Be Quick wint opnieuw Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi

Zwolle – Bij de derde deelname aan het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi was het woensdag de vraag of Be Quick opnieuw beker met de grote oren kon vasthouden. Die vraag moet nu met “ja” worden beantwoord. In een spannende finale werd Berkum met 2-1 verslagen.

Het zaalvoetbaltoernooi in de WRZV hal startte op dinsdagavond, waar alle teams de eerste vier van zes poulewedstrijden moesten afwerken. Op woensdagavond volgden wedstrijd vijf en zes. In poule A ging hoofdklasser Berkum als favoriet van start. Zonder dat het een groots doelsaldo opleverde moesten CSV, VSW, SVI, Dieze West er allen aan geloven. De eerste surprise kwam van de v.v. Wijthmen dat Berkum op 0-0 wist te houden. S.V. Zwolle wist Berkum zelfs met 5-4 te verslaan. Voor Berkum was dit alles echter ruim voldoende om de poule te winnen. Een goede tweede in poule A werd zondag derdeklasser Dieze West.

Ook poule B begon op dinsdagavond met vier poulewedstrijden. Logischerwijs was er een favorietenrol voor de zaterdag eersteklassers Be Quick en WVF. Vooral voor Be Quick verliep dat aanvankelijk voorspoedig. HTC werd met 3-1 opzij gezet, terwijl Uluspor (6-0) en Zwolsche Boys (2-0) er ook aan moesten geloven. Door het puntverlies van WVF lonkte de zege in de poule al nadrukkelijk, maar ZAC  zorgde voor een onverwachte nederlaag. Nadat de vierdeklasser al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong kwam, raakte de roodzwarte ploeg enigszins van de leg. ZAC scoorde vervolgens ook nog 0-2 en zag de zege geen moment in gevaar komen.

Op woensdagavond 18.30 trad Be Quick aan tegen WVF voor de sleutelwedstrijd in poule B. De Be Quickers herstelden zich nu prima van de ketser tegen ZAC en WVF werd op degelijke wijze aan de zegekar gebonden: 2-0. De laatste poulewedstrijd tegen het onderaanstaande Edon was een formaliteit: 3-0. De tweede plaats in poule B ging, niet verrassend, naar WVF

In de finalewedstrijd stuitte Be Quick net als vorig jaar opnieuw op Berkum. Opnieuw bleek dat er in de roodzwarte ploeg nog veel balvaardigheid schuilt. Op techniek maakten vooral Nejim el Atiaoui, Jaouad Akloud en Caleb Rahajaan het verschil met de tegenstander. Desondanks was het toch Berkum dat vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam door een doelpunt van Chris van der Meulen: 1-0. Technische hoogstandjes kregen niet altijd het vervolg met een venijnige doelgerichte actie. Pas na tien minuten wist Caleb Rahajaan namens Be Quick de gelijkmaker binnen te schieten. Enkele minuten na de 1-1 kwam Be Quick nog een keer goed weg toen Bouwmeester namens Berkum de kans kreeg om  op voorsprong te komen. In het slot drong het balvaardige en degelijk spelende Be Quick nog eens flink aan en kreeg dan ook wat het verdiende. Vlak voor tijd schoot Caleb Rahajaan het winnende doelpunt binnen: 2-1.

In de strijd om de derde en vierde plaats versloeg Dieze West  WVF na verlenging met 3-1. In de reguliere speeltijd miste Kardag namens WVF vlak voor tijd een penalty.

Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer