Start aanbesteding voor Rivierplannen bij Zwolle

Zwolle – De twee Zwolse Ruimte voor de Rivierprojecten, Dijkverlegging Westenholte en Uiterwaardvergraving Scheller en Oldeneler Buitenwaarden, zijn gestart met de aanbesteding. Dit betekent dat de projecten, die in één werk zijn samengevoegd, ‘op de markt zijn gebracht’ en aannemers zich kunnen aanmelden om deel te nemen aan de aanbesteding.  

 

luchtfoto_hanzelijn.jpg

 

Voor het Waterschap Groot Salland, verantwoordelijk voor de uitvoering van deze projecten aan de  IJssel, is het een bijzondere aanbesteding. Er wordt niet alleen beoordeeld op prijs, maar ook op vooraf gestelde kwaliteitseisen. Naar verwachting worden beide projecten in juni 2011 gegund, waarna de aannemer zal starten met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het maken van ontwerpen en het opstellen van planningen.


De start van de aanbestedingsprocedure voor de twee Ruimte voor de Rivierprojecten is voor het waterschap een belangrijke mijlpaal. Na een lange voorbereiding is de daadwerkelijke uitvoering een stap dichterbij. Zoals het er nu naar uitziet, start de geselecteerde aannemer in de tweede helft van volgend jaar (na de zomervakantie) met de werkzaamheden.

Ruimte voor de Rivier

 

In de afgelopen eeuwen hebben de rivieren steeds minder ruimte gekregen. De rivieren liggen ingeklemd tussen steeds hogere dijken en achter die dijken wonen steeds meer mensen. Tegelijk is door bodemdaling het land achter de dijken lager komen te liggen. Ook regent het vaker en harder waardoor de rivieren steeds meer water moeten verwerken. Bij een overstroming zijn in het ongunstigste geval 2 tot 4 miljoen Nederlanders in gevaar. De regering neemt daarom maatregelen om de veiligheid te vergroten en daarmee in de toekomst het rivierengebied te beschermen tegen overstromingen. De rivier krijgt op 39 plaatsen meer ruimte. Deze maatregelen vormen samen het programma Ruimte voor de Rivier. Naast veiligheid investeert het programma Ruimte voor de Rivier in ruimtelijke kwaliteit: het rivierengebied wordt mooier en aantrekkelijker gemaakt en biedt meer ruimte aan natuur en recreatie.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ik vind dat de resultaten van deze projecten ons rivierenland niet alleen veiliger, maar ook veel mooier en interessanter maakt. Ik heb me alleen wel eens afgevraagd of de waterschappen niet veel eerder deze maatregelen hadden moeten nemen i.p.v. de eerdere dijkverhogingen. Je mag toch verwachten dat bij de waterschappen voldoende kennis aanwezig is?


  Maak melding

 2. @ Henk,

  quote] In wezen is het Waterschap dan ook een Linkse Hobby.

  [/quote]
  Jij bent een insider, waar bij de waterschappen of bij de rechtse partijen.
  Snap niets van je opmerking, kun je ook verder uitleg geven, of schop je gewoon overal tegen aan, zonder dat je weet waarom?

  Zo van ik ben anti……., maar waarom eigenlijk.


  Maak melding

 3. Ingrid.

  Dat is teveel van het goede gevraagd hoor,Henk is meer van het Man Bijt Hond nivo.

  Meer dan kreten als linkse kerk,linkse hobby komt die niet.Hij zou misschien wel willen,maar de kennis ontbreekt waarschijnlijk.


  Maak melding

 4. Ik kan mij herinneren, dat in de jaren zeventig met name de linkse partijen tegen dijkverhogingen waren. Tenminste op de manier die Rijkswaterstaat en de waterschappen dat wilden. Dus Henk in dit geval toch duidelijk een rechtse hobby?!


  Maak melding

 5. Het waterschap is juist een rechtse organisatie. Kijk maar naar de watergraven hun achtergrond. Als je niet van hun club bent kom je er vast niet bij. Ze zijn bot en doen waar ze zin in hebben. Afschaffen en bij de provincie onderbrengen.


  Maak melding

 6. Daar ben ik het helemaal mee eens Tex want deze waterschappen kosten ons jaarlijks 100derden miljoenen euro”s en kunnen rustig ingekrimpt worden .Dus onder brengen bij de provincie is een zeer goed plan.


  Maak melding

Reageer