Gevonden voorwerpen nu bij gemeente Zwolle

Zwolle – Heeft u een voorwerp gevonden of bent u iets verloren? Vanaf 1 januari 2011 kunt u terecht bij het Informatiecentrum van de gemeente Zwolle, en niet meer bij de politie.

Als u een voorwerp vindt, dan is het uw plicht om dit zo snel mogelijk aan te geven bij de gemeente Zwolle. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het voorwerp weer bij de eigenaar terugkomt. U kunt de gevonden voorwerpen in bewaring geven aan de gemeente Zwolle. Vraag daarbij om een bewijs van aangifte of van inbewaringgeving. Het voorwerp mag u ook zelf bewaren, u moet dan wel voor het onderhoud ervan zorgen. De staat van het voorwerp mag niet verslechteren. Als de eigenaar zich heeft gemeld, dan moet deze de eventuele onderhoudskosten aan u terugbetalen. Als na drie maanden of een jaar (afhankelijk van de waarde van het voorwerp) nog geen eigenaar van het voorwerp bekend, is wordt u automatisch eigenaar.

Bent u uw rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of vreemdelingendocument verloren, dan moet u aangifte doen van vermissing bij de politie. Hiervoor kunt u dus niet terecht bij het Informatiecentrum van de gemeente. De politie maakt een proces-verbaal op van uw aangifte. Alleen op vertoon van het procesverbaal van de politie kunt u een nieuw identiteitsbewijs bij de gemeente Zwolle aanvragen.

Informatie

Voor telefonische informatie over gevonden en verloren voorwerpen kunt u contact opnemen met de gemeente Zwolle, via telefoonnummer 14038 (zonder kengetal). U vindt het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Lübeckplein 2 in Zwolle. Het Informatiecentrum is open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 19.00 uur.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Als na drie maanden of een jaar (afhankelijk van de waarde van het voorwerp) nog geen eigenaar van het voorwerp bekend, is wordt u automatisch eigenaar.
  Is niet helemaal waar.

  Aan welk adres moet ik een gevonden voorwerp brengen?


  ⚠️ Meld

 2. Ik vind dit een belachelijke bureaucratische regeling.
  De kans dat je nu nog je verloren voorwerp terug krijgt is vrijwel nihil.
  De gemeente is enkel op werkdagen te bereiken.
  Wanneer je in het weeleinde iets kwijt raakt, mag je van veel geluk spreken wanneer de vinder na het weekeinde de moeite nog neemt om het voorwerp naar het stadskantoor te brengen of te bellen binnen werktijd.Ik ben op zondagmiddag een mooie wollen shawl verloren , tijdens het stadsfestival, mogelijk op de Badhuiswal. Rood met oranje tinten. Ik heb echt weinig hoop dat ik die ooit terug krijg, terwijl ik er erg aan gehecht ben.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.