Winterpret in Zwolle

Zwolle – Het is overduidelijk winter. De afgelopen dagen was er veel neerslag en was het grauw, maar deze zaterdag niet. Een winterschoon zonnetje scheen over Zwolle heen, en dat lokte vele Zwollenaren uit hun huizen te verlaten om te gaan wandelen of te schaatsen.

wp_25-1.jpg

Op deze Eerste Kerstdag is het traditioneel zo dat je met je familie, gezin of vrienden samenkomt en aanschuift bij een smakelijk diner. Voordat het zover was zochten velen de buitenlucht op om bijvoorbeeld bij Park de Wezenlanden te schaatsen. Dat kan ook op de Zwolse Stadsgracht! Anderen zochten de natuur op. Bij Zwolle Zuid en Windesheim waren diverse wandelaars op de dijk.

wp_6-1.jpg

wp_1-1.jpg
De vijver in Park de Wezenlanden… 

 wp_30-1.jpg
De Stadsgracht tussen de Friese Wal en de Schuttevaerkade…

wp_4-1.jpg

wp_2-1.jpg

wp_3-1.jpg

wp_5-1.jpg

wp_7-1.jpg

wp_8-1.jpg 

wp_20-1.jpg

wp_21-1.jpg

wp_22-1.jpg

wp_23-1.jpg

wp_24-1.jpg

wp_26-1.jpg

wp_9-1.jpg 

wp_12-1.jpg

wp_13-1.jpg

wp_14-1.jpg

 wp_27-1.jpg

wp_31-1.jpg

wp_32-1.jpg

wp_33-1.jpg

wp_34-1.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Het zien van beide honden op de foto’s doen me denken aan de hond van mijn ouders.
  Mijn ouders hebben een oude, stramme, dove, maar oh zo lieve Noorse Elandhond. Die horen van nature in de sneeuw thuis om op elanden te jagen…
  Dat ouwe bessie vindt het echt heerlijk in de sneeuw… Die banjert daar als een jong, groen blaadje doorheen. Zo lief!
  We maken ons de laatste tijd zorgen om haar… Epileptische aanvallen, duidelijk last van reuma-achtige stramheid, doof…
  Maar als je het dier dan zo door de sneeuw ziet hollen alsof ie weer jong is…. Fantastisch!


  Maak melding

 2. Hoe kan het dat op de Dobbe nog niet geschaatst kan worden. Vorig jaar zijn daar nog nieuwe lichtmasten geplaatst dacht ik. Wie keurt en wie maakt de baan? Heeft de wijkvereniging SWA hierin ook een schone taak?


  Maak melding

 3. @ Marcello, deze baan wordt net zoals die in het Park de weezenlanden door de gemeente gekeurd. Dan gaat ook s’avonds de verlichting aan.


  Maak melding

 4. @Ingrid, hier brand nog geen licht s’avond, mensen nemen zelf sneeuwschoppen mee om een baan te maken.

  Ik heb vanmiddag al wel een rondje gelopen hier in t park, maar ik kan hier en daar wel snappen dat het nog niet vrij gegeven is. Maar als het weer zo blijft zal dat van de week wel gebeuren.


  Maak melding

 5. @marcello vorige week was de ijsmeester van de gemeente Zwolle met vakantie..Deze week wordt De Dobbe wel gekeurd. Ik woon in de terraswoningen aan De Dobbe maar heb wel begrepen dat de huurdersverening er vorig jaar aan heeft bijgedragen dat de ijsbaan open is gegaan. Voor mij ook wel van belang omdat ik er een vergunning voor een Koek en Sophie voor heb. Hoop dus dat we snel mogen schaatsen.


  Maak melding

Reageer