Michel Mulder vierde op NK Sprint

Heerenveen – Ook met de afwezigheid van de geblesseerde Ronald Mulder kende het NK Sprint een Mulder in de bovenste regionen. Tweelingbroer Michel schaatste zich met vier goede afstanden naar een vierde plek en lijkt zelfs nog kans te maken op een WK tickets.

m.mulder.jpg

Zwollenaar Michel Mulder staat de laatste tijd een beetje in de schaduw van broer Ronald. Het deert hem weinig. "Toen wij begonnen met sport was Ronald ook beter, maar vervolgens ben ik 5, 6 jaar de betere geweest. Daarna was het weer Ronald en de laatste jaren is het een beetje om en om. Daar houd ik me dus maar aan vast. Ik denk dat me dit weekend in ieder geval en waardige vervanger heb getoond. Ik heb Ronald nog niet gesproken, maar van hem heb ik genoeg aan een duimpje." Met zijn vierde plek van dit NK is Mulder zelf in ieder geval meer dan tevreden. "Van tevoren had ik niet gedacht dat ik hier vierde zou kunnen worden. Het is natuurlijk een beetje een raar toernooi, maar aan de andere kant, ik heb wel goed gereden. Al deze tijden heb ik hier al wel eens gereden, maar nog nooit in 1 toernooi. Ik heb de stijgende lijn echt te pakken. Nu is het hopen dat ik die verder kan doorzetten."

Met een vierde plek zou Mulder in normale omstandigheden recht hebben op een ticket voor het WK Sprint. Alle calimiteiten in ogenschouw nemende denkt de APPM-er er echter niet dat hij het startbewijs zomaar in handen zal krijgen. "Ik ga ervan uit dat in ieder geval Simon Kuipers nog een kans krijgt zich te plaatsen. In dat geval moeten ze zeker Ronald er ook om laten rijden want die was in een fictief klassement maar een tiende langzamer dit seizoen. Wat mij betreft kiezen ze dus voor een skate-off waarbij dan ook Tuitert, Otterspeer en Nuis mogen meerijden. En uiteraard wil ik dan ook meedoen ja; ik ben ten slotte wel vierde geworden hier dus het gaat om mijn plek."

Bron: KNSB

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De topsportcommissie langebaan van schaatsbond KNSB heeft besloten om het vierde startbewijs voor de WK sprint bij de mannen pas toe te kennen na een skate-off.

    Bij die wedstrijd over 500 en 1000 meter mogen Simon Kuipers, Kjeld Nuis, Ronald Mulder en Hein Otterspeer strijden om het laatste ticket. Die skate-off wordt op maandag 17 of dinsdag 18 januari in Thialf gereden. Later die week vindt in datzelfde stadion al de mondiale titelstrijd plaats.

    Dit viertal stond om uiteenlopende redenen niet in het eindklassement van de NK sprint. Mulder kwam vanwege een liesblessure niet aan de start, Kuipers verliet het toernooi vanwege een kwetsuur al na één afstand, Nuis werd gediskwalificeerd en Otterspeer kwam ten val.

    Stefan Groothuis, Jan Smeekens en Jan Bos zijn wel verzekerd van een startbewijs voor de WK sprint. Bij de vrouwen werden zoals verwacht Margot Boer, Annette Gerritsen, Laurine van Riessen en Ireen W?st aangewezen.    Maak melding

Reageer