Het weer: droog

Zwolle – Met een zuidwestelijke stroming wordt maandag warmere lucht aangevoerd. Vooral hoger in de atmosfeer loopt de temperatuur op. Op neushoogte blijft het kwik rond het vriespunt schommelen. In de ochtend kan er in het noordoosten nog een enkele bui vallen. Elders is het overwegend droog.

26-12-2010_weerfoto__nieuwe_vecht_.jpg
Nieuwe Vecht

Maandagmiddag is het wisselend bewolkt en droog. De temperatuur loopt uiteen van +3 graden in Zeeland tot -2 graden in Drenthe. De wind draait naar het zuiden en is matig van kracht, windkracht 3 tot 4. In de nacht van maandag op dinsdag nadert vanuit het westen een storing. Dat gaat gepaard met toenemende bewolking en in de loop van de nacht ook winterse neerslag. De minima liggen tussen -2 graden aan zee en -7 graden in het noordoosten.

Dinsdag wordt er een dooiaanval ingezet. Er valt verspreid over de dag (winterse) neerslag, mogelijk in het binnenland ook droge sneeuw. Het wordt +2 graden in de kuststreek tot -2 graden in het noordoosten. Daarbij staat een matige, aan zee vrij krachtige zuidoostenwind.

Op woensdag loopt de temperatuur nog verder op en lijkt het in heel het land licht te gaan dooien. Er is veel bewolking en af en toe valt er regen of natte sneeuw. De zuidoostenwind neemt in kracht af en is zwak, hooguit matig

De dagen daarna wordt het droger en neemt de kans op winterse neerslag af. Een hogedrukgebied positioneert zich dan rond de Britse Eilanden, maar de exacte positie kunnen de weermodellen maar slecht inschatten. Daardoor is de temperatuurverwachting tot en met de Jaarwisseling nog behoorlijk onzeker.

Artikel delen:

Reageer