Met Lef – zelfverzekerd in contact met anderen

Zwolle – Op 18 januari 2011 start Dimence de cursus ‘Met Lef’. Elke dag komt u mensen tegen. Op het werk, in de supermarkt of op een verjaardag; familieleden, vrienden, kennissen en totale vreemden. Sommige mensen zijn angstig, gespannen en onzeker in deze contacten met anderen. Dit wordt ook wel omschreven als verlegenheid of ‘sociale angst’. Het voeren van een gesprek of het geven van een mening kan dan heel lastig zijn. En het kan heel aantrekkelijk worden om situaties waarin men ‘sociaal moet doen’, zoals verjaardagen of vergaderingen zoveel mogelijk te vermijden.

In de cursus ‘Met Lef’ leren cursisten omgaan met angst en onzekerheid, zodat de deelnemer meer kan genieten van het contact met anderen. Aanpakken van angstige gedachten, vergroten van zelfvertrouwen, leren ontspannen, doorbreken van vermijdingsgedrag en omgaan met angstige situaties zijn onderdelen van de cursus.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op een dinsdagavond van 19:00 – 21:00 uur. Voorafgaand aan de cursus vinden er kennismakingsgesprekken plaats, deze staan gepland vanaf begin januari aanstaande. Voor meer informatie of aanmelding, neemt u contact op met het Cursuscentrum, afdeling Preventie Dimence, telefoonnummer 038 4269 522 of via preventie.westoverijssel@dimence.nl .

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer