SP-er Futselaar lijsttrekker statenverkiezingen Overijssel

Zwolle – het Zwolse SP-raadslid Frank Futselaar zal de SP-lijst voor de Provinciale Staten van Overijssel aanvoeren. De regionale afgevaardigden van de SP hebben hem unaniem tot lijsttrekker benoemd.

Futselaar was ambtenaar bij de Provincie Overijssel en daarvoor fractiemedewerker van de SP in het Europees Parlement. Hij is al jaren actief voor de SP. Zijn ambitie is om te zorgen dat meer van de provinciale middelen via de gemeentes voor sociale zaken, zorg en cultuur worden gebruikt. Futselaar: ‘Bij de provincie klotst het geld tegen de plinten, terwijl gemeenten bezuinigen op bijzondere bijstand en thuiszorg. Dat is niet te verkopen.’ Futselaar blijft lid van de Zwolse gemeenteraad.

Zwolle is goed vertegenwoordigd op de kieslijst van de provinciale SP. Nummer 5 op de lijst is Zwollenaar Maarten Hulstijn. Hulstijn is beleidsmedewerker bij de gemeente Lelystad en bestuurslid van de Zwolse SP. SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius staat op plek 12.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Frank is een zeer goed en betrouwbaar bestuurder ,voor Zwolle kan dat alleen maar voordelen opleveren en ik wens hem dan ook veel succes.


  Maak melding

 2. Uit SP-programma

  De bestuurlijke drukte in ons land verminderen we. We maken de bestuurslaag tussen Rijk en gemeente eenvoudiger en democratischer. De bestuurlijke functies van de waterschappen brengen we onder bij de provincies. We onderzoeken hoe we grote provincies kleiner kunnen maken, waardoor bestuursregio??s overbodig worden. We gaan flink schrappen in de kosten van het bestuur.  Maak melding

 3. Lijkt me prima te combineren, zijn twee deeltijd-functies.

  @dick,
  vergelijking met PVV gaat niet op, daar ging het om een full-time functie met daarnaast een deeltijd-functie.

  *Goudkuifje is trouwens maar 5 keer verschenen in de Haagse Raad.


  Maak melding

 4. @Jaspert Dat denk ik ook. Er zijn meer voorbeelden uit het verleden van raadsleden die leefden van het politieke werk en die én in de raad én in de staten zaten. Voorbeelden: Adri Wever en Vert Docter van GroenLinks en Albert de Boer (CU). De huidige SP-fractievoorzitter in PS, Willy Lourenssen, is ook raadslid in Raalte. Die combinatie is blijkbaar qua tijdsbeslag goed te doen. Het raads- en statenlidmaatschap kost ca 12 à 15 uur per week. Anders is de combinatie Tweede Kamerlid en raads- en/of statenlid. Dat lijkt me wat tijd (en behalve in Den Haag en Zuid-Holland) wat afstand betreft niet te doen.


  Maak melding

Reageer