Markt in Zwolle langer open op vrijdag

Zwolle – Inwoners en bezoekers van de Zwolse binnenstad kunnen op vrijdag 24 december 2010 langer naar de markt. De gemeente heeft besloten de openingstijden van de centrummarkt op deze dag met twee uur te verlengen. Hiermee sluit de markt niet om 13.00 uur maar om 15.00 uur.

De meerderheid van de marktkooplieden ziet deze verruiming zitten. Met de verlenging van de openstelling blijft de gezelligheid in de binnenstad op vrijdag 24 december langer aanwezig en krijgen consumenten langer de gelegenheid hun (kerst)inkopen te doen. Voor de marktkooplieden biedt het een gelegenheid om, ondanks dat er op zaterdag 25 december (Eerste Kerstdag) geen markt is, toch een mooie omzet te behalen.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Ik dacht ook heel naïef dat de marktkooplieden ’s middags nog een markt hadden… Betekent dit nu dat we vaker een markt op vrijdagmiddag kunnen hebben? Ik ben voor! En ik wil daar best de ochtend voor opofferen voor een andere stad hoor 😀


  Maak melding

 2. Vreemd dat de markttijden nog steeds niet zijn aangepast aan de eisen van deze tijd. De huidige tijden zijn vaak nog gebaseerd op marktrechten van honderden jaren geleden. Geen wonder dat het niet zo goed gaat met het marktwezen.


  Maak melding

 3. @ Tevens wat een gezeur om de markttijden aan te passen. Aanpassen aan wat? Er zijn echt nog wel marktlieden die op woensdagmorgen in Zwolle zuid staan en s’middag elders.
  Je wilt/kunt naar de markt of niet.


  Maak melding

 4. De Vrijdagmarkt had allang een dagmarkt moeten zijn ,maar daar waren veel kooplui op tegen omdat ze in de middag ook nog elders stonden/staan.Alleen moet dan de markt een ander karakter krijgen,waarin terrassen open kunnen blijven en het Funshoppen belangrijker wordt.Rode tooren plein erbij aantrekken dan is straks die brug naar de willemspleingarage ook nog van nut


  Maak melding

 5. Vandaag staat er wel geteld 1 kraam op het grote kerkplein.
  De kraam waar ik mijn fruit haal blijft niet tot drie uur. En op de vrijdagmiddag niet elders maar zaterdag weer wel op de markt.


  Maak melding

 6. markt vis terras vrijdag:

  je koopt een lekkerbekje bij je viskraam, gaat op een terras zitten, bestelt wat te drinken, en dan peuzel je daar je visje op.

  doen of niet doen?


  Maak melding

 7. We zijn met zijn 5-en en 2 logees Derk. Had het gister met de visboer ook even over een vreet wedstrijd in vis….zoals ze ook met frikandellen doen . Vroeg me af wat het record zoute haring-eten zou worden (is em natuurlijk te duur om de proef op de som te nemen). Hij vertelde wel dat er wekelijks een kerel kwam die 5 zoute jongens naar binnen gleed. Of het serieus was weet ik niet (sommige Spakenburgers hebben vreemde humor)….maar ik vond het wel een geinige anekdote.

  Heb maar 1 gebakken vis gehad. Vrouw-dick maakte er nog 3 warm zo teugen 2-en.


  Maak melding

 8. In heel zwolle is geen lekker lekkerbekje meer te koop.En al helemaal niet bij een Spakenburger Brrrrr.Koolvis of die troep uit Vietnam.
  En 5 haringen achter elkaar opeten is echt geen uitzondering hoor.Als ze maar lekker zijn.Tja en ook die zijn er niet meer in Zwolle te vinden helaas.


  Maak melding

 9. Ik kan me zo voorstellen, dat als je als marktkoopman de keuze krijgt tussen 2x je kraam opzetten, of 1x en op de eerste locatie lang genoeg kunnen blijven om daarna eerder te kunnen uittaaien voor kerstavond…. nou, dan belde ik locatie 2 af voor een keer…


  Maak melding

 10. Holtenbroek??Ja ook daar heb ik ooit gewoond.
  Van 1964 tot 1971.
  Ik was de Tjalling Met een rode Triump Spifire sportwagen.
  De enigste in Holtenbroek en misschien wel in heel Zwolle toendertijd.
  Ik was 18 toen ik er een kocht maar heb er in 10 jaar tijd totaal 3 versleten.Een MK 2,MK3,en de laatste was een MK 4.
  Helaas was de auto toen te klein voor een vrouw en kind 🙂


  Maak melding

Reageer