Sportieve vakantie voor kinderen van Zwolse BSO’s

Zwolle – Wat is zumba? En hoe word je een goede volleyballer? Om dat te ontdekken, konden alle kinderen van de Zwolse BSO’s van Landstede deelnemen aan twee sportieve clinics. “Met het aanbieden van deze clinics willen we kinderen laten kennismaken met verschillende sporten”, aldus Sjura Ouwehand, assistent-leidinggevende bij BSO De Vlieger, onderdeel van Landstede Kinderopvang.

zumba.jpg

De kerstvakantie ging sportief van start voor de kinderen van de BSO’s in Zwolle. Zo kwamen er op maandag 20 december zo’n veertig kinderen tussen de 4 en 12 jaar naar de volleybalclinic die werd gegeven bij Landstede MBO (locatie Fuchsiastraat). De kinderen leerden alle ins en outs van de teamsport van een pedagogisch medewerker en twee heren van Landstede Volleybal.

Fitness & dansen

De zumbaclinic vond de dag erna plaats bij BSO De Vlieger (locatie Oude Wetering). “Het ging om een kennismakingsles die werd aangeboden door XLPRO Sportclub in Zwolle”, vertelt Ouwehand. Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans. Een uur lang leerden de kinderen – ongeveer twintig – er alles over.

Werkgroep Sport“Kinderen laten kennismaken met verschillende sporten is onderdeel van ons pedagogisch beleid. Zo zet de werkgroep Sport van Landstede Kinderopvang, die de volleybalclinic organiseerde, zich in om sport (meer) te integreren in de buitenschoolse opvang. Tevens inventariseert de werkgroep over welke sportmaterialen BSO-locaties moeten beschikken”, licht Ouwehand toe. De werkgroep organiseert elke schoolvakantie een clinic. De BSO’s kunnen hierbij gebruikmaken van de zogeheten ‘sportbakken’: bakken met sportmaterialen en kaarten waarop mogelijke activiteiten worden toegelicht.“

Artikel delen:

Reageer