Gele kaart na bedreiging van beveiliger

Zwolle – In de nacht van 26 op 27 december werd een 27-jarige Zwollenaar aangehouden voor bedreiging.

 

Hij zou een beveiliger van een uitgaansgelegenheid aan de Achter de Broeren bedreigd hebben, toen deze hem aansprak op zijn gedrag. De 27-jarige werd overgedragen aan de politie en kan een proces-verbaal tegemoet zien. Daarnaast krijgt hij een gele kaart.


Horeca Veelpleger Systeem Zwolle

Gele of rode kaart voor ongewenst gedrag in horeca

Wie zich in het Zwolse uitgaansleven misdraagt, loopt kans op een gele of rode kaart. Horecaondernemers die aangesloten zijn het bij Horeca Veelpleger Systeem geven hiermee aan ongewenst gedrag niet te tolereren. Maak je je zich schuldig aan een strafbaar feit dan kan de politie -als er aangifte is gedaan- namens de horeca een gele of rode kaart uitreiken. Een gele kaart geldt als waarschuwing en is een jaar geldig. Hij wordt onder andere uitgereikt bij vernieling, mishandeling, bedreiging of bezit van drugs. Wie binnen een jaar opnieuw een strafbaar feit pleegt, krijgt een rode kaart en is een jaar niet meer welkom in de horeca. De rode kaart kan ook direct worden uitgereikt. Dat is bijvoorbeeld aan de orde bij zaken als openlijke geweldpleging, bedreiging met wapen of (poging) zware mishandeling. Uiteraard wordt er -naast de gele/rode kaarten- ook een strafrechtelijk traject gevolgd.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. En terecht, die portiers werken al met de kerst, en dan ook nog bereigd worden! Zo worden de kerst dagen er niet leueker op voor de hard werkende mens! Geel= goed Rood was Beter!


    Maak melding

Reageer