Een bijzondere Kerstwandeling in Zwolle

Zwolle – Een Kerstwandeling door een feeëriek bos in Zwolle. Dat was zondagavond mogelijk in een bosperceel aan de Kranenburgweg. Vijftig vrijwilligers van Swoll Events zorgen voor een onvergetelijke wandeling ‘in het licht van Jezus’.

kw_2-1.jpg

Herders met schapen, wijzen uit het Oosten, engelen en natuurlijk Jozef en Maria met het kindje Jezus in de stal met de os en de ezel. In het prachtig verlichte bos kon je zelfs de drie wijzen met een kameel tegenkomen! Het complete kerstverhaal uit de Bijbel kwam op Tweede Kerstdag tot leven tijdens de Kerstwandeling door het bos bij Kranenburg. De wandeling duurde ongeveer een uur en onderweg beleefden de 900 bezoekers het hele kerstverhaal gespeeld door de toneelspelers en figuranten.

kw_6-1.jpg

 kw_21-1.jpg

kw_9-1.jpg

kw_1-1.jpg 

kw_4-1.jpg

kw_5-1.jpg

 kw_3-1.jpg

kw_7-1.jpg

kw_8-1.jpg

kw_10-1.jpg

kw_11-1.jpg

kw_12-1.jpg

kw_13-1.jpg

kw_14-1.jpg

kw_15-1.jpg

kw_16-1.jpg

kw_17-1.jpg

kw_18-1.jpg

kw_19-1.jpg

kw_20-1.jpg

kw_22-1.jpg

kw_23-1.jpg

kw_24-1.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Het was zeker de moeite waard! Heel bijzonder, vooral voor de kinderen. We hebben weer genoten met elkaar! Bedankt voor alles!
  Harry (we spraken elkaar bij de herberg), bedankt voor de mooie foto’s! Het is een mooie herinnering.


  Maak melding

 2. Jaren geleden ook een dergelijk winterwandeling vanuit Vilsteren gedaan. In het bos tussen Vilsteren en de Vecht staat nog een zeer oud houten hutje, waar vroeger een Heremiet (monnik) geleefd heeft. Dat hutje had inmiddels een naam gekregen: ’t heremietenhuisje, inmiddels verbasterd tot ‘termietnhuussie.

  Nooit gedacht dat er termieten huisden in de buurt van Vilsteren….?


  Maak melding

 3. @ Derk, nee ik zie zowel mijn man als mijn zoon er niet tussen staan.Het ziet er op de foto’s nog leuker uit dan vorig jaar. Meer aankleding om sfeer te maken. Ook het broodjes bakken kon vorig jaar niet. Meende begrepen te hebben dat ieder kind ook nog een leuk aandenken mee kreeg. Het was helemaal uitverkocht, er zijn zelfs nog 2 ronde’s aan toegevoegd. Ben erg benieuwd naar hun verhalen. Maar ze zullen wel bekaf zijn wanneer ze om een uur of 22.30 thuis komen.


  Maak melding

 4. Hij lijkt me een gelukkige herder; hij staat er zo stralend bij. Was vast een geweldige ervaring. Een van de drie wijzen, de man in het groene pak, speelt ook mee in het Graaf van Sassendonkspel.


  Maak melding

 5. Er schijnen mensen mee te doen van het St. Micha├źlsgilde o.i.d.Die zullen wel aan meerder van dit soort oudheids traditie’s zoals o.a. ook het Graaf van Sassendonk spel mee doen. Ze hebben het leuk gehad maar 4 uur staan viel niet mee, in de kou.


  Maak melding

 6. Voor de kinderen was het erg sfeervol en duidelijk uitgelegd en laat toch een diepe indruk achter
  Ook de effecten waren erg goed (romeinen, herders, kampvuren,stal,
  kameel en niet te vergeten de engel die van een wit besneeuwde helling naar beneden kwam lopen)
  Compliment voor de organisatie, want het lijkt eenvoudig al die verlichting en bouwwerken,ga er maar eens aanstaan.
  Aanbeveling voor anderen die er nog nooit geweest zijn.  Maak melding

 7. Beste mensen,
  Er spelen inderdaad mensen van het Micha├źlgilde mee. Maar de spelers van Graaf Sassendonk en enkele spelers van de Kerstwandeling (waaronder de vertelster met de schapenmuts- en vacht, de groene wijze Balthazar en een herdertje) zijn van de Stichting Greenthingz, ook te Zwolle. Met heel veel plezier hebben wij ook aan de tweede editie meegewerkt. Ondanks de spekgladde wegen zijn er geen vervelende zaken gebeurt.
  Fijne dagen nog en wellicht tot volgend jaar!

  Greenthingz! Loes


  Maak melding

 8. @ Loes Lodder, wat leuk dat je reageert”. Mooie site. Heb jullie o.a. bij de Nooterhof in vol ornaat wel eens zien lopen. En wat doen jullie veel.En zo dus ook bij de kerstwandeling.

  Succes met al wat jullie in 2011 nog gaan doen. En vooral ook heel veel plezier. Maar dat zit wel goed, want dat straalt van de foto’s af.


  Maak melding

 9. Het was een prachtige wandeling met veel sfeer!! De volgende keer mag de wandeling wel langer. Dan lees ik een onge├»nspireerd technisch verslag in de Stentor, dan denk ik in dit geval dat foto’s meer zeggen dan het verhaal.


  Maak melding

 10. @ Linda, las net ook het verslag in de stentor. Weet niet of er iemand van de krant meegelopen heeft, zo ja dan vond hij/zij het een verplicht nummer waar hij/zij niet echt zin in had.
  Slechte beurt van de stentor.


  Maak melding

 11. Wij als organisatie (mijn man, zoon en ik) danken hierbij al onze figuranten, spelers en niet te vergeten de stewards!
  Het is enorm veel werk want we zijn 2,5 dag aan het bouwen geweest maar we doen het met veel plezier en het is hartverwarmend om dan alle reacties te lezen in ons gastenboek en op dit weblog!
  De verslaggever van de Stentor heeft evenals de fotograven meegelopen. Wij zijn blij met een recensie in de krant dan zet ons weer op de kaart.
  Volgend jaar doen we het graag weer!
  Robert, Marjolein en Quinten


  Maak melding

Reageer