Ultieme hiphopavond in Hedon

Zwolle – Zaterdag 8 januari staat volledig in het teken van Hiphop met een nieuwe editie van het terugkerende jongerenconcept Check This. Met in de line-up Hef, Priester, Nino, Aisha en Zwols talent Mellah Music Productions belooft het een weergaloze hiphopparty te worden in het Zwolse poppodium Hedon. Verwacht een avond vol rauwe hiphop met flinke dosis streetcredibility.

In 2008 maakte de Nederlandse hiphopscene kennis met de Rotterdamse rapper Hef. Succestracks Puur en Big Boss maken dat Hef al snel bestempeld werd tot puurste rapper van Nederland. In 2009 ziet het rauwe debuutalbum Hefvermogen het licht. De van het debuut afkomstige single Op Een Missie levert hem tijdens de Rotterdamse State Awards een award op in de categorie Best Single. Met Aisha heeft de Nederlandstalige R&B er weer een artiest van formaat bij. Eerder was ze al te horen op diverse tracks van The Opposites maar nu timmert ze keihard aan de weg met haar prille solo-carrière. De EP I Am Aisha brengt alvast de sterke single 5 Stappen Voor, een aangename opwarmer voor het debuutalbum dat voorjaar 2011 zal verschijnen.

Ook de debuutalbums van rappers Priester en Nino staan op de verlanglijst van 2011. Priester is al enige tijd actief en groeide met zijn fenomenale freestyles uit tot een ware Youtube-sensatie. Een onverbiddelijke flow en de ‘recht voor zijn raap’-teksten vormen de hoofdmoot van de Baas Boven Baas EP welke vorig jaar werd uitgebracht. Samen met Priester heeft Nino met de track Uit Het Oog een ware Youtube-hit te pakken en ook solo weet Nino met een track als Hoe Kon Je honderdduizenden views te bemachtigen. Na de zeer succesvolle mixtape Stilte Voor De Storm zit er nieuw werk van Nino aan te komen en wel met een full-length debuutalbum onder de noemer Stille Wateren Diepe Gronden.

Zwolse trots wordt vanavond vertegenwoordigd door Mellah Music Productions welke samen met o.a. Dj Leroy de line-up zal aanvoeren.

Check This is het terugkerende Hedon concept waarbij je voor weinig geld mooie namen kan verwachten. Dankzij dit initiatief kunnen jongeren kennismaken met de activiteiten van poppodium Hedon. Check This wordt mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle.

 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                     : Zaterdag 8 januari

Open                          : 19:30 uur

Aanvang                     : 20:00 uur

Entree                         : € 6,00 (excl. € 1,- servicekosten)

Minimum leeftijd         : 14+

Kaarten zijn direct te bestellen via www.hedon-zwolle.nl , of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer