerkt aan onderhoud en herstel van het landschapspark Engelse werk? Dat staat me zo bij, maar ik zie het nu nergens terug.


  Maak melding

 28. Ja, dat zag ik ook na wat googelen, maar over het Engelse Werk kan ik niks vinden. Misschien vergis ik me. In Nijmegen is de Goffert aangelegd (of hersteld) tijdens de crisisjaren. De werklozen van toen moesten onder een verschrikkelijke regiem aan de slag. Nadien noemden ze De Goffert de “Bloedkuul”. Sommigen zijn er nooit meer geweest, terwijl het ook een mooi park is én NEC er speelt.


  Maak melding

 29. @Dame;

  Het Engelse Werk te Zwolle

  Door de nieuwe verhoudingen van de algemene nationale politiek aan het einde van de achttiende eeuw verloren vele vestingsteden hun oorspronkelijke functie. Het stond deze steden vrij om de vestingwerken rond hun stad een nieuwe functie te geven. In 1790 werd Zwolle tot zogenaamde open stad verklaard en verloor zij zodoende haar militaire functie. Zwolle zoals ook vele andere steden koos ervoor om de vestingwallen als `wandeling’ te bestemmen. Deze wandelingen waren een aanwinst voor de stad, de bestuurders hoopten met deze investering nieuwe burgers aan te trekken.(32)
  De Zwolse verdedigingswerken, de Koterschans en Het Nieuwe Werk, beide gelegen aan de IJsseldijk (vroeger ter verdediging van het veer en als overzichtspunt over het verkeer op de IJssel) werden door Koning Lodewijk Napoleon in 1809 aan de stad Zwolle geschonken om te gebruiken voor de aanleg van een kanaal van de stad naar de IJssel. Het Willemskanaal werd geopend door Koning Willem I in het jaar 1819.
  De aanleg van het kanaal en de aanleg van het park, vanaf 1828, op Het Nieuwe Werk vonden plaats ten tijde van grote armoede. Beide werken werden uitgevoerd door hulpbehoevenden/werklozen, die voor het zware graafwerk een kleine vergoeding kregen. In 1828 besloot de gemeenteraad van Zwolle tot de totale afbraak van de vestingmuren, dit naar aanleiding van de al sterk verwaarloosde en verwilderde terreinen en de behoefte aan stenen voor de bestrating.
  Het Nieuwe Werk c.q. Het Engelse Werk, zo genoemd vanwege de tuinstijl op deze vestingwal werd vanaf 1828 door Hendrik van Lunteren deskundig vergraven, opgeruimd en tot een publiekspark ingericht in de Engelse landschapsstijl.(33) Naast dit zogenaamde Engelse Werk te Zwolle ontwierp Van Lunteren ook een gedeelte van de herinrichting van de walllen in Amersfoort.(34) Hiermee bracht hij evenals andere tuinarchitecten in zijn tijd aan deze, voorheen aan het aristocratisch cultuurgoed gebonden, tuinstijl een veranderd imago. Zodoende vond een zogenaamde democratisering van het landschap plaats.(35) Het parkontwerp van Van Lunteren kenmerkt zich door een ruimtenreeks, gedeeltelijk als bosbeek en gedeeltelijk als groen, die zich door de besloten parkaanleg slingert. Het Engelse Werk werd door de negentiende-eeuwse inwoners van Zwolle als wandel- en picknickplaats gebruikt. Na de dood van Hendrik van Lunteren in 1848 nam Samuel A. van Lunteren de taak tot verdere verfraaiing van het park op zich. In 1874 werd aan de tuinarchitect Dirk Wattez (1833-1906) de opdracht gegeven een herinrichting voor het noordoostelijke parkdeel te ontwerpen.(36) Wattez ontwierp in de late landschapsstijl (37), waardoor zijn aandeel in het Engelse Werk niet een groot contrast zal vormen met het werk van de Van Lunterens.

  bron


  Maak melding

 30. Dame.

  Ik kan ook niets vinden van het Engelse werk,wel van mijn opa gehoord onder welke erbarmelijke omstandigheden hij heeft moeten werken bij de werkverschaffing,schrijnende verhalen en dan 6 dagen per week lopen van Zwolle naar Kampen en s avonds weer terug.


  Maak melding

 31. Dank je Derk, dat je het gevonden hebt. Gelukkig liet mijn geheugen me niet echt in de steek, alleen de datering deugde niet.
  Ja Zwolse, soms hoor je weer die roep om werkverschaffing, maar ik denk dat weinigen dat op de manier ingevuld willen zien als in die tijd. Werklozen voelden zich vaak vernederd en uitgebuit.
  Een gewone baan is voor de meeste mensen toch te verkiezen boven nutteloos thuis of het doen van klussen tegen een kleine vergoeding. Dat voelt niet als een zinvolle bijdrage aan de samenleving/


  Maak melding

 32. Overigens hebben deze werklozen achteraf natuurlijk wel een heel bijzondere bijdrage geleverd: alle genoemde parken zijn schitterend en aangenaa vertoeven. Dat zullen Derk en de Duitsers kunnen beamen.


  Maak melding

 33. Gatdarrie, weer een:

  De 50-jarige man uit Ens (Flevoland) die dinsdagochtend werd opgepakt op verdenking van kindermisbruik, is de mede-eigenaar van de agrarische kinderopvang Onze Boerderij.

  >:(


  Maak melding

 34. Het is wel voor de hand liggend dat pedo’s (en mensen die rijk willen worden met kinderporno) die plaatsen opzoeken waar kinderen zijn. Vroeger vooral kostschool, internaat, scouting; nu voetbalclubs, kinderdagverblijven. Het verbaast me vooral dat het soms zolang door kan gaan. Het toezicht deugt dan toch echt niet.


  Maak melding

 35. Ingrid ga er maar gerust van uit dat Derk niet teveel hooi op z’n vork neemt hoor.
  Ben bang dat hij die kennis van hem de vork in de hand heeft gedrukt:o;)

  Derk wil het lukken met die scharnieren te verstellen?


  Maak melding

 36. @Koko dat met die scharnieren ging prima heb de slag nu helemaal te pakken. :D:D:D En ja mijn maat heeft ook goed gewerkt, uitvoerder is voor mij weggelegd. 😉


  Maak melding

 37. Als ik advies nodig heb dan bel ik je dat weet je Koko, trouwens die maat van mij is echt een pietje precies nu wil die die deuren ook nog glad plamuren pfffffff maare hij begint morgenvroeg al om 6.00 uur, heb hem dus een sleutel meegegeven kan ik me eigen nog even omdraaien en als de koffie klaar is kan die me roepen. 😉


  Maak melding

 38. bron:Elsevier.nl:

  Toshiba lanceert eerste billoze 3D-televisie

  woensdag 22 december 2010 12:52

  Fabrikant Toshiba heeft vandaag in thuisland Japan de eerste 3D-tv gelanceerd waarbij de kijker geen speciale 3D-bril nodig heeft  Maak melding

 39. Dick wie zong dat liedje ook al weer van pom pom cavelary of zoiets shit dreuntje zit in mijn kop maar komt er maar niet uit

  Vrrraaaaag ut dan aan Joppûûûûûûh!

  jona lewie!!!


  Maak melding

 40. @ Derk…

  Bericht door Derk, op 22 december 2010 om 15:22
  Zijn meisje is toch al onderweg naar hem?

  Ze zag er goed uit he! Zou ik ook over laten komen….met al die feesten in het aan alle kanten trekkende Zwolle……..HIERKOMM’N zou Robert ten Brink meekomen?


  Maak melding

 41. Dick zit weer in de dan! Via de mail;

  Wilde dit net posten in reactie op je ????????????????ANNABEL

  Derk: ANNNNNNAAAAAABBBBBBEEEEEELLLLLLLL is de favo als ik met een maat van me ben (samen meeblerren):
  Héérlijk ontwapenend en vrolijk, super tekst!

  Volgens mij was iedere jongen toen verliefd op Annabel!
  Of op die meid uit ⤽Daar gaat ze! Van Clauseau

  Die sensueel voorbij marcheerde??.ongegeneerd. Hahaha

  De vakantie op de waddeneilanden-plaat

  :D:D:D

  Zie nu opeens, als ik de ogen dichtdoe, ook een stuk of 10 Annabellen 8)


  Maak melding

 42. Zo ben ik weer, sorrry Joppuh mijn internet vloog eruit maar dankzij XS4All was dit snel opgelost.

  Dick heeft idd een “ban” zal niet door de ADMIN gedaan zijn maar er zit toch wat fout bij die server.

  ja-tja hier sneeuw genoeg hoeveel wil je hebben? vraagprijs is op het moment 10 euro de kub 😛


  Maak melding

 43. Yuri van Gelder mag zich weer bij de nationale turnselectie voegen.

  Dat is de uitkomst van de gesprekken tussen de turnbond en de turner zelf.

  Zij hebben overeenstemming bereikt over de wijze waarop Van Gelder in de toekomst weer op topniveau kan turnen.

  WK turnen
  De bond zette Van Gelder eerder dit jaar uit de selectie omdat hij op de vooravond van de WK in Rotterdam bekend had weer cocaïne te hebben gebruikt. Van Gelder gaf later aan dat die bekentenis niet ‘echt’ was, maar dat hij zo snel mogelijk de WK wilde verlaten omdat de druk te groot was geworden.

  Onder leiding van Maurits Hendriks van NOC*NSF zijn beide partijen nu tot een oplossing gekomen.

  NOS


  Maak melding

 44. Hoe vaak moet ik dit soort berichten nog lezen :'(

  Brigadier ontslagen om kinderporno
  HILVERSUM – Een brigadier van het korps Gooi en Vechtstreek wordt ontslagen nadat op zijn privécomputer kinderporno is gevonden.

  De politieman was sinds begin oktober geschorst. De zaak kwam aan het rollen naar aanleiding van informatie uit een Engels politieonderzoek.

  Er loopt inmiddels een strafrechterlijk onderzoek tegen de agent. De politie wil verder niets kwijt over de zaak.

  Nota bene al in Oktober bekend!  Maak melding

 45. @Derk ; ik denk dat het topje van die ellendeberg net boven is….
  en dan zie ik een populist als GW ook nog in staat om er stemmen mee te winnen: wie de hoogste strafmaat voorstelt, krijgt de meeste stemmen>:(


  Maak melding

 46. Bericht door dick, op 22 december 2010 om 15:37
  Dame komt ook altijd laat uit haar werk?

  Ja Dick, ik behoor tot het legioen Hardwerkende Nederlanders!:D:D:D


  Maak melding

 47. Morgen gaan we weer wegen bij de dietiste, ik heb besloten 1 euro per afgevallen kg te doneren aan SR10, vind wel een mooie afsluiting van dit jaar:D

  Nog 15!


  Maak melding

Reageer