The Young Ones komt met Jeroen de Grote

Zwolle – The Young Ones en Jeugdtheaterschool van Muzerie werken sinds dit seizoen samen op het gebied van theateractiviteiten voor jongeren. Ook is de Jeugdtheaterschool verhuisd naar Theater de Kerk aan de Bisschop Willebrandlaan, het thuishonk van The Young Ones. Het eerste gezamenlijke project van The Young Ones en Theaterschool Young Ones is de theatervoorstelling die donderdagavond zijn première beleeft: Jeroen de Grote (naar het boek van Jan Blokker, regie: Jeroen Kriek, Tekst: Yvon Haan).

22-12-2010_try-out_yheater_jeroen_de_grote_4.jpg

De cast van deze voorstelling bestaat uit een combinatie van de productieklas van Theaterschool Young Ones, een groep acteurs die via audities bij The Young Ones zijn binnen gekomen en een paar professionele acteurs. Weblog Zwolle keek woensdagavond alvast vooruit bij de eerste Try Out van Jeroen de Grote, en constateerde na het indrukwekkende theaterstuk Meisjesinternaat Vredestein wederom een knap staaltje acteerwerk van de Overijsselse youngsters. Jeroen de Grote is tot en met 2 januari 2011 te zien in de Theaterkerk.

22-12-2010_try-out_yheater_jeroen_de_grote_1.jpg

22-12-2010_try-out_yheater_jeroen_de_grote_2.jpg

22-12-2010_try-out_yheater_jeroen_de_grote_5.jpg

Jeroen de Grote

Jeroen is een baby. Hij is niet uit de buik geboren. Kinderen werden in die tijd geboren uit een kool. Jeroen is een heel grote baby, die slim is bovendien. En hij kan praten. Hij besluit zich klein te maken. Anders zijn er misschien geen ouders die hem willen hebben. Hij wordt meegenomen door een lelijke dame met een haakneus die een heks blijkt te zijn. Dit is het begin van een lange reis door een magisch-realistische wereld vol vreemde gebeurtenissen, wonderlijke landschappen en rare figuren.

De jeugdtheaterschool organiseert het leertraject, het educatieve deel waarbij kinderen en jongeren in aanraking komen met theater en door middel van lessen, workshops en projecten steeds beter leren toneel te spelen.

22-12-2010_try-out_yheater_jeroen_de_grote_3.jpg

The Young Ones richt zich op het maken van voorstellingen en theaterprojecten voor en met jongeren uit Oost-Nederland. Door audities worden de spelers voor de theaterproducties geselecteerd. Jongeren, in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar, hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan deze audities.

Door de samenwerking komen de leerlingen van theaterschool Young Ones ook buiten hun vaste lessen om in aanraking met de energie en inspiratie die de totstandkoming van theaterprojecten met zich mee brengt en krijgen zij een duidelijker beeld over wat theater in hun leven kan betekenen.

Voor meer informatie over het cursus aanbod van Theaterschool Young Ones en voor inschrijvingen kun je voorlopig terecht op: www.muzerie.nl

SPEELLIJST
Do 23 december – 14:30 uur (Try-out)
Do 23 december – 19:30 uur (Première)
Vrij 24 december – 14:30 uur
Zo 26 december – 14:30 uur
Ma 27 december – 14:30 & 19:30 uur
Di 28 december – 14:30 & 19:30 uur
Wo 29 december – 14:30 & 19:30 uur
Do 30 december – 14:30 & 19:30 uur
Zo 2 januari – 14:30 uur

HIER kunt u kaarten bestellen

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Jeroen Kriek op z’n best!
  Op de valreep zo vlak voor de kerst: de premiere van Jeroen de Grote. (een verhaal van Jan Blokker)
  Een prachtige voorstelling, waarbij het spelplezier van het toneel spatte. En dan nog de kwaliteit van het decor, kostuums en niet te vergeten de animaties op het levensgrote achterdoek. Nee, ik zal Robert Baarda niet vergeten! Niet teveel over praten eigenlijk; gewoon nog gaaan zien deze vakantie.  Maak melding

 2. Verspilling van subsidie. Laat ze iets bedenken waar ze daadwerkelijk de gemiddelde jongere mee bereiken en meer jongeren bij cultuur en kunst kunnen betrekken dan het doorgaans zo gemakkelijk te bereiken VWO cluppie. Stekker er uit en subsidies beter besteden.


  Maak melding

 3. @Richardvan.
  Wat een onzin verhaal. En waar lees jij dat ze subsidie krijgen.
  Weet je hoeveel jongeren leren doodat ze op een podium durven te gaan staan, voor een volle zaal.


  Maak melding

 4. @ ingrid Weet je hoeveel jongeren leren doodat ze op een podium durven te gaan staan, voor een volle zaal.

  dat is gelul, dat helpt mischien bij mensen die toneel leuk vinden, en dat is mischien 1 op de 50 die naar zon club gaat. de rest heeft er niks aan, dus de subsidies moeten beter worden besteed.


  Maak melding

 5. Richardvan & Dirk-jan hebben duidelijk GEEN IDEE waar ze het over hebben! Zeker niet als het gaat om The Young Ones! Het lijkt vooral op lekker roepen wat je een aantal populistische publieke figuren hebt horen roepen. Jammer voor jullie.

  Wat is Jeroen de Grote een prachtige voorstelling! Wat wordt er geweldig gespeeld door al die kids! (ik hoorde dat de jongsten 11 jaar zijn!!!) Wat zijn de animaties gaaf. De muziek mooi. Het lijkt bijna film alles bij elkaar. Iedereen zou deze voorstelling moeten zien. (Voorals types als Richardvan & Dirk-jan.)  Maak melding

Reageer