Het weer: witte kerst

Zwolle – Woensdagochtend valt er in een groot deel van het land sneeuw. In het zuiden, en vooral zuidoosten, is er ook een grote kans op ijzel. De temperatuurverschillen blijven groot.

21-12-2010_weerfoto_nieuwe_vecht.jpg
Nieuwe Vecht

In de middag verandert er niet heel veel. Door een noordoostenwind blijft het noorden en westen in de koude lucht en bij temperaturen rond of net onder 0 valt er af en toe sneeuw. In Limburg wordt het tijdelijk droog en dooit het 1-2 graden. Ook in het oosten van Noord-Brabant en het oosten van Gelderland kan het licht dooien. In de avond en nacht naar donderdag draait de wind van noordoost naar noord en duikt de temperatuur in het zuidoosten weer onder 0. Vlak aan zee kan de temperatuur juist iets oplopen doordat de wind van zee waait. In Limburg kan een beetje sneeuw vallen. In de rest van het land verloopt de nacht droog.

Donderdag is er vooral in de kustgebieden en in Limburg kans op een winters buitje. De temperatuur komt overdag uit tussen 0 graden in het oosten en +3 in het westen. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is meest matig van kracht.

Vrijdag is er nog een graadje dooi. Het is bewolkt, maar op de meeste plekken blijft het droog droog. De wind zit nog altijd in de noordhoek.

In het kerstweekend krijgt een hogedrukgebied het voor het zeggen in onze omgeving. Het is dan, op een enkel winters buitje aan zee na, droog en mogelijk zien we de zon. Er is echter ook een grote kans op hardnekkige mist en lage bewolking. Overdag ligt de temperatuur rond het vriespunt en in de nachten vriest het licht tot matig. We krijgen vrijwel overal een witte kerst. Alleen in het noordwesten zou het nog kunnen mislukken.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer