Het weer: bewolkt

Zwolle – Donderdagochtend is het op veel plekken mistig. Geleidelijk trekt de mist wat op en gaat over in lage bewolking. ’s Middags blijft bewolking het weerbeeld bepalen. Het is wel droog en de temperatuur loopt flink uiteen. In het zuiden en westen dooit het licht, terwijl de temperatuur in het noordoosten rond -5 blijft hangen.

weerfoto__herstel_aan_de_molenoever_.jpg
Herstel aan de Molenoever

Donderdagavond draait de wind als eerste in het noorden van het land naar het westen en trekt aan. Hierdoor zal de temperatuur in dit deel van het land eerder iets stijgen dan zakken. In het zuiden daalt de temperatuur wel wat en gaat het licht vriezen. Op Oudjaarsdag draait de wind overal naar het westen en gaat het dooien. Deze dooiaanval kan opnieuw gepaard gaan met gladheid door neerslag. In het zuidoosten van het land blijft de temperatuur het langst onder 0. Tijdens de jaarwisseling is het bewolkt en ligt de temperatuur op de meeste plekken net boven 0.

Op Nieuwjaarsdag lijkt de dooi door te zetten. De middagtemperatuur ligt tussen +2 in het oosten en +6 in het westen. Met een noordwestelijke stroming is er wel kans op een enkele winterse bui. Daarna lijken we voorlopig een wisselvallig weerbeeld te houden. De middagtemperatuur ligt de eerste dagen van volgende week rond een graad of 4. In de nachten ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer