Het weer: strenge vorst

Zwolle – Woensdagochtend is het overwegend bewolkt. Alleen in het noordoosten zijn er enkele opklaringen en is de zon mogelijk even te zien. In het zuiden en westen valt plaatselijk een beetje motregen of motsneeuw.

28-12-2010_weerfoto_parkeerplaats_palestrinalaan.jpg
Parkeerplaats Palestrinalaan

In de middag blijft bewolking het weerbeeld bepalen. Het is op de meeste plaatsen droog en er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. In het zuidwesten loopt de temperatuur op tot +3 graden, in het noordoosten blijft het licht vriezen. Woensdagavond en in de nacht naar donderdag gaat het in het noordoosten opnieuw stevig vriezen. In gebieden met opklaringen kan de temperatuur dalen tot onder de -10 graden. Elders in het land vriest het licht tot matig.

Donderdag is het droog en is er opnieuw veel bewolking. De wind gaat liggen en qua temperatuur is er sprake van een tweedeling. In het noordoosten blijft het licht vriezen, maar in het zuidwesten loopt de temperatuur op tot +3 of +4 graden.

Vrijdag, op Oudjaarsdag, ontwikkelt zich een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. Daarmee komt Nederland in een meer noordwestelijke stroming en neemt de kans op een enkele (winterse) bui toe. Het gaat wel overal licht dooien. Of de jaarwisseling droog verloopt is nog onzeker.

De eerste dagen van het nieuwe jaar verlopen droog en met temperaturen overdag boven nul. Na het weekend lijken de neerslagkansen weer toe te nemen bij temperaturen rond het vriespunt.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. De komende nacht kan het – 10 worden.

    Op Nieuwjaarsdag lijkt de dooi door te zetten. De middagtemperatuur ligt tussen +2 in het oosten en +6 in het westen. Met een noordwestelijke stroming is er wel kans op een enkele winterse bui.

    Daarna lijken we voorlopig een wisselvallig weerbeeld te houden. De middagtemperatuur ligt de eerste dagen van volgende week rond een graad of 4. In de nachten ligt de temperatuur rond het vriespunt.


    Maak melding

Reageer