Geen Leontien Ladies Ride meer in Zwolle

Zwolle – Een volgende lustrumeditie van Leontien Ladies Ride in Zwolle is nog onzeker. Het fietsevenement waar alleen maar vrouwen aan deel kunnen nemen is voorlopig van de evenementenkalender gehaald door het management van Leontien van Moorsel.

Leontiens Lady Ride.jpg

Het management Leontien Total Sports laat donderdagmorgen aan Weblog Zwolle weten dat ze nog in overleg zijn met de gemeente Zwolle over diverse onderdelen van de organisatie. Wat duidelijk is, is dat Leontien Ladies Ride voor 2011 geen financiële bijdrage heeft gekregen van de gemeente Zwolle. Die bijdrage houdt automatisch ook een gratis praktische ondersteuning voor het evenement in. Het gaat dan bijvoorbeeld om het plaatsen van afzettingen en het verplaatsen van straatmeubilair als fietsenrekken en verkeersborden. Duizenden vrouwen uit heel Nederland doen jaarlijks in Zwolle mee aan de Ladies Ride.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Dit zijn makkelijke bezuinigingen die totaal belachelijk zijn, een mooi evenement met een positieve uitstraling voor de stad en regio Zwolle wordt door het nieuwe college vakkundig de nek omgedraaid. En die Berkhout maar roeptoeteren dat Zwolle op de kaart gezet moet worden, yeah right!


  Maak melding

 2. De gemeente had gedacht dat er al een door bedrijven in de binnenstad gefinancierd ondernemersfonds zou zijn, deze had dan voor het financiële gedeelte kunnen opdraaien.
  Hieruit blijkt maar weer dat de gemeente haar taken wil afschuiven naar een nieuwe bestuurslaag waar de gemeente uiteindelijk zelf de beslissingen neemt maar niet de verantwoording.


  Maak melding

 3. Jammer, jammer, jammer…………….weer een geweldig leuk evenement om zeep geholpen of …………komt de gemeente toch nog tot inkeer?! Gaan we met z’n allen bewegen, is het weer niet goed.  Maak melding

 4. raar lees niks nu van die promotie club zwolle je weet wel die 500.000 subidie mis liep stop dat geld in deze rit echt goede promotie voor zwolle jammer dat het niet door gaat of sloop de brug bij de spiegel verkoop die en je bent er uit dit is echt zwolle op zijn doprs met stad rechten ronnnn


  Maak melding

 5. bron Stentor:
  Het ambtelijk advies aan het college luidt als volgt:
  Het evenement heeft in 2010 voor de 4e X plaatsgevonden in Zwolle. Er was t.o.v. 2009 geen duidelijke vernieuwing te zien. Het evenement heeft een afgesloten, zeer commercieel karakter. Doordat er geen koopzondag aan gekoppeld is, zijn er weinig ondernemers die er profijt van hebben.  Maak melding

 6. Drama jou gedachten zijn de mijne.Ik zei het net tegen mijn vrouw.Ik denk dat al die subsidies en bijdragen wel heel makkelijk zijn gegeven in het verleden toen het allemaal nog kon.Ik denk ook dat het meest geld besteed wordt onderweg bij dergelijke evenementen.


  Maak melding

 7. @Drama; Kan zijn, maar waarom krijgt de Fundatie dan wel een enorme subsidie van, in dit geval de provincie, miljoenen voor een verbouwing? En dat terwijl de Fundatie pas sinds een jaar of 2 zijn eigen broek op kan houden. Ik vind dit een minimale bezuiniging die nergens toe leidt.


  Maak melding

 8. De dames die meedoen aan de ladies ride betalen al om mee te doen en ook voor het goede doel dat daar aan vast zit pink ribbon.

  Nou Wichert in het verleden… nou dan kunnen we nog wel even doorgaan. Hedon en popfront ook maar sluiten dan.


  Maak melding

 9. Die ambtenaar die niet gezien heeft dat er vernieuwingen plaatsvonden heeft zeker zitten slapen.
  Er waren er in tegenstelling van 2009 in 2010 velen die een electrisch aangedreven fiets hadden. Of dat geen vooruitgang is.;)


  Maak melding

 10. @zusenzo ; “De dames die meedoen aan de ladies ride betalen al om mee te doen en ook voor het goede doel dat daar aan vast zit pink ribbon.”

  en Leontien.nl doet natuurlijk alles voor niets?

  Stentor: in een nota van de culturele commissie aan het college van B&W is te lezen dat de editie 2011 ??186.000 zou moeten kosten, waar ??146.850 aan inkomsten tegenover staat. De gemeente is gevraagd een subsidie van ??25.000 te verlenen.

  Als de ladies in damesverband gaan fietsen is daar toch wel sponsor voor te vinden8)


  Maak melding

 11. Zusenzo hedon e.d zijn heel andere items .Ik bedoel alleen dat het altijd makkelijker is geweest ergens geld voor los te peuteren als nu.Iedereen moet bezuinigen,daarom verbaast het mij ook dat de Spiegel maandag 3 januari weer gevuld zal zijn met Zwollenaren die er gratis in mogen wat te eten en drinken krijgen .Een Nieuwjaarsborrel.Wat zou dat kosten??? Ook hier mogen ze wat mij betrft entree vragen.Kijken hoeveel er dan nog komen


  Maak melding

 12. Lees net in de Stentor dat het in Zwolle niet meer doorgaat, maar ook dat het de organisatie wel goed uitkwam, vanwege de toegenomen drukte.
  De argumenten om de subsidie te stoppen slaan natuurlijk nergens op, maar het college is een meester in het nemen van besluiten (zowel positief als negatief) en daarna allerlei vage onzin-argumenten te verzinnen.


  Maak melding

 13. Geen Leontien Ladies Ride editie Zwolle in 2011

  De afgelopen vier jaar hebben wij met veel inzet, plezier en enthousiasme de Leontien Ladies Ride editie Zwolle kunnen organiseren, dit mede door de succesvolle samenwerking met de gemeente Zwolle. Met de steun van laatstgenoemde is het ons gelukt dit evenement succesvol op de kaart te zetten. Omdat de afspraken met de gemeente Zwolle ten einde liepen hebben wij de afgelopen maanden gesprekken gevoerd over een mogelijke continuering van onze samenwerking. Al snel werd duidelijk dat ook de gemeente Zwolle fors moest bezuinigen en dat we niet meer op enige financiële steun konden rekenen. Hiervoor hebben wij uiteraard alle begrip.

  Toch willen wij enige kanttekening plaatsen bij de argumentatie van de verantwoordelijke wethouder. Via zijn ambtenaren liet hij ons weten dat hij onder meer van mening is dat het evenement te weinig vernieuwend is en dat de Zwolse ondernemers te weinig profijt hebben van de Ladies Ride. Natuurlijk hebben wij alle argumenten weerlegd en de wethouder gewezen op de geweldige dag die wij de deelnemers telkens weer bezorgen. En wat te denken van de enorme publicitaire waarde die het evenement heeft. Ook in economisch opzicht is de Ladies Ride voor Zwolle zeker van betekenis. Verder past het evenement geheel in het streven van de gemeente Zwolle om zich in Nederland te profileren als fietsstad bij uitstek.

  Verder geeft de gemeente Zwolle aan dat de speerpunten van het college onder andere zijn samenwerking en verbinding in de stad Zwolle. Hier zou bij de Leontien Ladies Ride weinig tot geen sprake van zijn. De verantwoordelijke wethouder zou bij ons aangeven hoe de Ladies Ride in dit nieuwe beleid een rol zou kunnen spelen. Tot op heden zijn er door de gemeente Zwolle geen initiatieven aangedragen. Alle argumenten ten spijt vinden wij het jammer dat er vanuit het standpunt van de gemeente weinig waardering spreekt voor hetgeen de Ladies Ride de afgelopen vier jaar in Zwolle en omstreken heeft opgebouwd.

  Dit verschil van inzicht met de gemeente Zwolle en het feit dat vier edities een te zware wissel trekken op onze kleine organisatie, die bij deze evenementen voor meer dan 75% steunt op vrijwilligers, hebben we helaas moeten besluiten om in 2011 slechts drie edities, namelijk Amsterdam, Rotterdam en ??s-Hertogenbosch, te organiseren.

  Wij realiseren ons dat vele trouwe deelnemers aan de Zwolse Ladies Ride erg teleurgesteld zullen zijn dat het evenement in 2011 Zwolle niet zal aandoen. Wij vragen echter begrip voor de situatie. Ook wij vinden het jammer dat Zwolle afvalt, maar wij sluiten niet uit dat in de toekomst de Leontien Ladies Ride ooit Oost Nederland weer eens zal aandoen.

  Lars van den Broek
  Leontien Ladies Ride


  Maak melding

 14. @Drama; wat bezuinigen betreft weet ik er nog wel een paar; die idiote brug die laatst is geplaatst kostte 1,5 miljoen euro!! En dat terwijl er een 1 minuut verderop een andere brug ligt. We hebben een VVD wethouder, meneertje Berkhout, die nog steeds in Zeist woont! Reken maar eens uit wat dat aan reiskostendeclaraties kost, los van zijn salaris. Wachtgeldregelingen voor vertrekkende wethouders, inderdaad het Nieuwjaarsconcert in De Spiegel. Dan kunnen we ook nog wel bezuinigen op De Spiegel zelf, moet al jarenlang geld bij. Fijne jaarwisseling verder.


  Maak melding

 15. @Stadshagenees ; ’t blijft appels met peren vergelijken; en al die vruchten kosten geld. Elke keuze is discutabel ; daar komen we hier toch niet uit.
  Ik hoop dat die wethouder binnenkort gaat verhuizen, anders moet jij steeds melden dat die nog steeds in Zeist woont;)
  En ook een fijne jaarwisseling.


  Maak melding

Reageer