Jonge inbreker betrapt in tuin aan Langenholterweg

Zwolle – De politie kreeg in de nacht van 28 op 29 december omstreeks 05.00 uur een melding dat er een persoon rondliep in een tuin aan de Langenholterweg. Meerdere eenheden gingen direct ter plaatse en doorzochten de omgeving. Zij troffen een 16-jarige Zwollenaar, die ineengedoken bij een gevel zat. Toen zij hem sommeerden om te blijven waar hij was, koos de jongen het hazenpad.

Hij had vermoedelijk niet gerekend op nog meer politiemensen, want hij liep recht in de armen van één van de agenten. De jongen werd aangehouden en bleek behoorlijk wat ‘verdachte’ goederen op zak te hebben waaronder twee navigatiesystemen, een stanleymes, een schroevendraaier, een zaklamp en een behoorlijk bedrag aan cash geld. De jongen zal in ieder geval nader moeten verklaren wat hij ’s nachts in de betreffende tuin deed. Verder wordt onderzocht in hoeverre de aangetroffen goederen afkomstig zijn van diefstal of zijn gebruikt bij stelen en/of inbreken.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. @Natascha, lijkt me niet zo moeilijk als hij meerdere navigatiesystemen of telefoontjes of wat dan ook heeft. Of wil je dat tuig de hand boven het hoofd houden, ik in ieder geval niet. Het zal maar van jou zijn, dan roep je wel anders.


  Maak melding

 2. Bericht door kire, op 30 december 2010 om 00:37
  @Natascha, lijkt me niet zo moeilijk als hij meerdere navigatiesystemen of telefoontjes of wat dan ook heeft. Of wil je dat tuig de hand boven het hoofd houden, ik in ieder geval niet. Het zal maar van jou zijn, dan roep je wel anders.

  Zie nu al dat er met jou niet valt de discussieren, je neemt aannames van mijn gedachten, ik heb nieuws voor je, een mens kan niet voor een ander denken, hoe graag ze dat ook zouden willen;)


  Maak melding

 3. Bericht door K!MM!E, op 30 december 2010 om 09:47
  Maak me er eigenlijk meer zorgen om dat die knaap nog maar 16 is……

  Precies, en dus waarschijnlijk nog thuis woont, waar ook andere spullen liggen van mede bewoners;)


  Maak melding

 4. Of je met mij wel of niet kan discuseren bepaal ik niet, ik plaats alleen een opmerking. Ik vind dat er tegenwoordig te veel aandacht word besteed aan de dader (hoe bewijs je dat, hij is nog maar 16, hij zal wel thuis wonen etc.)terwijl er misschien meerdere slachtoffers zijn, daar denk ik meer aan.


  Maak melding

 5. Dan doen ze het België anders

  Belgische dieven mogen twee keer toeslaan
  BRUSSEL – In België worden de namen van winkeldieven en gegevens over de gepleegde feiten pas bij een derde diefstal naar justitie doorgestuurd.

  Dat hebben de overheid en ondernemingsorganisatie Unizo afgesproken, zo heeft de Vlaamse krant Gazet van Antwerpen donderdag gemeld.

  Een winkelier die een dief betrapt kan een standaardformulier invullen en de gegevens over de diefstal naar een centrale gegevensbank sturen.

  Bij een eerste en tweede diefstal door dezelfde dader kan de handelaar 20 euro kostenvergoeding eisen. Bij een derde diefstal door dezelfde dader wordt het dossier naar het parket gestuurd. Justitie belooft er snel gevolg aan te geven.

  Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) stelt dat winkelier vooral een ⤸lik-op-stuk-beleid en snelrecht vanaf het eerste feit⤝ willen. Winkeliers begrijpen volgens de organisatie niet waarom een dief die wordt betrapt vrijuit kan gaan.

  Het NSZ raadt zijn leden een tweesporenbeleid aan. Winkeliers wordt geadviseerd bij winkeldiefstal zowel direct aangifte bij de politie te doen als een melding door te geven bij de centrale gegevensbank.

  Volgens de politie wordt jaarlijks voor circa 842 miljoen euro gestolen in Belgische winkels.


  Maak melding

 6. nou natascha zal ik je is wat vertellen loopt wel erger tuig rond nou jonge je bent vanzelf weer vrij wij houden zoals jij dat noemt nataschaaaaaaaaa van tuig


  Maak melding

 7. Bericht door Natascha, op 29 december 2010 om 12:56
  @Kire hoe ga je bewijzen dat de goederen thuis gestolen zijn? Lijkt me op zich best lastig…

  Zie nu al dat er met jou niet valt de discussieren, je neemt aannames van mijn gedachten, ik heb nieuws voor je, een mens kan niet voor een ander denken, hoe graag ze dat ook zouden willen

  Precies, en dus waarschijnlijk nog thuis woont, waar ook andere spullen liggen van mede bewoners

  Zijn mijn enige 3 berichten;D


  Maak melding

 8. Ohw ik zie het al hahaha ik heb Kire gekopieerd en nu denk jij dat ik het zeg?, tja nou ja daar kan ik niks aan doen, is toch een kwestie van lezen

  Bericht door antje, op 30 december 2010 om 18:50
  lees maar even terug meissssssss

  Of heb ik dit nu ook gezegd, of wat het toch jij zelf die dit zei?


  Maak melding

 9. ff een lesje internet forum lezen

  een @teken schrijf je als je tegen iemand praat, @ Antje betekend dus dat het aan jou wordt geschreven

  Iets wat in het grijs staat geschreven, betekend dat iemand een stukje tekst kopieerd van wat een ander heeft gezegd;)


  Maak melding

 10. Tja als je ’s nachts aan het wandelen bent is het toch hartstikke handig om twee navigatiesystemen bij je te hebben? Het is moeilijk hoor om in het donker de weg te vinden, om 5.00 uur zijn er ook maar weinig voorbijgangers aan wie je de weg kan vragen, en je weet maar nooit of een navigatiesysteem het begeeft. Ook een zaklamp komt bij een nachtelijke wandeling goed van pas. En een stanleymes en schroevendraaier vormen de standaarduitrusting voor elke padvinder. Verder is het handig om een behoorlijk bedrag aan cash geld mee te nemen bij een wandelvakantie, want op sommige plekken is het moeilijk om een pinapparaat te vinden. De jongen was in de tuin natuurlijk gewoon even ah uitrusten van z’n lange wandeling. Gek hoor dat ‘ie dan gelijk verdacht genoemd wordt…. 😉


  Maak melding

Reageer