Buitenhuis met drie paarden in finales Zwolle International

Zwolle – Frank Buitenhuis mag zich met drie springpaarden voorbereiden op de finales van de GMB-competitie op 14 en 15 januari tijdens Zwolle International. Vorige week dinsdag greep hij tijdens de zesde en laatste wedstrijd in Alverna zijn kans. Hij won met de vijfjarige Arlie Else (v. Rash) en werd tweede met de vierjarige bonte Beau Colour (v. Clochard). Met de zesjarige voshengst Zo Special (v. Lupicor) was hij al gekwalificeerd.

Frank Buitenhuis zette de turbo aan met Alie Else (Rash R x Fedor), die hij sinds een jaar voor haar fokker H.J. Kloostenboer uit Heeten rijdt, en zette de klok stil op 33,76 seconden. Blom’s Alina (Tangelo van de Zuuthoeve x Julius) kwam daar het dichtst in de buurt met 33,94 maar door een foutje op de laatste hindernis werd het nu de veertiende plek. De tweede prijs ging naar Society Quick Lady (Quasimodo x Quick Star), gefokt door Peter Simons uit Lanaken en gereden door Anne van Vulpen. Sander Geerink werd derde op Robinson (Rubert R x Odermus R) uit de fokkerij van W. Witteveen uit Hellendoorn.

Vierjarigen

Het groepje met negentien vierjarigen werd gedomineerd door Monique Veldhuis, die één, drie en vier werd. Bon Ami (Tangelo van de Zuuthoeve x Burggraaf), gefokt door Johan Boers uit Beek, scoorde het best met tweemaal een 7,8. Derde werd Beaumont (Vermont x Julio Mariner xx) van fokster Agnes de Rooij en vierde stond Balavan (Tangelo van de Zuuthoeve x Odermus).

Zesjarigen

De groep zesjarigen telde slechts vijftien starts. Pablo Favero sloot zijn verblijf op de stal van Hank Melse uitstekend af met de eerste prijs op Zen (Lupicor x Ahorn) en de vierde met de hengst Zalerno (Berlin x Esprit). Namens De Havikerwaard sleepten Mark Voskes op Sascha DDH (Pokémon x Lauriston) en Lea Steinbrüchel op Zelano DDH (Celano x Guidam) de tweede en derde prijs in de wacht bij de zesjarigen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.