Solidara stelt vragen over zoutvoorraad in Overijssel

Zwolle – Bij aanhoudende kou en gladheid is het noodzakelijk dat de provincie maatregelen neemt om het aantal verkeerongevallen te voorkomen en de doorstroom van het economische- en sociale verkeer te bevorderen. Hierbij dient vooral ook aandacht te worden besteed aan ouderen, die mede door de gladheid geïsoleerd komen te staan.

De fractie van Solidara vindt het belangrijk dat, ook met het oog op de komende jaren, de provincie een concreet plan opstelt om samen met de gemeenten en andere provincies de voorraad strooizout te bevorderen. Solidara begrijpt dat Overijssel nog een zoutvoorraad heeft voor twee weken, en heeft daarom een aantal vragen aan het college van gedeputeerde staten inzake de aanhoudende kou.

  1.      Nog zo’n drie maanden lang kan er sprake zijn van gladheid op de provinciale wegen. Heeft de provincie voldoende strooizout om in ieder geval de provinciale wegen te voorzien van zout de komende maanden?

2.      We begrijpen dat de provincie slechts beschikt over een zoutvoorraad van twee weken. Hoe gaat u dit verder aanvullen?

3.      Is er coördinatie vanuit de provincie richting de gemeenten in Overijssel  ter bestrijding van de gladheid en het organiseren van de zoutvoorraad?

4.      Heeft de provincie zich reeds aangesloten bij het landelijke coördinatiepunt strooizoutvoorraad? Zo nee, waarom niet?

5.      Welke concrete stappen gaat het provinciebestuur nemen voor de komende jaren? 

Namens Solidara fractie Overijssel

Ülkü Yilmaz en Düzgün Yildirim

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Zo wie zo domme vragen drama, deze waren er vorig jaar ook al en het zou nooit meer voorkomen, iedere provincie en gemeente had zijn lesje geleerd.
  Ze hadden beter kunnen vragen wat er van die afspraken terecht is gekomen. Ik kan je het antwoord wel geven hoor de zout verkoper heeft bestellijsten gemaakt maar verdomd het nu om de zoutwinning aan te zetten puur opdrijving van de prijs.


  Maak melding

 2. Tip: ons land ligt aan de Noordzee, vang in de zomerperiode even wat water op en laat dit op de Maasvlakte verdampen net zoals in Spanje. Lijkt me goedkoper dan het vanuit het buitenland te importeren.


  Maak melding

 3. Niet alleen in eigen land, maar zelf in de eigen provincie. In Twente liggen diverse zoutkoepels. Er gaan stemmen op om zout uit een gesloten koepel te gebruiken. Willen wij in West-Overijssel ervan profiteren dan moeten we wel even lief naar Twente kijken.;)


  Maak melding

Reageer