Schaatsen op de uiterwaarden bij Zwolle

Zwolle – Dat op deze Eerste Kerstdag de ijsbanen van Zwolle gesloten waren betekende nog niet dat de Zwollenaren niet op het ijs konden. Net als vorig jaar is het nu ook mogelijk om op de uiterwaarden bij Zwolle te schaatsen, en daar maakten een aantal schaatsliefhebbers dankbaar gebruik van.

uw__5-1.jpg

Vanaf de weg bij zorgcentrum De Venus of bij Uitspanning Krisman bij het Engelse Werk probeerden zaterdag een aantal sportievelingen of het ijs al voldoende dik was op de uiterwaarden. Dat was het geval, en binnen de kortst mogelijke tijd verspreidde zich dit sportnieuws en kwamen er diverse schaatsliefhebbers richting de IJssel. Hier en daar kraakte het ijs wel wat, maar dat deerde de fanatieke schaatsers niet. De eerste rondjes konden gereden worden. Dat leverde mooie winterse taferelen op. 

uw_20-1.jpg

uw__6-1.jpg

uw_18-1.jpg

uw__1-1.jpg

uw__2-1.jpg

uw__3-1.jpg

uw__4-1.jpg

uw__7-1.jpg

uw__8-1.jpg

uw__9-1.jpg 

uw_10-1.jpg

uw_11-1.jpg

uw_12-1.jpg

uw_14-1.jpg

uw_15-1.jpg 

uw_17-1.jpg

uw_19-1.jpg

uw_13-1.jpg

 uw_16-1.jpg

uw_30-1.jpg

uw_31-1.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Schaatsen op de uiterwaarden bij Zwolle”

  1. Waar er gisteren og goed op de uiterwaarden geschaatst kon worden was dat zondag niet het geval. De ijslaag was, mogelijk door de lichte dooi, veranderd in ‘sneeuwijs’ met als gevolg dat dit zelfs de lichtgewichten niet kon dragen.

  2. In Wapenveld konden ze vroeger (na een paar 100 meter) op het ijs stappen, en via de IJsseluiterwaarden, wel bijna tot Kampen schaatsen. Mooi dat dit ook kan.

Reacties zijn gesloten.